İş hayati

angel795

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
83
28
88
29
Merhaba iş hayatinda haksızlığa ve mobinge uğradım üzerimden atamiyorum başkaları yuzunden işten ayrilmayi devamlı düşünüyorum,yorgun bitkin hissediyorum.İlk isimdi çok emek vermiştim kendime göre sizin de bu şekilde yasadiginiz olay var mı ? Bu duygudan nasıl kurtuldunuz
detay
Yapılan her işe kötü yorum. Dedikodu yaparak herkesin birbirini doldurması bana dolu bir şekilde gelinmesi. Yapılacak işi aktarmadan son dk söyleyip zor durumda bırakma 2 kişi aynı saat ve aynı dakikada bunu yaptı. Yetkilinin ortada sorun varken benim başıma kalsın diye işe başladığım ilk haftadan hiç gelmemesi işi aktarmaması sorunu çözmemesi sorumlusu olduğum kişilerin bana saygı duymaması (bağırması benim yaptıracağım işe karışması sonra bu işi yapmıyormuşum gibi beni tehdit etmesi) bu nedenle iş yaptıramama kendim istifa ettim ama başkaları yüzünden işimden oldum diye çok üzülüyorum

Son düzenleme:
Mesele nedir? Ne çeşit bir zorbalık? Biraz daha detay verseniz? Daha sağlıklı yorumlar gelir

Ne yaşadıniz tam olarak ? Emin olun çoğu iş ortamında kötü olaylar olabiliyor.Belki bir adaptasyon sorunu yaşıyorsunuz hassas olabilirsiniz.

Yapılan her işe kötü yorum. Dedikodu yaparak herkesin birbirini doldurması bana dolu bir şekilde gelinmesi. Yapılacak işi aktarmadan son dk söyleyip zor durumda bırakma 2 kişi aynı saat ve aynı dakikada bunu yaptı. Yetkilinin ortada sorun varken benim başıma kalsın diye işe başladığım ilk haftadan hiç gelmemesi işi aktarmaması sorunu çözmemesi sorumlusu olduğum kişilerin bana saygı duymaması (bağırması benim yaptıracağım işe karışması sonra bu işi yapmıyormuşum gibi beni tehdit etmesi) bu nedenle iş yaptıramama kendim istifa ettim ama başkaları yüzünden işimden oldum diye çok üzülüyorum

valla insanlar böyle kötü malesef sen sadece isini yapip eve gelmek istersin bir huzur vermezler dedikodu üstüne is yikmaya çalışma amirlerine karşı kötüleme yapar dururlar deli oluyorum deli

valla insanlar böyle kötü malesef sen sadece isini yapip eve gelmek istersin bir huzur vermezler dedikodu üstüne is yikmaya çalışma amirlerine karşı kötüleme yapar dururlar deli oluyorum deli
Bununla baş edince mi o meşhur tecrübeyi ediniyoruz acaba

evet benzer seyker yasadim benimde ilk is deneyimimdi suan bazen calismaktan bile korkuyorum . yeni iste kismet olmadi doktor bunun icin ilac verdi kullanmiyorum bir yio gecti daha kendimi yeni iyi hissediyorum keske basinda doktora gitseydim .bu arada psikoliga degil psikiyatriye gittim bana travma atlatmayla ilgili bir ilac yazdi. sende git .

Küçük işletmelerde oluyor sanırım bu. Bizde iş yerinde epi topu 14 kişiyiz. Dedikodusuz, kaossuz günümüz geçmiyor. Farklı birimdeki insanlarda birbirini çekemiyor, dedikodusunu yapıyor. Aynı departmanda çalışanlarda. Erkekler de dedikodu yapıyor, kadınlarda. İşine bakanlar kalıcı oluyor, huzursuzluk çıkaranlar kesinlikle bir yerde patlıyor. Bazen işten atılan insanların daha sonra ne yaptığını öğreniyorum. Kesinlikle bir yerde tutunamamışlar. Daha kötü şartlarda iş bulmuşlar. Bizim işletmeyi mumla arıyorlar. O yüzden hayat gibi, iş hayatında da ne ekersen onu biçiyorsun.

Bununla baş edince mi o meşhur tecrübeyi ediniyoruz acaba
malesef öyle resmen çalışmıyoruz savaşıyoruz 6 senem kaldi emekli olcam hemen inşallah baska is bulursunuz özelin tek avantaji bu devlette o şans yok mecbur çekiyorum

Maalesef ben ne ektiysem bicemedim. Hiç bir yapılan görülmedi.O kadar yıprandım ki işi mi yapicak motivasyonun kalmamıştı son zamanlarda bir işi hata yapmadan yapmak için çok zaman harcamaya baslamistim

Maalesef ben ne ektiysem bicemedim. Hiç bir yapılan görülmedi.O kadar yıprandım ki işi mi yapicak motivasyonun kalmamıştı son zamanlarda bir işi hata yapmadan yapmak için çok zaman harcamaya baslamistim
sana şu kadarını söyleyim idari izinli olduğum halde haftasonu gittim çalıştım çağrıldığımda gittim normal ise döndüğmde amirim bana dediki haftasonu geleydin is bukadar birikmezdi dedi sanki gelmemiş yapmamis gibi

malesef öyle resmen çalışmıyoruz savaşıyoruz 6 senem kaldi emekli olcam hemen inşallah baska is bulursunuz özelin tek avantaji bu devlette o şans yok mecbur çekiyorum
İnşallah özel sektör için vereceğiniz bı tavsiye var mı iş ortami,başarılı olmak nasıl davranılmalı vb. Ben insanların mevkilerini ayırt etmeden herkesle konustum o çizgiyi koruyamadim sanırım yüzlü gözlü oldum

Bir süreden sonra sinirlenmeye bırakıp bı tarafımızla guluyoruz acınası hallerine

iş yerlerının yuzde 70i sızın anlattıgınız gıbı maalesef

valla özel sektör de yeniden is bulma imkanı çok var oyuzden daha rahat ol ve kimseyle samimi olma yumuşak yüzlü olma gerektiğinde bağır çagir hakkini savun baştan ipleri ellerine verdinmi daha eline alamiyorsun bn ettim sen etme şuan özel sektörde çalışıyor olmayi tercih ederdim o haldeyim düşün sadece işini odaklan doğru yap yeter

Nasıl dayaniyorsunuz bu duruma
kendı ısımı kurarak

noter baskatibiydim en son bır yerde bu sıfatla calıstım orada bıle neler yasadım ... cesıtlı ıs tecrubelerım oldu hepsınde aynı sey
hatta ben kendımde sorun aradım hep bana mı denk gelır dıye...

sonra kendıme mali müşavir arkadaşımla ortak olarak muhasebe ofisi açmıştım. eşimle evlendıkten sonra eşimde işi bıraktı (aynı sebeplerden oda bıkmıstı)
eşimin unıversıteden sınıf arkadası, esım, ben ucumuz yazılım sırketı kurduk ıkısı muhendıslık donanım uzerıne ben muhasebesini yapıyorum kafam rahat

patron veya mudur ıyı olsa calısma arkadası sıkıntı
calısanlar ıyı olsa ıs yerı sıkıntılı
huzur ıcınde kendımı vererek calısamadım hıc bır yerde
her ıs yerınde de kendı ısım gıbı sahıplendıgım ıcın benı enayı yerıne koydular bırde...

allah yardımcınız olsun kamu ozel de fark etmıyor ıkısınde de benzer seyler hep...

en güzeli çok isterdim bir mesleğim olsun öncedenmis devlete sirtini daya rahatla mantığı anamdan emdigim süt burnumdan geldi keske bir mesleğim olaydi en azından saygi görürdüm ne guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…