İş hayatı!

Evet bende hafta içleri akşam 9 10 da çıktığımı bilirim.. Katıyor katmasına ama bu yükü sırtlayan kişinin bir ben olduğunu bilmek, bu stresi yaşayan kişinin bir ben olduğunu bilmek canımı sıkıyor. İş arkadaşlarım gibi salla pati çalışamıyorum.ve bunun bilincinde oldukları için bütün sorumluluklar bana veriliyor, bir hata oldu mu da benden soruluyor ama ...Öyle ki diğer arkadaşlarımın hataları bile benden sorulur oldu.Çok yoruldum artık ...

Sen kendinden bu kadar taviz verirsen olacağı budur.
Kendi kısmınla ilgilen gerisine karışma yoksa o kısımda senin görevinmiş gibi algılanır görüldüğü gibi.
İşvereni hiçbir zaman memnun edemezsin, verdikçe isterler.
Kendini kullandırma, bırak zarar edecekse şirket edecek bunu sorumluları düşünsün.

işyerlerinde bu hep böyledir, işi kotarıyorsan hop senin olmayan işler bile sana kalır senin durumun bu galiba. Yerinde olsam işimi yapar mesaimi doldurur geçerim herkes gibi. Çünkü sonucu anca seni yıpratır ve asla madalya takmazlar.

İşini seviyorsan bırakma patrona söyle görev paylaşımda bulunsun
yada hasta ol 1 hafta işe gitme
sensiz çare bulurlar kimse vazgeçilmez değil

Ya deli is hayatı ya koye yerleşmek değil tabi.. is hayatınız olacak stres yorgunluk da tabiki ama bu kadar perişan etmeyin kendinizi.. ilerde belki es anne olacaksınız güç kuvvet daha uzun yıllar lazım gommeyin tüm enerjinizi is yerinize..

Merhaba arkadaşlar..

Benim derdim sizlerinkinin yanında belki çok önemsiz kalacak kusura bakmayın ama hayatımı kötü etkiliyor.

Bekarım, tek yaşıyorum.Çok ama çok yoğun çalışıyorum, haftanın 6 günü akşam 7lere kadar. Çok stresli bir iş.
O kadar yoğunum ki sosyal hayatım yok denecek kadar az. Sanki kendi hayatımdan gençliğimden feragat ediyormuşum gibi geliyor çoğu Zaman.

Ve o ben işte kişilik değiştiriyorum! Normalde o kadar sakin ve anlayışlı bir insanımdır ki, ama iş yerinde bir o kadar agresif.. En ufak bir hataya tahammülüm yok, hata yapanları affedemiyorum sinirleniyorum kalplerini kırıyorum. Sonra vicdan azabı duyuyorum ama geçmiş ola... İtici derecesinde mükemmelliyetçi oluyorum.İş arkadaşlarım farkındayım ki benim bu tavrımdan rahatsız.Ama sonuç olarak birinin işleri toparlaması lazım değil mi? Çok yoğun bir çalışma temposundayız.Haftalardır öğle arası bile yapmıyorum ama iş arkadaşlarım öğle aralarında uyuyacak kadar rahatlar. Onları öyle görünce de deliriyorum.. Öyle çokta tecrübeli değilim hepi topu 2 yıldır iş hayatındayım ama şimdiden o kadar yoruldum ki.

En ufak bir hatayı kaldıramayacak bir sektör.en ufak bir hatamız milyarlarca lira kayıp demek.
Eve gittim mi acaba bir hata yaptım mı diye düşünmekten uyuyamıyorum.Bacak Ağrı'sından bazen uykumdan uyanıyorum .. Hatta öyle ki iş çıkışı eve yürürken topallıyorum yorgunluktan.Tek enayi ben miyim?

Bıktım bu stresli hayattan. Tası tarağı toplayıp köye yerleşmek istiyorum.Ömür boyu kendi kendimi mi yiyeceğim Böyle ben?
bu kadar mükemmelliyetçisiniz peki müdürlerinizin buna bir faydası ya da teşekkürü var mI?
boşver arkadaşım. işini savsakla demiyorum. yapman gerekeni yap, gerisine karışma. evlenince eşine ve çocuğuna bile tahammül edemezsin böyle giderse, söyleyeyim sana . herkes işini bilecek, onu yapacak. ben senle çalışsaydım '' nasıl olsa simyacı var, amaaannnnn, salla gitsin '' derdim heralde.

bu kadar mükemmelliyetçisiniz peki müdürlerinizin buna bir faydası ya da teşekkürü var mI?
boşver arkadaşım. işini savsakla demiyorum. yapman gerekeni yap, gerisine karışma. evlenince eşine ve çocuğuna bile tahammül edemezsin böyle giderse, söyleyeyim sana . herkes işini bilecek, onu yapacak. ben senle çalışsaydım '' nasıl olsa simyacı var, amaaannnnn, salla gitsin '' derdim heralde.

Artık iş arkadaşlarım bunu bildiği için olsa gerek hiç sorumluluk almıyorlar, işler birikiyor. Çünkü biliyorlar ki ben akşam mesaiye kalıp herşeyi halledeceğim.Bu düZeni değiştirmem gerek.

Bugünü bir daha asla yaşayamayacaksın bir daha asla 25 yaşında olmayacaksın. Değermi millet rahat edecek diye bu kadar kendini parçalamaya

Ögle arasi uyuyacak kadar rahatlar demissin yasal haklari mola kullanmak ister uyur ister yemek yer bu sizi bence ilgilendirmez gercekten burdan bakinca cok itici hic sevmedigim yonetici tipi

Özel sektör böyle maalesef.
Zamanla alışacaksınız ya da farklı bir hayatı yaşamak adına işi bırakacaksınız.
Genelde alışmak oluyor sürecin ilerleyişi...
Umarım mutsuz bir hayat yaşamazsınız.

Ögle arasi uyuyacak kadar rahatlar demissin yasal haklari mola kullanmak ister uyur ister yemek yer bu sizi bence ilgilendirmez gercekten burdan bakinca cok itici hic sevmedigim yonetici tipi
Ben işlerin çok yoğun olduğu dönemden Bahsediyorum.aynı sıfattayız hepimiz, yönetici değilim.ben İşleri yetiştirmek için sırf sıkışmayalım diye mecburiyetten öğle arasında bile çalışırken onlar uyuyorlar.1 saatlik mola oluyor onlara 1bucuk saat..en azından kibarlıktan insan sormaz mı ya yardım edeyim mi diye?

Ben işlerin çok yoğun olduğu dönemden Bahsediyorum.aynı sıfattayız hepimiz, yönetici değilim.ben İşleri yetiştirmek için sırf sıkışmayalım diye mecburiyetten öğle arasında bile çalışırken onlar uyuyorlar.1 saatlik mola oluyor onlara 1bucuk saat..en azından kibarlıktan insan sormaz mı ya yardım edeyim mi diye?
Tabiki sende haklisin bende kisa bir sure yoneticilik yaptim ayni seyleri bende dusundum ama elin isi icin kendini yipratma kiymet bilinmiyor

Back
X