İş Hayatında Kazık Yemek

Groupie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
8
4
1
Arkadaşlar bundan birkaç ay kadar önce bir işte çalışmıştım. Çalışma saatleri uzun ve çok yorucuydu. 5, 6 ay kadar çalıştım ve daha sonra beni başka bir şubeye yollamak istediler. Bu şube daha yoğun bir şube ve çalışma standartları diğer şubeden daha kötü bende orada birkaç gün durup gittim. Zaten eski şubemde en çok performans gösteren bayanlardan birisi bendim diğer şubede haşatım çıkacaktı. Bende keriz olmadığım için işten çıktım. Mesele benim daha yoğun, yorucu şubeye geçmem değil. İnanın orada da çalışırdım

YEDİREMEDİĞİM şu: ADAM KAYIRMA, YALAKALIK.

NEDEN BEN????
Bazı arkadaşların yerleri garanti, onlar ayrıcalıklı, dokunulmaz!!! Sırf bu yüzden verdim istifayı.
Üniversite mezunu insanı keriz yerine koyuyorlar ilkokul mezunu baştacı yapılıyor.
Neden ben sorusunu sorunca bulduğum cevaplar:
Çakallık, yalakalık yapmadım. Çünkü tecrübesizdim
Yumuşak yüzlüydüm, fazla uyumluydum (iş hayatında uyumlu olmak takdir edilen birşey değilmiş)
Çalışkan ve işini özveriyle yapan biriydim (bu kerizlik olarak algılanmış)
Müdürü avcumun içine alıp yönetmeye çalışmadım, müdüre saygılı davrandım.
Bazı kişilerle mesafemi koruyamadım sınır koymadım. Dediğim gibi tecrübesizlik. Böyle olunca sevilirsiniz belki ama saygı duyulmazsınız.

Yani ben vicdansız olsam, müdüre yalakalık yapıp pohpohlasam, kendimi pazarlasam(iş yapmayıp da iş yapıyor gibi gözükmek, kendimi övmek), çirkef olsam, yalakalık yaptığım veya kontrol altında tuttuğum müdürün kuyusunu kazsam ezip geçsem... Başıma bunlar gelmicekti. Tecrübesizliğimin kurbanı oldum.
Bir daha kazık yemek istemiyorum. Lütfen tecrübelerinizi bizlerle paylaşırmısınız??? İş hayatında nasıl davranmak lazım? Canavara dönüşmek zorunda mıyım...

Kısacaca tekrar etmek istiyorum: YEDİREMEDİĞİM, HİÇ HAKETMEYEN KİŞİLERE AYRICALIK TANINMASI, KAYRILMASI... Kaç ay geçti halen yediremiyorum, kendime kızıyorum, takıntı haline geldi.

Hangi Bankaydı çalıştığınız çok merak ediyorum.
Bu piyasada İlkokul mezunu çalıştıran.?
En verimli çalışan kadın personelini bir diğer şubeye gönderebilen.?
Sadece yalakalığa göre çevresinde personel bulunduran bir müdüre sahip olan hangi Banka.?

Seni o kadar iyi anlıyorum ki..
Ben de aynı senin gibiyim yağ çekmedim kendimi pazarlamadım
6-7 kişilik birimde tek dil bilen benim genel müdür yabancı
Her yazışma benim sayemde yürüyor tek kalifiye eleman benim
Ama tahmin edersin ki en az para alan da benim
Hepsi müdürün poposunu yalamakla meşgul
Her kişisel işini yapıyolar vs vs
En az zam alan ben en az maaş alan ben
Hep torpil,kişisel ilişkiler vs.

Bugüne kadar hep kadınlarla çalıştım ve bu yüzden kadın çalışanlardan artık nefret ediyorum hepsi üst düzey çalışanlardı ama bi o kadar profesyonellikten uzak, duygusal, kişisel ilişkilere göre hareket eden insanlardı hep.

Çok hakkım yendi yaptığın tespitlerde çok haklısın herkesle iyi geçinmiceksin işten kaytarcaksın adam kullancaksın milletin yüzüne gülüp arkasından konuşcaksın o zaman iyi olursun gerçekten.

Bankada değil markette çalışıyordum ama bu tarz durumlar her yer için aynı maalesef.

Heryerde var maalesef bunlar. Sadece senin başına gelmiyor. Üzülme.
Haklısınız sadece benim başıma gelmiyor ama alışık değilim. Bu olay beni çok üzdü ve takıntı haline geldi. Kendime çok kızıyorum. Ahlaklı olmamak gerekiyor demek ki.

Evet. Beni en iyi siz anlarsınız ve ben tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.

İş yaşamında nasıl davranmalıyız sizlerin stratejileri veya edindiğiniz tecrübeler nedir?

turk is hayati ve ortamina hos geldin, genellikle pislik iki yuzlu yalaka adam kayiran veya cikarci veya bencil veya sinsi vb seylerden en az bir ve birkacini bunyende barindirmiyorsan, ruzgarin estigi yone donup sirf mudurun ustun patronun degistigi icin dun karar dedigine bugun ak demiyorsan daha boyle cok cekersin merak etme sende zamanla piser darbe ala ala kendini korumayi ogrenirsin.
Biliyorum bu yazdiklarim cok aci ama inan bana boyle bizzat kendi cevremden ailenden gordugum seyler bunlar ozel sektorude ayni devlet iside.
Alisacaksin ve ahlakini ozunu cok fazla kaybetmeden kendini korumayi ogreneceksin.

Seni çok iyi anlıyorum ,benziyoruz.
Ben de kendimi sayelerinde keriz gibi hissediyorum ama yapım böyle değişmez.
Elime yetki verdiler diye kimsenin günahına girmedim,fedakarlık gerekiyordu yaptım,yapmayanların hep istediklerini yaptılar,şirket kötüye giderken maaşa zam yok dendi.Tamam dedim,ama sonradan öğrendim ki işi bilenler edepsizlik yapanlar zam bile almış.Vs vs
Bu aralar nefret ediyorum iş hayatından.
Allah eksikliğini yaşatmasın.

İsterseniz ve hala iş arıyorsanız görüşebilriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…