iş hayatında tavizin ölçüsü

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.556
598
hanımlar merhaba, iş hayatında iş arkadaşlarınıza, üstlerinize, patronunuza sınır koymakta zorlanıyor musunuz?
yaklaşık 2 senedir aktif iş hayatındayım, online internet reklamları ve sosyal medya alanlarında çalışıyorum. 2 senelik deneyim birçok iş yeri için az ve ben de daha deneyimlilere göre birçok alanda zaten toy sayılıyorum. bu durumda olduğum için stressiz ama angarya işlerle dolu geçiyor günlerim. daha az iş yükü, daha fazla beyin gücü ve deneyim gerektiren işlere bakan 4-5 senelik bir çalışan var. benim de bu iş yerimde 1 senem dolmadı henüz. yaptığım iş mesai gününü rahatça dolduruyor ama sorsanız deneyimsiz biri de yapabilir.

evden çalışıyorum, uzaktan çalışma sistemimiz var o konuda sorun yaşamıyoruz. maaşım sigortam düzenli ödeniyor, maaş asgari ücret bu arada.

ayda 2 hafta sonum genelde dolu çünkü çekim gibi işler çıkıyor, sabahtan akşama kadar çekim işleriyle ilgilenmem gerekiyor yani hafta içi çalışıp hafta sonları da çekim mesaisi yapıyorum. çok cüzi bir miktar ücret ödenmeye başladı bu iş için son iki üç aydır. ama bakınız: yılbaşı akşamım da çekimle dolu. yani bir ay içerisinde 2 hafta sonum boş olursa halime şükredebiliyorum öyle söyleyeyim... zaten şu hafta sonu konusunu duyan kim varsa şaşırıyor bu nasıl iş falan diye. özel hayatım çok dolu olmadığı için hafta sonu işlerini yürütmeye çalışıyorum, kendimden fedakarlık etmiş oluyorum yani.

şimdi gündemde bir müşteri var ve çok arıza bir müşteri. sürekli kendi işiyle ilgilenilmesini istiyor ve eğer anlaşırlarsa hafta sonları yani cumartesi pazar da bu müşteri için pc başında en azından 1 saat geçirmem gerekecek. bu şekilde olacağı kesin değil ama patronum beni arayıp sordu, hafta sonu ilgilenemeyeceğimi, sözleşmede böyle bir madde olması halinde hafta sonları için sıkıntı yaşanabileceğini, zaten hafta sonları genelde çekim işlerine gittiğim için dinlenmeye bile zaman bulamadığımı falan söyledim uygun bir dille. zaten istesem de yapamam, sabahtan akşama kadar çekim varken ne ara onlarla ilgileneceğim? o da itiraz etmedi, sözleşmeyi buna göre ayarlarız dedi, yakın zamanda toplantı yapacağız bu konu yeniden konuşulabilir. öte yandan patronun gündeminde de şu an yaptığım angarya iş için başkasını bulup beni daha nitelikli işlere vermek varmış, öyle söyledi. fakat buna daha zaman var.

her işin kendi çapında zorluğu olduğunun farkındayım fakat taviz tavizi doğuran bişey. zaman zaman mesai dışında akşam iş isteniyor çok zaman almayacak şeyler, müsaitsem yapıyorum. fakat son zamanlarda taviz konusunda kendimi sorgulamaya başladım. siz taviz konusunda neler yapıyorsunuz? kırmızı çizgileriniz var mıdır tabii sektöre göre değişir ama, biraz akıl almak istiyorum sadece...

taviz verme. daha önce ben de freelance olarak çalıştım dijital reklam alanında. taviz tavizi doğuruyor anlatamıyorsun laf. patronun o laflarına da kanma 3 kişilik iş yaptırırken pohpohlar asgari ücret verirken adam yerine koymazlar.

Back