Merhaba, umarım iyisinizdir.
Bu sene liseyi bitirdim ve kendi sorumsuzluğumdan kaynaklı istediğim sıralamayı yapamadım o nedenle tekrar hazırlanmaya karar verdim. Şu sıralar çalışıyorum ama istediğim seviyede yükselemiyorum bir türlü ve bu benim özgüvenimi kırmış durumda. Sürekli eğer iyi bir üniversite kazanamazsam hayatımın geri kalanının çok zor geçeceği yönünde endişelere kapılıyorum. İyi bir üniversite olmazsa iş hayatında şansım olmayacağı gerçeği beni çok korkutuyor. Diğer yandan babam ticaretle uğraşıyor bazı iş arkadaşlarıyla tanıştığım olmuştu öncesinde, lütfen söylediğim küçümseme olarak anlaşılmasın ama iki kelimeyi bir araya getirirken zorlanan konuştuğu zaman da bir o kadar mantıksız şeyler söyleyen bir sürü insanla tanıştım. Bu insanlar milyonlarca lira kazanan adamlardı. Bu ülkede orta sınıf olmak zengin olmaktan daha zor gibi geliyor hep. Kalburüstü bir yerde okuyamazsam muhtemelen ticaretle ilgileneceğim ileride, tabii başarabilirsem. Bir kadın olarak ileride ayaklarımın üzerine basabilmenin anlamı benim için çok büyük. Kendimi hiçbir zaman biriyle evli ya da çocuk sahibi olarak hayal edemedim. Hep yalnız başıma kimseye bağlı olmadan yaşlanacağımı düşünmek beni daha mutlu etti. Hayat ileride karşıma ne çıkarır tabii ki bilmiyorum ama 18 yaşında olmama rağmen çok fazla gelecek kaygısı yaşıyorum.
İş hayatı gerçekten düşündüğüm kadar korkutucu mu sizce? Çok iyi bir özgeçmiş ya da ticaret zekası mı gerekiyor illa kariyer sahibi olmak için? Bana hayat tecrübelerinizden bahsederseniz çok sevinirim.