iş hayatındaki çakallar ...

witch hunt

1gunluk SucukluKuruFasulye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
10.523
29.499
798
Merhaba beni burdan tanıyanlariniz var.Az çok fikir sahibi olmuşsunuzdur kimisi sever kimisi nefret eder .Aslında bu durum gayet normal ben de size karşı aynı şeyleri besliyorum.
Iki hafta önce yenı bir ise basladim. Bizim isimiz sürekli olarak yabancılarla ağırlıkli olarak çinli lerle .Bir şirkette yaklaşık 8 kişiyiz. Ama sürekli olarak sahalardayız yani dağlarda.
Benim görevim X maden hangi maden ocağından çıkar. 0 ocakla bağlantı kurup ıyi ilişkiler geliştirip musteriye istedigi tasi sağlamak.
NEYSE genel olarak ego lu bir sektör.
Çok fazla dedikodu ve yalan döner .
Inanılmaz stresli ve sürekli tetikte olman gereken bir meslek.
Çünkü biri anında senin üstüne basabilir .
Şimdi genel olarak benim kafam düz çalışır. Yani cakalliga çalışmaz. Onu söyle dersem böyle olur bunu dersem böyle olur diye düşünmem. Ne dusunuyorsam benim için ne doğruysa pat diye derim kimsenin arkasından iş cevireyim sonra işinden ederim gülerim demem .
Kafam böyle çalışmadığı için de bana atılan kazıkları ancak atıldıktan sonra farkediyorum .Ya da tonga ya düşünce farkediyorum.
Şimdi ben bunlara nasıl ayak uydurabilirim .
Yanmamak için yakmak
Yenmemek için yemek zorundayım .
Biraz yol gösterin lütfen

Kimse cakal dogmaz.
Biraz da kisilik fitrat meselesi.
Kendi adima ben cakallik yapamam kisiligimde yok ama tecrubeyle yapilanlari anliyorum artik.
Siz de kazik yiye yiye anlarsiniz dert etmeyin.
Sonra da yapmaya baslarsiniz onlar da zannimca oyle baslamistir.

Ben baya cakalim. meslegim öyle gerektiriyor. belkide kendime uygun meslegi secdim ama benim meslek grubumun hepsi cakal. bazilari cakkaligi asip yilan bile oluyorlar.
bu konuda nasil tavsiye versem bilemedim- cakallik icden gelen birsey.
mesela planlarinizi kimseye anlatmayin. asla stressli oldugunuzu belli etmeyin. sinirlenseniz bile hep gülün. kimseye hislerinizi göstermeyin yani. bu sekilde sizin aciginizi kimse bulamaz. Size hainlik yapanlardan uzaklasmayin. bir kenara yazin ve zamani geldiginde saplayin hanceri.

Cakal degilim ama is hayatinda karsima cikan cakallarla iyi bas ederim

Yapacaklari cakalliklari onceden fark edip yuzlerine soylerim , o zaman donup kaliyorlar yapamiyorlar , ama onceden nasil fark ediyorsun dersen onu bilmiyorum
Sadece iyi bir gozlemciyim diyebilirim , insanlarin hareketlerini onceden kestirebiliyorum

Bu arafa ben seni seviyorum

Karakter analizi yapmışsanız nabza göre şerbet verin.
Dipnot:Konuya giriş kısmında ki sevip sevmeme olayı ne için gerek ki? Sevenler mi yorum yapsın bir tek?

Bence bu yapı ve ailedeki eğitim ile ilgili. Sonradan olabilecek bir şey değil.

benim mesleğim genel olarak erkek egemen bir meslek.. o yüzden yerimi korumam düşündüğümden daha zor oluyor hele hele işin içine kurnaz Hintli yazılımcılar girince.. ilk başlarda çok dostane ve arkadaşça yaklaştım ama gördüm ki birbirimize hediyeler yolladığımız tipler "kadından yazılımcı mı olur, ben daha iyi yaparım, onu alma beni al" diye diye üflüyorlar tepeye.. o gün bugündür eski ofis değilim :) artık kimseye işi tamamen öğretmiyorum, 1/10 ini gösterip gelen tepkiye bakıyorum.. "hah ben oldum" moduna giriyorsa yönetime artık onunla çalışmak istemediğimi söylüyorum.. daha ileri aşamalarda bu niyetini farkettiysem bu sefer de ben yıldırıyorum.. tongaya düşmemek için sürekli uyanık olmak zorundasın.. şimdi ego gibi algılanmasın ama şirket içinde iş bitiren biriysen yönetime alttan alta "en iyisi benim" mesajı vermende de bir sorun yok.. yani ezilmemek için hafiften sivrilmen gerek witch, yapmak zorundasın..

Bide aklima geldi
Bu tiplerin yuzune vurunca yaptiklarini cekiniyorlar
Yani ben senin ne mal oldugunu biliyorum dersen kibarca , senden uzak dururlar
Ben acik acik soyledigim kim olduysa ikinci cakalligi yapamadi

İş hayatında ne yazık ki çok pasif biriyim kendimi değiştiremiyorum o konuda (
Ama galiba oldukça politik olup onun bunun arkasından konuşup çok iş yapmayan kişiler daha Kıymetli oluyor bu iş hayatında

Yani ne biliyim , mesela yakaladigim an , hayirdir insallah bu benim portfoyumdeydi hangi ara sen gorustun musterimle derim acik acik , yada yoneticinin yaninda x bey benim musterimi aramis anlayamadim siz mi soylediniz aramasini derim vs vs
Hm yüzüne vuruyorsun yani çok iyi :) Aklımızda bulunsun .

Yazan arkadaşlara teşekkür ederim .
Yanı dediğim gibi ucuz hesap insanı değilim ben .
Birini birine kötüleyip arkasını oymak işinden etmeye çalışmak patronu gazlamak falan ucuz hareketler .
Erkek egemen iş ve resmen mobbing uygulaniyor.
Onların kafasında kurduğunu ben kestiremiyorum neden çünkü kafa aynı calismiyo .
Nasıl kurnaz olunur dersi falan almam lazım .
Lambur lumbur bi insanım ben .

Kişiliğinden, karakterinden taviz verme bence. İşte o zaman seni yerler.
Böyle devam et. Sadece insanlara yaklaşımlarında temkinli ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…