Ne mezunusunuz?
Ben İngilizce öğretmenliği mezunu olmama rağmen bir yıl kadar çalıştım özel bir bankada, sektörde bankacılık veya finans mezunu olmayan çok çok fazla insan var. Tekstil mühendisinden arkeologa kadar geniş bir yelpaze görmüştüm. Sizin de mezuniyetiniz farklı bir alansa oraya kaysanız?
Bankacılık çok stresli, müşterisi ayrı satış baskısı ayrı.. Bir cumartesi günü kredi kartı satışı için takım elbiseyle çıktık, Türkiye'nin en ünlü plajlarından birinde, ayağında parmak arası terlik, başında hasır şapka olan bir mısırcıya kredi kartı satmaya çalışırken bu sektörde devam etmeme kararı almıştım ama bitirdiğim bölüm buna müsaitti. İnşallah sizin de öyledir.
Bununla birlikte ben de çalışmayı bırakmamanız gerektiğini düşünüyorum. Çocuğunuz kreş çağına geldiğine göre size en çok ihtiyacı olan bebeklik dönemi geride kalmış demektir. Hem ileride masrafları artacak, hem de hep küçük kalmayıp büyüyecek.
Piyasa hakikaten berbat, şimdi çıksanız ve küt diye eşinizin işinde sorun olsa ciddi sıkıntı olabilir sizin için.
Başka bankalarla görüşseniz? Maaş artışıyla transfer olursanız biraz daha katlanılır olabilir mi?
O ortamdan bir yıl içinde nefret etmiş birisi olarak inanın hislerinizi, o bıkkınlığı anlıyorum ama bence çalışma hayatından vazgeçmeyin.