- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.399
- 198
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
arkadaşlar merhaba
ben memur olduğum için özel sektöre çok hakim değilim. malesef eşim özel sektörde ve eşim 31 aralıkta işten çıkarıldı. çıkarılma sebebi olarak beklediğimiz performansı alamadık sizden demişler. bu geçerli bir işten çıkarma sebebi olabilir mi.
az önce iş kanununa filan baktım. fesih de haklı sebeplerle ilgili olarak performansının altında beceri göstermesi gibi bir ibare var. ancak işe iade davası açıldığında işveren çıkarma sebebini ispatlayacak ya beklediği performansı alamamayı nasıl ispatlayabilir. bu gerçek sebep değil ayrıca. bugn öğrendik ki eşime sorumlu, altında çalışan işçilerden bikaç kişiyi de çıkarmışlar. çünkü teftiş geçirirken sigorta ile ilgili mfettişlerden sakladıkları bir şeyi bu işçiler söylemişler. bunu da şikayet olarak değil mfettişin sorusuna istinaden söylemişler. bunun üzerine çok ciddi bir ceza gelmiş fabrikaya. bunun acısıyla eşimi ve o işçileri çıkardıkları aşikar ama nasıl ispatlanacak. nasıl olacak.
yol gösterir, fikir verir, aydınlatırsanız çok sevinirim. psikolojik olarak çok yıpratıcı bir durum yardım ltfennn
yaklaşık 1.5 senedir. tam olarak 17 ay
hayır noterden öyle bir ihtar oluşturmadılar
hatta öyle bir şey ki 31 aralıkta tam gün çalışıyor, normal. tam mesai bitimine 10 dk kala çağırıp yeni yılda şu sebepten sizinle çalışamayacağız diyor adam. çarşamba gelmeyin diyor. tazminat vereceklerini söylyor ama anladığım kadarıyla en sakin şekilde halletmeye çalışyorlar ama kazın ayağı öyle değil.
gya bugn resmi tarafını halledecekler.
Eşime çağırmasalar bile bugn işe gitmesini söyledim. bugün işe gelmemesini bile bahane edebilrler gibi geliyor. gözünün üstünde kaşın var durumu şuan.
şimdi tazminat verseler bile eşim daha önceden uyarmadınız başka iş arama fırsatı vermediniz vs. gibi sebeplerle imzalamasa ne olur. ya da imzalamalı mı dava açacağız inş. ama nasıl ispatlanacak nasıl olacak nerden başlamalıyoz. bugün ne yapsın nasıl konuşsun bilgi verir misiniz.
ayrıca gösterdikleri sebepte nasıl ispat edecekler aklım almıyor. çünkü öyle bir durum yok. yaptıklarını anlatsam şaşarsınız.
hatta genel mdrn yapamadıklarını yapıp orada bir dzen kurdu. şimdi tıkır tıkır işliyor. mak. mhendisi eşim. işe alırken dedikleri sizi yönetici konumuna getireceğiz. ama sonra hiç bir görev sorumluluk yetki vermediler. şimdi de yapamadın tavrı var.
sizce kazanırmıyız bu davayı. bir de avukat cretleri mahkeme süreci nasıl oluyor.
çok teşekkr ederim ilginiz için
Arkadaalar konu guncel. bilgisi olanlar yardimci olsun lutfen. dun esim isyerine gidince istifani yaz demisler. o da istifa edecek xegilim siz cikariyorsunuz diyince bu sefer tum hukuki hqklarimi aldim dava vs. acmayacagim gibi bi kagit getirmisler uzerinde verecekleri taminat rakamlarinin oldugu. ise iade davasi acmak istiyor esim. bunu imzalarsa acamayacak mi bunun baglayiciligi nedir. bir de sen imzala bir ay sonra verecez ucretini demisler ki isten ciktigi trihten 1 ay sonra mahkme acilamiyor hak talep edilemiyor. simdi izleyecimiz yol ne olmali.
yaklaşık 1.5 senedir. tam olarak 17 ay
hayır noterden öyle bir ihtar oluşturmadılar
hatta öyle bir şey ki 31 aralıkta tam gün çalışıyor, normal. tam mesai bitimine 10 dk kala çağırıp yeni yılda şu sebepten sizinle çalışamayacağız diyor adam. çarşamba gelmeyin diyor. tazminat vereceklerini söylyor ama anladığım kadarıyla en sakin şekilde halletmeye çalışyorlar ama kazın ayağı öyle değil.
gya bugn resmi tarafını halledecekler.
Eşime çağırmasalar bile bugn işe gitmesini söyledim. bugün işe gelmemesini bile bahane edebilrler gibi geliyor. gözünün üstünde kaşın var durumu şuan.
şimdi tazminat verseler bile eşim daha önceden uyarmadınız başka iş arama fırsatı vermediniz vs. gibi sebeplerle imzalamasa ne olur. ya da imzalamalı mı dava açacağız inş. ama nasıl ispatlanacak nasıl olacak nerden başlamalıyoz. bugün ne yapsın nasıl konuşsun bilgi verir misiniz.
ayrıca gösterdikleri sebepte nasıl ispat edecekler aklım almıyor. çünkü öyle bir durum yok. yaptıklarını anlatsam şaşarsınız.
hatta genel mdrn yapamadıklarını yapıp orada bir dzen kurdu. şimdi tıkır tıkır işliyor. mak. mhendisi eşim. işe alırken dedikleri sizi yönetici konumuna getireceğiz. ama sonra hiç bir görev sorumluluk yetki vermediler. şimdi de yapamadın tavrı var.
sizce kazanırmıyız bu davayı. bir de avukat cretleri mahkeme süreci nasıl oluyor.
çok teşekkr ederim ilginiz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?