İş iş iş

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Selam kızlaaar

Yaklaşık 3 ay önce bir işe başladım. Ben ve diğer başka kız dışında herkes tanıdık vasıtasıyla ise girmiş. Şimdi benden 7-8 ay önce başlayan bir çocuk var. Kendimi sevdirmis oradakilere. Bence de iyi bir çocuk.

Sorun şu ikimiz de ofisin rutin işlerimi yapiyoruz. Şöyle bir şey var ben hemen hemen yeni başladım sayılır. İşimin içinde başkaları iş verirse de öncelikli olarak onları yapmaya çalışıyorum. Ve gerçekten nerdeyse çoğu şeye vaktim var ben yapabilirim diye atlıyorum. (Bunlar genelde küçük işler. )

Şimdi şu şekilde bir şey var. Diğer çocuk işlediği yaptığı çoğu şeyi direkt olarak dosyasına takmadan direkt benim masama bırakıyor uğraşmamak için. Ya da atıyorum gelen evrakların içinden çıkan poşet dosyayı dahi yerine kaldırmak yerine benim masama bırakıyor. Biri ondan bı şey istediği zaman istenen şeyle ilgili angarya şeyi bana yaptırıyor. ( Bu arada bu bana yaptırdıklarını diğer tecrübeli, bizden sorumlu olanlar yapmıyor. Kendi işlerini kendileri hallediyorlar.)

Bir de dosyaların arasına telefonunu yerleştiriyor karşıdan bakınca dosyayla uğrasir gibi ama yandan vs bakınca telefon olduğu belli. Mesela bir iş istediklerinde telefonla uğraştığı halde çok isim var bunları kim yetiştirecek moduna geçiyor. Direkt olarak bana kalıyor iş tabi.

Mesela molaya çıkıyoruz ofiste herkes geliyor kendisi 10-15 di gecikiyor. Dün biraz biz geç geldik kayıp ilanı verecektik saat kaç oldu diye igneliyor vs. Belki iş hayatı için normal şeyler ama sanırım yeni olduğum için uyum saglayamiyorum.

Direkt olarak uyarmak yerine bu dosyalarda bakılacak bı şey mi var neden buraya koydun vs dedim ama anlamadı ya da anlamazdan geldi sanırım. Şimdi direkt olarak uyarsam itici bir görüntü oluşacak farkındayım. Ama enayi gibi hissediyorum böyle. Sanırım uyarmaya da biraz çekiniyorum yeni olduğum için.
Bunu nasıl anlatabilirim?

Uyar,bunlar ikinizin işleri afedersin ama seni enayi mi gördü de bütün işleri sana yıkıyor?
Net bir şekilde uyarıp çizgini çek,seni kullanıyor belli.

Uyuz oluyorum böyle insanlara. Zorlama hemen. Amaa kendini enayi yerine de koydurma. Sende cok iş yapıyorum moduna gir. İşim var baya ya bitmiyor de. Masada koyduğu şeyi al onun masasına koy.

O size nasıl davranıyorsa siz de ona öyle davranın.Onunla aynı seviyede misiniz peki ast üst açısından?

Uyar,bunlar ikinizin işleri afedersin ama seni enayi mi gördü de bütün işleri sana yıkıyor?
Net bir şekilde uyarıp çizgini çek,seni kullanıyor belli.

Hiçbir şey yapmıyor değil ama ekstradan herhangi bir şey çıkınca "işi olmadığı" halde işi çokmus hallerine girmesi, kendi koyacağı evrakları benim masama bırakması vsvs bunlar sorun. Şimdi direkt dediğim zaman "ne var bunda ne abarttin" moduna geçecek gibi hissediyorum nedense. Bir de kendisini sevdirdigi için ofis içerisinde.....

Uyuz oluyorum böyle insanlara. Zorlama hemen. Amaa kendini enayi yerine de koydurma. Sende cok iş yapıyorum moduna gir. İşim var baya ya bitmiyor de. Masada koyduğu şeyi al onun masasına koy.

Aynen bunu yapabilirim :)

O zaman bir daha böyle bir talepte bulunduğunda "benimde yetiştirmem gereken bir sürü evrak var bu seferlik kendin halletsen olmaz mı?" diyin,her geldiğinde geri yollarsanız daha sizden talep edemez diye düşünüyorum.

Isguzar:)) ben olsam direkt solerim yuzune

Ya işte ben de normalde söyler hatta gıcık bı boyuta geçebilirdim ama birisinin vasıtasıyla alınmış ise benden 7 ay önce girmiş kendisini sevdirmis filan çekiniyorum nedense

O size nasıl davranıyorsa siz de ona öyle davranın.Onunla aynı seviyede misiniz peki ast üst açısından?

Alt üst gibi bı durum yok benden 7 ay önce ise başlamış :) benden üstte olanlar bile al bunu dosyala diye masama evrak bırakmıyor ama

Bana sormuyor ki ben masa başındayken ya da değilken koyuyor evrakları. Dosyalamak alt tarafı ama ben niye yapayim ki

Ya işte ben de normalde söyler hatta gıcık bı boyuta geçebilirdim ama birisinin vasıtasıyla alınmış ise benden 7 ay önce girmiş kendisini sevdirmis filan çekiniyorum nedense
Evet olabilir. Bi ussun filan yok mu? Ona solesenee caktirmadan onu takip etse?

Bana sormuyor ki ben masa başındayken ya da değilken koyuyor evrakları. Dosyalamak alt tarafı ama ben niye yapayim ki
Ya işte diyorum ki bende gidip masasına bırak,bunları sen koymuşsun sanırım ama benim çok işim var sen yapsan olur mu de konuyu kapat bu ikinizin de işi kendisi işgüzarlık yapıp bütün işi sana yıkmasın.

Aynen bir dahakine bu şekilde yapacağım. Kendi yaptığı için de benim masama neden koydun deme olasılığı kalmamış olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…