İş iş iş

Selam kızlaaar

Yaklaşık 3 ay önce bir işe başladım. Ben ve diğer başka kız dışında herkes tanıdık vasıtasıyla ise girmiş. Şimdi benden 7-8 ay önce başlayan bir çocuk var. Kendimi sevdirmis oradakilere. Bence de iyi bir çocuk.

Sorun şu ikimiz de ofisin rutin işlerimi yapiyoruz. Şöyle bir şey var ben hemen hemen yeni başladım sayılır. İşimin içinde başkaları iş verirse de öncelikli olarak onları yapmaya çalışıyorum. Ve gerçekten nerdeyse çoğu şeye vaktim var ben yapabilirim diye atlıyorum. (Bunlar genelde küçük işler. )

Şimdi şu şekilde bir şey var. Diğer çocuk işlediği yaptığı çoğu şeyi direkt olarak dosyasına takmadan direkt benim masama bırakıyor uğraşmamak için. Ya da atıyorum gelen evrakların içinden çıkan poşet dosyayı dahi yerine kaldırmak yerine benim masama bırakıyor. Biri ondan bı şey istediği zaman istenen şeyle ilgili angarya şeyi bana yaptırıyor. ( Bu arada bu bana yaptırdıklarını diğer tecrübeli, bizden sorumlu olanlar yapmıyor. Kendi işlerini kendileri hallediyorlar.)

Bir de dosyaların arasına telefonunu yerleştiriyor karşıdan bakınca dosyayla uğrasir gibi ama yandan vs bakınca telefon olduğu belli. Mesela bir iş istediklerinde telefonla uğraştığı halde çok isim var bunları kim yetiştirecek moduna geçiyor. Direkt olarak bana kalıyor iş tabi.

Mesela molaya çıkıyoruz ofiste herkes geliyor kendisi 10-15 di gecikiyor. Dün biraz biz geç geldik kayıp ilanı verecektik saat kaç oldu diye igneliyor vs. Belki iş hayatı için normal şeyler ama sanırım yeni olduğum için uyum saglayamiyorum.

Direkt olarak uyarmak yerine bu dosyalarda bakılacak bı şey mi var neden buraya koydun vs dedim ama anlamadı ya da anlamazdan geldi sanırım. Şimdi direkt olarak uyarsam itici bir görüntü oluşacak farkındayım. Ama enayi gibi hissediyorum böyle. Sanırım uyarmaya da biraz çekiniyorum yeni olduğum için.
Bunu nasıl anlatabilirim?

anlatma.
poşet dosyayı masana mı bıraktı hiç bir şey deme götür masasına geri koy. dosyalanacak evraklar içinde aynısını yap.

Back
X