• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş konusu ve kızım

Slm bayanlar 2 yaşında bana çok bağlı yemeğini falan baya uğraşarak yedirdiğim baya Nazlı bi kızım var ve ben işe başlamayı düşünüyorum ama içim rahat değil kızımı Nasıl bakıcıya veya kreş e bırakırım diye ... İşe başlarsam kreş mi bakıcı mı daha iyi sizce akrabam ailem ve eşimin ailesi farklı şehirde ve gelmeleri mümkün değil o yüzden ya bakıcı ya da kreş seçeceğim yardımcı olun vicdan azabı çekicem nerdeyse ya ben yokken ağlarsa falan diye çalışan anneler lütfen kızmayın bana ama hiç ayrı kalmadım ya o yüzden endişeleniyorum

Vallahi rahat olun DERİM. Bende hiç ayrılmayacağımı ve arkamı döndüğüm vakit aç bırakıp kızacaklarını düşünürdüm.
1 ay kadar kreş pencerelerinde geçti zamanım özellikle anaannenin sağolsun,ondan sonra biraz azalttım ve sonra rahatladım,
Hatta yavaş yavaş yeme problemleri bile çözülüyor.
Çocuklar bir şekilde ortama uyup gördüğünü uyguluyor

Ben bir şey sorucaktım. Bir yasa tasarısı konuşuluyor. 6 yaşına kadar çocuğu olan annelerin yarım gün çalışıp tam maaş alması gündemdeymiş sanırım. Duyan bilen var mı?

Ben bir şey sorucaktım. Bir yasa tasarısı konuşuluyor. 6 yaşına kadar çocuğu olan annelerin yarım gün çalışıp tam maaş alması gündemdeymiş sanırım. Duyan bilen var mı?
1. çocukta 2 ay, 2. çocukta 4 ay, 3. çocukta 6ay yarı zamanlı çalışıp tam maaş diye okudum bir haberde. okul çağına gelene kadar da kısmi zamanlı çalışma ama bunda tam maaş yok sanırım

Kreş e tuvalet eğitimi verilmeden alınıyor mu acaba kızıma daha tuvalet eğitimi vermedim

alanı da var almayanı da

ona göre yer seçin

benimkinin 21 aylıkken eğitimi vardı

arkadaşlar da bu sene 20 aylık verdiler kreşe onlarınkinin eğitimi var ama olmayan çocuklar da varmış

bir de tuvalet eğitimi nasıl ağladı ve bıraktınız

açacaksınız altını her yere yapacak çişini

neden ağlasın ki

kızmayacaksınız, çişini nereye yapacağını göstereceksiniz

konuşuyor mu, benimki konuşmuyordu bile öğrendiğinde

25 aylıktan beri de kreşe gidiyor

2 yaş için bakıcı daha uygun olur.
Kreşin artılarını arkadaşlar yazmışlar, bende eksi yönünü yazayım.
Çocuklar özelllikle kreşe başladıkları ilk yıl inanılmaz hasta oluyorlar .çünkü daha önce bu kadar kalabalık ve mikroplu bir ortamda bulunmadılar.Çocuğunuz hastalandığında bakacak bir yakınınız da yokmuş , perişan olursunuz kreşte.

ama bu genelleme de çok doğru değil esasen

çünkü benimki 25 aylık başladı ve hiç hasta olmadı nerede ise, anne sütü alıyordu hala

küçük olduğu için bağışıklığını kolay kazandı dedi doktor ama ben çok koruyucu bir anne değilim, mikropla tanışıklığı varmış demek ki

alanı da var almayanı da

ona göre yer seçin

benimkinin 21 aylıkken eğitimi vardı

arkadaşlar da bu sene 20 aylık verdiler kreşe onlarınkinin eğitimi var ama olmayan çocuklar da varmış

bir de tuvalet eğitimi nasıl ağladı ve bıraktınız

açacaksınız altını her yere yapacak çişini

neden ağlasın ki

kızmayacaksınız, çişini nereye yapacağını göstereceksiniz

konuşuyor mu, benimki konuşmuyordu bile öğrendiğinde

25 aylıktan beri de kreşe gidiyor
Aslında ben biraz o konuda beceriksizim sanırım altını açtım hadi gel tuvaletimizi yapalım dedim oda ağladı kaçtı hayır konuşmuyor anne baba gel gitti o tür şeyler söylüyor

2 yaş çocuğu için kesinlikle bakıcı derim, ben Kizimi 33 aylık krese gönderdim, o sene perişan olduk, hastalıktan.., 2 yas çocuğu ancak oyun grubunu kaldırabilir, tüm gün kreş bence uygun değil....

Aslında ben biraz o konuda beceriksizim sanırım altını açtım hadi gel tuvaletimizi yapalım dedim oda ağladı kaçtı hayır konuşmuyor anne baba gel gitti o tür şeyler söylüyor

ama işte çocuğun tuvalete dair bir algısı var mıydı

anne babayı tuvalete giderken gördü mü

abla oldun tuvalete gidersin artık vs vs

yeni kilotlar

tuvalete aparat ya da klozet gibi oturaklar vs var onlardan

önce hazırlama süreci olacak sonra

ama tuvalete gidelim gel deyince ağlarsa da ağlasın bırakın sonra gider

hemen vazgeçilmez ki çişin gelince gidersin deyip biraz da sorumluluğu ona bırakmak lazım

oğlum ilk altını açtığında çişini yapınca su dedi etrafa bakındı bu su nereden geliyor diye

sonra aaa çişş dedi

bir hafta sonra da tamamen tuvalete yaptı

hatta biz alışması gereken süreçte denize tatile bile gittik denizde bile çiş dedi de tuvalete götürdük denize yaptıramadık

bu arada aceleye de gerek yok 3 yaşında tam olarak kendi kendilerine gitmeye hazır oluyor diyor pedagoglar

bence kreş. bakıcıya güvenip nasıl bırakacaksınız?
neler var neler, yakınım, bişey olmaz vs. diye bile düşünmeyin.
geçenlerde kendi yeğeninin restoranda yüzüne kezzap atan adamı daha unutmadık. ya da kendi akrabalarına tacizde bulunan insanları. allah korusun kötülerden.
kreşte en azında hem kalabalık ortam , hem de çocuk sıkılmaz ve yeni şeyler öğrenir. hastalık konusuna gelince de bu çocuk zaten ilkokula başlayınca aynı şeyi yaşıyacaksınız. biraz erkenden gelişmiş olacak bağışıklık sistemi. o yüzden neresinden bakarsanız bakın kreş derim ben.

Son düzenleme:
Kızımı 9 aylıkken kreşe bırakan bir anne olarak söylüyorum kesinlikle kreş bakın çok hasta filan olmadı her çocuk gibi grip ve orta kulak olduk o kadar şuan 3 yaşına gireceğiz kreşe devam ediyoruz yemesi uykusu tuvalet eğitimi herşeyi düzenli ve çabuk öğreniyor çok sosyal renkler sayılar herşeyin hem. İng hem turkcesini söyler ve en önemlisi sizin onu neden bıraktığınızi anlar ben 9 aylıkken beri bıraktığım her gün ona geri döneceğimi ve onu alacağımı söyledim onu çok sevdiğimi söyledim anneler babalar çalışır çocuklar kreşe gider dedim şimdi biliyor bana el salıyor ağlama hiç yok anlamaz diye düşünmeyin bi yetisikine anlatır gibi anlatın onu neden kreşe bıraktığınızi

Slm bayanlar 2 yaşında bana çok bağlı yemeğini falan baya uğraşarak yedirdiğim baya Nazlı bi kızım var ve ben işe başlamayı düşünüyorum ama içim rahat değil kızımı Nasıl bakıcıya veya kreş e bırakırım diye ... İşe başlarsam kreş mi bakıcı mı daha iyi sizce akrabam ailem ve eşimin ailesi farklı şehirde ve gelmeleri mümkün değil o yüzden ya bakıcı ya da kreş seçeceğim yardımcı olun vicdan azabı çekicem nerdeyse ya ben yokken ağlarsa falan diye çalışan anneler lütfen kızmayın bana ama hiç ayrı kalmadım ya o yüzden endişeleniyorum

merhaba ben oglum dogdugundan itibaren calistim. duygularinizi cok iyi anlayabiliyorum. iyi bir bakici muhakkak rahata erdirecektir sizi. ancak unutmayin cocugun kisisel gelisimi icin krese gidiyor olmasi daha faydali. benim oglumda cok yararini gorduk biz. imkanlariniz uyuyorsa (kresin cikis saati isinizin cikisina denkse vs) kresi tercih edin. yasitlariyla beraber olmak kiziniza ozellikle nazlarini normallestirmede fayda saglayacaktir. nerede oturuyorsunuz, oglumun gittigi kresi tavsiye edebilirim.

ama işte çocuğun tuvalete dair bir algısı var mıydı

anne babayı tuvalete giderken gördü mü

abla oldun tuvalete gidersin artık vs vs

yeni kilotlar

tuvalete aparat ya da klozet gibi oturaklar vs var onlardan

önce hazırlama süreci olacak sonra

ama tuvalete gidelim gel deyince ağlarsa da ağlasın bırakın sonra gider

hemen vazgeçilmez ki çişin gelince gidersin deyip biraz da sorumluluğu ona bırakmak lazım

oğlum ilk altını açtığında çişini yapınca su dedi etrafa bakındı bu su nereden geliyor diye

sonra aaa çişş dedi

bir hafta sonra da tamamen tuvalete yaptı

hatta biz alışması gereken süreçte denize tatile bile gittik denizde bile çiş dedi de tuvalete götürdük denize yaptıramadık

bu arada aceleye de gerek yok 3 yaşında tam olarak kendi kendilerine gitmeye hazır oluyor diyor pedagoglar
Babasını hiç görmedi ama beni bir kaç kez giderken gördü bende dedim kızım sende gel otur klozete cici falan ağladı kaçtı bende daha küçük diye hazır değil diye düşündüm

Babasını hiç görmedi ama beni bir kaç kez giderken gördü bende dedim kızım sende gel otur klozete cici falan ağladı kaçtı bende daha küçük diye hazır değil diye düşündüm

yani fiili olarak görmese de evde çişim geldi tuvalete gidiyorum deyin

doğal bir süreç olsun

çişimiz gelince tuvalete gidilir algısı oluşsun

sonra da alışır

bir de mutlaka bağımsız olarak kullanabileceği bir sistem olsun

mesela klozet yüksek içine düşeceğini sanıyormuş çocuklar

başlangıçta oturak olabilir diyorlar

ya da klozete uygun kapak ve ayak basacak yer

bu arada konunuzun esasından uzaklaştık galiba

kusura bakmayın

merhaba ben oglum dogdugundan itibaren calistim. duygularinizi cok iyi anlayabiliyorum. iyi bir bakici muhakkak rahata erdirecektir sizi. ancak unutmayin cocugun kisisel gelisimi icin krese gidiyor olmasi daha faydali. benim oglumda cok yararini gorduk biz. imkanlariniz uyuyorsa (kresin cikis saati isinizin cikisina denkse vs) kresi tercih edin. yasitlariyla beraber olmak kiziniza ozellikle nazlarini normallestirmede fayda saglayacaktir. nerede oturuyorsunuz, oglumun gittigi kresi tavsiye edebilirim.
Isparta da oturuyorum bankada işe başlamayı düşünüyorum kreşlerin çıkış saati bankaya uyabilir mi bilmiyorum biliyorsunuz banka çıkış saatleri belli olmuyor ama servis olursa kızımı bankaya getirmelerini isteyebilirim

yani fiili olarak görmese de evde çişim geldi tuvalete gidiyorum deyin

doğal bir süreç olsun

çişimiz gelince tuvalete gidilir algısı oluşsun

sonra da alışır

bir de mutlaka bağımsız olarak kullanabileceği bir sistem olsun

mesela klozet yüksek içine düşeceğini sanıyormuş çocuklar

başlangıçta oturak olabilir diyorlar

ya da klozete uygun kapak ve ayak basacak yer

bu arada konunuzun esasından uzaklaştık galiba

kusura bakmayın
Yok estafurullah olurmu öyle şey Benim için daha iyi oldu çünkü tuvalet eğitimiyle ilgili pek bilgim yoktu

Isparta da oturuyorum bankada işe başlamayı düşünüyorum kreşlerin çıkış saati bankaya uyabilir mi bilmiyorum biliyorsunuz banka çıkış saatleri belli olmuyor ama servis olursa kızımı bankaya getirmelerini isteyebilirim
isparta hakkinda bilgim yok maalesef ancak bazi kresler 18'e dek acik oluyor istanbulda. benim oglumunki de oyle idi. belki bulabilirsiniz oyle bir kres. rast gelsin :)

Kızımı 9 aylıkken kreşe bırakan bir anne olarak söylüyorum kesinlikle kreş bakın çok hasta filan olmadı her çocuk gibi grip ve orta kulak olduk o kadar şuan 3 yaşına gireceğiz kreşe devam ediyoruz yemesi uykusu tuvalet eğitimi herşeyi düzenli ve çabuk öğreniyor çok sosyal renkler sayılar herşeyin hem. İng hem turkcesini söyler ve en önemlisi sizin onu neden bıraktığınızi anlar ben 9 aylıkken beri bıraktığım her gün ona geri döneceğimi ve onu alacağımı söyledim onu çok sevdiğimi söyledim anneler babalar çalışır çocuklar kreşe gider dedim şimdi biliyor bana el salıyor ağlama hiç yok anlamaz diye düşünmeyin bi yetisikine anlatır gibi anlatın onu neden kreşe bıraktığınızi
Sakıncası yoksa hangi ildesiniz ben Isparta'da yım belki kreş önerirsiniz diye soruyorum

Back
X