İş konusu-yardımcı olun

BenimZorHayatim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
1.573
734
323
Slm herkese
Biz yurtdışından kesin donus yapma kararı aldık
Lise mezunu biri ingilizcesi iyiyse ne tur işler bulabilir turkiyede sizce maaşı ne olur?
İlla torpilmi gerekli iş bulmak icin?
Dıs ticaret ihracat işlerini bulmak icin lise mezunu olmak ingilizceyi iyi bilmek yeterlimi?
KızlAr lutfen bildiklerinizi yazın tesekkurler

Ingilizceyi iyi derecede biliorsan sikinti olmaz hemen buraya gelince acikogretimden diplomali oluverirsin bizim buralarda boyle canim uzaktan istedigini okuyorsun ciiippppp uni mezunusunn...

Türkiye de devlet memuru olmanız çok zor.Bunun için KPSS sınavına girmeniz gerekiyor ve inanılmaz zor bir sınav.Özel sektörde sadece İngilizce bilerek lise mezunu birini almalarıda zor.Özel sektörde insan kaynaklarında çalışıyordum.Lise mezunu çalışanlar kargo ve gelen evrak dağıtımı yapıyorlardı.Suriyeliler yüzünden günlük işler bile çok zor bulunuyor.Ayrıca Türkiyede sağlık eğitim gibi konuların nasıl olduğunu az çok biliyorsunuzdur.Nerde yaşıyorsunuz yaşadığınız ülkenin şartları nasıldır bilmiyorum ama inanın Türkiyede sıfırdan başlayacaksanız çok zorlanırsınız.Bol şans.

Ingilizceyi iyi derecede biliorsan sikinti olmaz hemen buraya gelince acikogretimden diplomali oluverirsin bizim buralarda boyle canim uzaktan istedigini okuyorsun ciiippppp uni mezunusunn...
İki yıllık mezunuyum ayrıca açıköğretimden lisansa tamamladım.Özel sektörde insan kaynaklarında çalışıyordum.Malesef AÖF den mezunum deyince üniversite yerine koymuyorlardı canım

Ben aöf mezunu olmakla normal uni mezunu olmak arasında fark yok dıye dusunuyosum. Peki o lise mezunları ingilizce biliyomuydu desirrem?
Birde insan kaynakları işini nasıl buldun o bölümümü okumustun

Ben aöf mezunu olmakla normal uni mezunu olmak arasında fark yok dıye dusunuyosum. Peki o lise mezunları ingilizce biliyomuydu desirrem?
İngilizcen iyiyse İngilizce şartı arayan bir çok yer olabiliyor. buraya geldiğinde yenibiris.com'a filan bakın. kariyer.net , elemanonline.net filan. çıkıyor öyle işler

iyi İngilizce ile farklı işler yapılabilir

yabancı kişilerin özel şoförleri bile dehşet para alıyor

dil bilen özel şoför önemli oluyor

yine otel vs acenta gibi yerlerde de dil kullanılabilir

şimdiden arkadaşlar yukarıda yazmış sitelere bakın dil bilen lise mezunu isteyen yer var mı diye

bir de mezuniyetiniz Türkiye de denk mi

yıllar önce bir tanıdık Almanya da lise mezunuyum diye Türkiye de bir eğitime başvurmuştu da onunki lise değil ortaokul ve üstünden de bir sınıfa denk gelmiş oradaki bir eğitimini saydırıp liseye kayıt yaptırmıştı vs bunları da araştırın

Erkek olsa ing bilen makam soforu falan cok araniyor. Siz de kariyer sitelerinden ingilizce yazip cikan ilanlarin şartlarina bakarsiniz. Magazalarda musteri temsilcisi falan aranir genelde, çagri merkezlerinde ing bilen kisiler de aranir surekli.

Ben tum egitimimi turkiyede aldım lisede dahil. Sonradan gittik yurtdısına esimle uzun yıllardır burda kalıyorduk kesin donus kararı aldık

İki yıllık mezunuyum ayrıca açıköğretimden lisansa tamamladım.Özel sektörde insan kaynaklarında çalışıyordum.Malesef AÖF den mezunum deyince üniversite yerine koymuyorlardı canım
belki bnn kizacaksiniz ama olmasi gereken de bu. uzaktan egitim ile orgun egitim arasinda daglar kadar fark var. zorunluluklar yuzunden okuyamayanlara diyecek lafim yok ama zaaninda haytaliktan olduysa ozaan tepem atiyor.

var canim ozelde var o ayrim ve fark ama devlette bulamazsin o farki. neyse sana tavsiye herseye ragmen unv ack da olsa bitir. o esnada dis ticaret kurslari var onlara yazil ama iyi arastir sirket baglantilari olanlar olsun yani en.azindan sana staj ayarlayabilsinler insallah sonrasinda hersey guzel olur. ama ben olsam geri donmem belli ki ingilizce konusulan biyerdesin refah duzeyi yuksektir. tr iyi degil be canm daha bugun sehit verdik...

Yok kararlıyız kesin donecez. Burda para icinde yuzmuyoz zaten kıt kanaat . Parada herseyi cozmuyo ne de olsa insanın kendi vatanı yurdu. Hıcbır yere degısılmıyo inan. Burda teror yok belki ama maneviyatta eksik . Beden kadar ruh da doymalı bence

Canım bende fark olduğunu düşünmüyorum ama şirketler böyle değil maalesef Hayır bilmiyorlardı ama inan bana çoğu şirket etiket meraklısı ve yani hangi okuldan mezun olduğuna bakıyorlar.Yani aynı bölümün farklı üniversitelerinden mezun olan iki kişiden okulu popüler olanı tercih ediyorlar acı ama gerçek İK da farklı bölümler var ben eğitim bölümündeydim ama işe alımın nasıl olduğunu çok iyi biliyorum aynı departmanda olduğumuz için.

hayır canım neden kızayım tabiki örgün öğretim ile uzaktan eğitim arasında fark var.benimkisi haytalıktan ve yeterli puan alıp lisans tercih etmemek değil.o zamanlar rahmetli babaanneme bakıyordum o yüzden lise mezunu kalmamak için 2 yıllık tercih etmem gerekiyordu.

yaa hatalı yazmışım. bir fark var birde fark yok yazmışım yorumlarda.yanlış anlaşılmasın.tabiki örgün ve uzaktan eğitim çok farklı.okulda öğrenmek tabiki farklı.ikiside diploma olarak lisans diploması olsada özel sektörde açıkögretim mezunu olmayı umursamıyorlar pek.
diğer arkadaşların dediği gibi internetten iş ilanı veren sitelere bakın.turizm alanı olabilir mesala. yada tur şirketleride olabilir.ayrıca çağrı merkezleride olur.
az önce bir arkadaş sekreterlik yapabilirsin demiş benim çalıştığım şirkette sekreterlerin hepsi çok iyi İngilizce biliyorlardı evet ama mesela bir tanesi Boğaziçi mezunuydu.Tabii tüm şirketler benim çalıştığım yer gibi değil.Yanlış anlama beni amacım moral bozmak yada umudunu kırmak değil.Sadece kendi gözlemlerimden örnek verdim.Dediğim gibi bol şans yolunuz bahtınız açık olsun.

Turkiyede herkes universite mezunu ve herkes ingilizce biliyor bira zor yani isin..

Turkiyede herkes universite mezunu ve herkes ingilizce biliyor bira zor yani isin..
ben bilmiyorum. aç kalmayacak derecede ingilizcwm. bir çoğumuzda da durum bu maalesef. yurtdışına çıkma gibi imkanı olmayan kişilerde biraz zor İngilizce veya başka bir yabancı dil. Türkiye'nin gerçeği bu...

ya ben genel anlamda konustum lise mezunu olmak universite mezunu olmak cv sine ingilizce biliyorum yazmak cok farkli bulunmadik seyler degil yani, konu sahibinin yapmak istedigi seye bagli tabi, belki sekreterlik tarzi seyler bulabilir ama gidecegi sehrede bagli bence.
kisaca is bulmak zor diyelim

Yönetici asistanlığı ilanlarını araştır istersen. Yurt dışı irtibatı olan bir çok firma var, ingilizcenin iyi olması çok büyük bir artı.
Ek olarak başvuru yaparken kariyer.net vs İngilizce CV Doldur, İngilizce ön yazı yaz, İngilizce ön yazıyı sakın atlama.Yes no yu bilip iyi İngilizce biliyorum diyenlerin önüne geçersin.

herkes İngilizce biliyor diyince ben öyle bir yorum attım. bu duruma bakarsak benim yeğenim lisede dış ticaret okudu İngilizcesi şakır şakır... ben halkla ilişkiler mezunuyum İngilizce sıfır. biraz da eğitim sistemimizde sıkıntı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…