İş konusu

Shawtyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
86
39
88
26
Sizlere birşey danışmak istiyorum. Ben senelerdir bomboş evde oturan biriyim. Yani ne okuyorum ne de çalışıyorum. En son iki ayrı iş buldum ikisini de kısa sürede bıraktım kpss yüzünden. Yani 70 üzeri puan alacağımdan emin olarak bütün işleri elimin tersiyle ittim. Ve şuan elde var sıfır:)) kpssden 69 puan almışım. Bu puan ile herhangi bir yere giren var mı aranizdan ? Veya tanıdığınız birileri. Bu puanla işe girme ihtimalim kaç acaba bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. Nerelere başvuru yapabilirim ?
Ha bu arada şimdiden söyleyeyim bunu dert etme sebebim de aile ve akrabaların neredeyse her gün her gün artık ya çalış ya da evlen demeleri. Sürekli bu konuda tartışma çıkıyor evde. Yoksa rahatlık batmıyor tabi ki :))

Bölüm nedir? Sağlıkçıysanız ebe veya hemşire olabilitesi var.

Ortaöğretim kpss benimki
Katiplik bende düşündüm bir ara,eşimin çocukluk arkadaşı ortalama bir puanla katip oldu.Sanırım ayırıcı olan sözlü mülakat. Ona Fas'ın başkentini sormuşlar mesela başka birine cumhurbaşkanının memleketini gibi gibi.

Mülakatta kendime güveniyorum fakat malesef ki puanım yetmiyor. 70 altı başvurular kabul edilmiyor ben de şuan 69 ile nerelere girebilirim diye düşünüp duruyorum

Kpss bence sizin hayatı ertelemek için bahaneniz olmuş. Bunca sene sınava hazırlandığınız için evde oturduğunuzu düşünmüyorum. Zaten öyle olsa 69dan daha iyi bir puan alırdınız. 69 ile atanan görmedim, başvurular genelde 70 üstüne açılıyor.

Ben de Pink’e katılıyorum. İçten içe gerçekten kpss için 1 sene evde oturan insan 69 almaz. Sizin bence biraz kendinizi harekete geçirmeye ihtiyacınız var, evde oturmaktan köreleceksiniz.

Başkalarının ne dediği önemli değil ki. Canınız evde oturmak isterse oturursunuz. Canınız çalışmak isterse çalışırsınız kime ne, ekmeğinizi onlar mı veriyor? Veya evlenip mutsuz olsanız gelip sizi mutlu mu edecekler? Başkaları için yaşamayın,kendiniz ne istiyorsunuz o önemli. Atanmak istiyorsanız seneye çalışın tekrar girin,bilemiyorum her sene var mı sınav,ben uzun yıllardır uzağım o konulardan. Kpssye zamanında girdim derece yaptım ama atanmayı hiç düşünmedim,başka şeyler istiyordum. Siz de neyi istiyorsunuz önce ona karar verin. Atanmak çok önemli değil,işinizi düzgün yapmak önemli mesela ama bizim ülkede A’dan Z’ye herkes atanma derdinde.

Okumuyorsunuz calismiyorsunuz bari kurslara gidin egitim alin. Egitim aldiginiz dalda ilerleyin mesela grafikerlik benim bir ara calistigim yerde bana demisti mudurum git kursuna senide grafiker olarak calistirim diye ben aptallik yapip gitmemistim o ara zaten calistigim icin gerek gormemistim. Illa bunun kursuna degil ilgi duydugun bir kursa git ucretsiz kurslar da var.

Çalışmadığına göre evet ekmeğini ailesi veriyor

Belki üzerinde baskı kuranlar ailesi değildir ama. Etrafın ne dediği derken ben ailesi dışındaki diğer herkesten bahsediyorum aslında.

Yok ailesi. Konuda aile ve akrabalarım her gün ya çalış ya evlen diyorlar yazmış. Her gün bu yüzden evde tartışma çıkıyor da yazmış.

yaşınız kaç,ilginizi çeken bir alan yok mu o sektöre yönelseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…