İş konusu

Namename

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.491
Puanlar
333
İyi günler hanımlar,

6 yıllık ön muhasebe geçmişim var. 9 aydır stajyer mali müşavirim. Muhasebe ofisindeyim. Ancak baskı çok fazla. Bi işi yaparken başka bir iş istiyorlar. Kafanı sadece bir şeye odaklayamıyorsun. Dikkat isteyen bir iş yapıyoruz.
Mükelleflere çok fazla taviz verilmiş. Nerdeyse ağızlarına yemeklerini biz koyacağız.
Bazen öyle oluyor ki nefes alamadığımı hissediyorum. Aldığım ücret asgari(burası ayrı konu) Bugün yarın düzelir diye bekledim ama sanmıyorum artık.
Bazı şeyleri zaten kendilerinden başkasına yaptırmıyorlar. Güvenmiyorlarmış ceza boyutundan dolayı.
Artıları cumartesi pazar tatil, yemek sorunu yok, ne zaman izin istesek alabiliriz(tabi söylenerek)
Kalmak için kendimi sürekli ikna etmeye çalışıyomuşum gibi. Kafam çok karışık.
Önceki iş yerimden sırf mesleği daha iyi öğreniyim diye çıktım.
Ofis açmak gibi bir hayalim yok. Bir şirkete girip ordan mı devam etsem diyorum. Yada 1 sene mi doldurana kadar dayansam mı?

Size mesleği öğrenmeniz açısından faydası oluyor mu

Size mesleği öğrenmeniz açısından faydası oluyor mu
Defter yazıyorum. Bunun dışında başka bişey yok. Defteri kdv ye hazır hale getiriyorum diyelim.
Mesela işçi giriş çıkış muhtasar yada şirket kurma gibi şeylerde görmem gerekiyor ancak gösterilmiyor. Daha zamanı var deniyor. 2 sene sadece defter yazdırıyolarmış.

İş bulma şansınız nasıl? Kurumsal bir yer olursa en azından asgariden yüksek maaş alırsınız ama çalışma temponuz yine yoğun olur.
İş olarak daha yoğun yerde çalıştım. Ama nasıl desem düzensizlik var burda. Geçen bir iş ilanına başvurdum şirker stajyer arıyordu çağırdılar. Gitmedim burası yüzünden. Kafam çok karıştı.

İlanlara başvuru yapıp gidin. İzin alın, bahane uydurun. Yeni iş, işteyken bulunur derler. En azından iş şartları ve maaş konusunda fikriniz olur, kafanızda merak kalmaz.

Benzer durumdaki olan kişiler için de işleyiş böyle mi başka yerlerde, 2 yıl sadece defter yazımı için normal bir süre mi? Bence bu önemli..

Ozel sirketlerde calismak icin kosullar var atlama onlari.
Ofisler hep boyle stajyerleri hirpaliyorlar, odanin egitimleri vardi sureyi kisaltiyordu, yuksek lisanslarda kisaltiyor yapip staj suresini kisaltip bu cileden daha kisa surede kurtulabilirsin.

Bende aldim ama hic kullanmadim, halletmeden birakma.

kac yil smmm staji? sonra sinavi vs mi olacak?
benim universiteden tanidigim bir iki kiz smmm staji yapiyordu. biri para bile almiyordu neredeyse, en olmadik isleri onlada yaptirirlardi, ofisin en asagisinda onlar vardi (kucuk sehirdeydik fazla secenek yoktu isveren de bunu bilirdi). hep hatirliyorum kizlar yakinir dururdu. simdi aradan cok sene gecti, instagramimda ekliler. cocuklari adi duyulduk ozel okula gidiyor, genis - gunesli evleri , arabalari var. belli yani hayat standartlari guzel.
o yuzden bence pes etmeyin. smmm cok cileli bir yol ama finali icin deger

Simdi normalde ofislerde iş çeşitliliği çok ama iş ogrenen kaçtığı için kısa sürede herşeyi öğretmek istemiyorlar..Ben 25 yıldır özel şirkette çalışıyorum.Tabi ki rutin işleyiş var..Kaç yılda bir şube acacaksinda bir sonrakine kadar aklında kalacakta ..İse giriş çıkış yapmakta birşey yok zaten.Stajyer olduğunuz için de onlara muhtacsiniz diye asgari ücret veriyorlar kimisi hiç ücret vermiyor kimisi sigortayı stajyere ödetiyor.Staj yaparken sık ofis değişikliği de hoş değil ki zaten sorumlu kişiden alacağınız notlar etkilenir gibi geliyor.Burada 1 yilinizin dolmasını bekleyin derim.Sonrasinda duzgun bir ofis bulursanız geçersiniz , ha iş öğretmeye gönüllü olduğunu anladığiniz şirket muhasebecilerj olursa da tabi ki dusunulebilir..Zaten şirkette de defter yazmaktan başka birşey yaptirmazlar.Belgesini almış geçici vergi yapamayan arkadaşlarım var mesela..Belge iş bilmeyene kapı açmıyor yani.İsi iyice öğrenip şirketlerde sorumlu olarak çalışmanız gerek.Bizim zamanımızda şanslıydık iş öğretip üstünden yükü atmak isteyen çoktu.Ama şimdi meslektekiler birbirinin yükselmesini cekemiyor ne yazikki.

Eşim mali müşavir. Kendine çalışıyor. Hep yoğun ve ne yazık ki iş yükünüzü saçma sapan bir şekilde artırıyorlar. Her şey hep süreli, mükellefler hiçbir şeyden anlamıyor anlatmanız gerekiyor çoğu zaman. Yaptırımlar,cezalar da oldukça yüksek bazen bir tıklama yetişmedi diye ceza yiyebiliyorlar. Kurulu bir ofise girmiyorsanız sıfırdan ofis kurmak ömür çürütür. Açıkçası çoğu meslekte olduğu gibi çevreniz sizi kalkındıracaksa okey ama öyle bir durum yoksa şirketlere girmeye çalışın. Ruhsat alana kadar sabretmeniz Lazım ama iş öğreten yerlere girmeye çalışın defter yazdırmak basit bir iş sizin o çetrefilli işlerinizin yanında.

Benzer durumdaki olan kişiler için de işleyiş böyle mi başka yerlerde, 2 yıl sadece defter yazımı için normal bir süre mi? Bence bu önemli..
Yok bazı ofislerde 2-3 ay sonra sorumluluk veriyolar. Şirketi sıfırdan kurmak açılış herşeyi.

İşteyken iş aramak en güzeli. Bir yıl olacakmış zaten siz de bu süreçte yeni iş arayın kendinize. Zaten mülakattır, tekliftir vs derken 3 ay her türlü geçmiş olacak. Bence istifa etmeyin

`