- 6 Aralık 2010
- 2.958
- 2.041
- 398
- 30
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
girdği yere göre değişiyordur belki canımSevgilim daha yeni sinava girdi kazandi torpilimiz yoktu suan saskinim dislerine ne zaman bakmislar ki saglik raporunu alirken disci bile yok
sağolasııın :)Hııııı olabilirzaten askeriyede mantık yok baya da Saçma bahane bulmuşlar :/ hakkında hayırlısı
evet biz de öyle karar verdik özel sektörde başlayacak en başta .biyandan çalışcak bi yandan okuyack aöfte.ya da özel sektörde devamlı bi iş bulmaya çalışcağız devlet olmassa.kpss ye lise mezunu olarak da girsin. bazı kurumlar kpss puanına göre mulakata çağırıyo ve genellikle meslek liseliler için oluyor bunu denesin.
fakat en azından bir önlisans bitirip tekrar kpss ye girsin merkezi atamayla atanır inş.
özel sektör çok zor bi ömür çekebilecek mi?
Cnm herkes ayni yerde sinava girio cok garip yaaa prosefur ayni anlayacagin ya kpss bel baglama cidden cunku cok zor bu devirde bide sozlesmeli erlikten bahsedilmis o cok fena birsey ayni askerlik disari yok aksam eve gelmece yok olacak is degil guvenlik gorevlisi olayi iyi bence bi arastirin kursa baslasin derim bengirdği yere göre değişiyordur belki canım
Kpss'ye falan bel bağlamayın hiç.
Kendimden biliyorum.
Ama siz çok güzel düşünmüşsünüz güvenlik işini.
Kursuna gidip sertifikasını alır, başvurularını yapar.
O şekilde başlamış olur, ileride daha iyi bir fırsat çıkarsa onu değerlendirir. Hem sizin de elinizde ailene karşı bir şey olur, "işi var" diyebilirsiniz en azından.
Cnm herkes ayni yerde sinava girio cok garip yaaa prosefur ayni anlayacagin ya kpss bel baglama cidden cunku cok zor bu devirde bide sozlesmeli erlikten bahsedilmis o cok fena birsey ayni askerlik disari yok aksam eve gelmece yok olacak is degil guvenlik gorevlisi olayi iyi bence bi arastirin kursa baslasin derim ben
uzman çavuşluk benim tayin hakkım olmadığı için bizim için zor olabilirdi bi bakımdan olmamaı belkie hayırdır .Cnm herkes ayni yerde sinava girio cok garip yaaa prosefur ayni anlayacagin ya kpss bel baglama cidden cunku cok zor bu devirde bide sozlesmeli erlikten bahsedilmis o cok fena birsey ayni askerlik disari yok aksam eve gelmece yok olacak is degil guvenlik gorevlisi olayi iyi bence bi arastirin kursa baslasin derim ben
Daha öne çalışmışlığı yok mu bir yerde?arkadaşlar küçük bi ilçede oturuyorum o yüzden sorma ihtiyacı hissettim içime dert oldu
ben devlete atanıcm büyük ihtimal haziran gibi.sevgilim askerde şu an.evliliğin sağlığı için ailemin de onaylaması için devamlı bi iş bulması lazım özel sektörde olucak çünkü lise mezunu.dışardan aöf okuyacak büyük ihtimal ama okusa da devlete girmek zaman alıcak .Özel sektörde iş bulabilir mi sizce? ne iş bulabilir ? yardmcı olur musunuz?ailem zaten onaylamıyor bizi işi yok diye. askerden gelince düzelir herşey umarım.
bu ülkede tatmin olabilceğin bi iş sahibi olmak gerçekten başlı başına bir mesele.Allah herkesin yardımcısı olsun.Özel güvenlik daha mantıklı gibi geldi o da bir seçenek olucak bizim için.çünkü devamlı bi işi olması lazım.
yok kesinlikle işe girmeden olmaz ben nasıl uğraştıysam onun da çabasını görmem lazım.tembel değil ailesinin maddi durumu pek iyi olmadığı için istanbulda çalışıp ailesine para gönderdi başta .kardeşleri hemşire oldu o zaman çalışmıyorlardılise bilgisayarmış, neden 2 yıllık bilgisayar okumuyor ve okumadı.... önlisanstan daha kolay atanırdı...
sertifika alsın... oda paralı ama.. birde kendisi de istemesi lazım... tembel mi? askerden önce çalışıyor muydu? bu sorular önemli...
şimdi güllük gülistanlık geliyordur sana... işe başlamadan sakın bu işe girme...
markette çalıştı canım çıktı ordan .devamlı bi iş değil sonuçtaDaha öne çalışmışlığı yok mu bir yerde?
canım ya ne diyim. Seni üzmek istemiyorum ama maddiyat önemli evlilikte. Hani hanları hamamları olsun demiyoruz ama en azından belli bir işi olmalı.markette çalıştı canım çıktı ordan .devamlı bi iş değil sonuçta
yok kesinlikle işe girmeden olmaz ben nasıl uğraştıysam onun da çabasını görmem lazım.tembel değil ailesinin maddi durumu pek iyi olmadığı için istanbulda çalışıp ailesine para gönderdi başta .kardeşleri hemşire oldu o zaman çalışmıyorlardı
Meslek lisesi olduğu için atanma şansı daha yüksek ama düz liseye göre .Ayrıcıca meslek lisesi olduğu için sınavsız geçiş hakkı var 2 yıllık aöf ve örgün bölümlerine bu hakkını kullanabilir,Ocak ayında ygs başvuru yapsın sınavsız geçiş için sınava girmesine gerek yok daha sonra Temmuz ayı gibi tercih verir yerleşir ise kayıt yaptırır tabi geçiş hakkında öncelik yeni mezunların daha sonra eski mezunların olur.kolay değil .kadrolar çok azaldı ve puanlar uçuk.yine deneyeceğiz tabi katiplik ikm ne olursa.bi yandan okuyup bi yandan uğraşması gerekecekçsanırım
Meslek lisesi mezunları biraz daha düşük puanla atanıyor canım o yüzden biraz daha şansı var,hem de üniversiteye sınavsız geçiş hakkı var.eskisi gibimi bilmiyorum (yatay geçiş var mı) ama önlisansı okusun... kpss biraz daha rahat olur... şimdi açık öğretim okusa da zor... bir sürü işletme iktisat okuyan var... sınava girende çok...
aslında liseden dişini sıksa da kpssye girse... 90-100 alsa atanır... alırsa tabi...
aöf mezunuyum ben de önlisans büro okudum ve atanırım büyük ihtimal o da öyle bişey yapıcak bakalım.Hakkımızda hayırlısı teşekkür ederim hepinize.eskisi gibimi bilmiyorum (yatay geçiş var mı) ama önlisansı okusun... kpss biraz daha rahat olur... şimdi açık öğretim okusa da zor... bir sürü işletme iktisat okuyan var... sınava girende çok...
aslında liseden dişini sıksa da kpssye girse... 90-100 alsa atanır... alırsa tabi...
aöf mezunuyum ben de önlisans büro okudum ve atanırım büyük ihtimal o da öyle bişey yapıcak bakalım.Hakkımızda hayırlısı teşekkür ederim hepinize.
fabrika gibi de olabilir.özel güvenlik daha ağır basıyor şimdilik.
amin hepimiz için.ailem düzgün bi işi olsun istiyor devamlı olan.dediğiniz gibi maddiyat malesef önemli çoluk çocuk olacak ilerde.korkum da ben devlette çalışırkn o özelde çalışıyor diye ailemin bunu mesele yapması.önlemolarak maaşını sorduklarında benimkine yakın söyleyeceğim.senelerdir neler çekiyorum sevdiğime kavuşmak için.onun hırsoyla kpssye girdim kazandım.Allah herkesi sevdğine kavuştursun kızlarhımmm iyi bölümün... sevgilinde atanabilecek bölüm okusun. adalet bir ara popülerdi oda olabilir...
hayırlısı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?