İş konusunda neden kısmetsizim?

Milamila9494

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2019
321
341
33
Mühendislik mezunuyum ilk bikac ay is bulamadim sonra bulup 1 yil calistim ayni anda yüksek lisans yaptim.. simdi kendi memleketime döndüm yeniden is bakiyorum ama bu is konusunda nedense kismetsizim ya olmuyo bi engel cikiyo mutlaka. Ben nerde yanlis yapiyorum bilmiyorum yuksek lisanstan ayni donem arkadasim benden sonra memleketine döndü hemen is bulmus gözüm yok ama insanin zoruna gidiyo bide nispet yapar gibi konusuyolarya.
Annemin hayali hep calisan bi kadin olmamdi hep bana hayal kirikligiyla bakiyo.. 2 hafta sonra dugunm var evlenince de bulamazsam nolcak hicbi fikrim yok. Bi yandan kpss deniyorum. Ev hanimi olmak kotu bisey degil tabiki yanlis anlamayin..sadece emeklerim hayallerim bosa mi gitcek

Bulunduğun şehri ve branşını bilmiyorum ama tr'de piyasalarda genel bir durgunluk var. Gördüğün iş ilanlarının bir kısmı balon; elalem büyüyoruz sansın diye verilen ilanlar,eleman alımı yapılmıyor. Torpillerden bahsetmiyorum bile.
Sabırla devam et aramaya, ve öyle ya da böyle bulduğun ilk işe gir ve çalışırken iş ara.

Her zaman hatayı kendimizde aramayıp, genele vuralım. Ülkece ekonomi çok kritik noktada, her şey almış başını gidiyor, 2 katlar, 3 katlar vs. İşsizlik tavan olmuş ve her yıl katlanarak artıyor. İş yerleri ekonomik sebepler yüzünden işçi çıkartıyor, küçülmeye gidiyor, yeni kişiler alamıyor. Dış yatırımcılar ülkeye yatırım yapmaktan çekiniyor... Yurt dışından gelen arkadaşım bile şaşırıp, ağzı açık kalıyor, ülkeye ne olmuş diye.

Kısmetsiz olmaktan fazla, bu ülkede önüne taş atılmasının sebebi de çok fazla.

Al benden de o kadar arkadaşım... Evlendikten sonra ne oluyo biliyo musun ? ( Genelleme yapmiyim kendimce yazıyorum) .
Bir kere sorumlulukların artıyor. Daha bir seçici oluyorsun iş konusun da . İş saatlerinden iznine kadar oluruna bakıyorsun. Ki zaten herkes tecrübe ve sağlam cv istiyor.
Ah kardeş bilmiyorum da , kendi mesleğimi yapamadim ona yanarım. Boşa okudum resmen çok zoruma gidiyor. Millet avcunu açsa gökten şans düşüyor
Şimdi ki aklım olsa evlenmeden kendi mesleğimi oturtur güzel bir yer yapardım sonra evlenirdim.
Evlenecek genç kızlara şiddetle tavsiyemdir ....

Bende işsizim üzülme yalnız değilsin hergun ilanlara başvurmaktan sıkıldım. En kötüsü de telefonla arıyorlar maaş beklentisi, tecrübe vs soruyorlar sonra bir daha arayan yok bıktım ama hayırlısı diyorum.. bir yandan evlilik düşünüyorum. evlenirsem zaten şehir değiştiricem acaba evlenene kadar çalışmasam mı diyorum

Merhaba. Bende mühendisim.1.5 senedir bu firmadayım. Başka işler bakıyorum ama inan bulamıyorum. Yanı sadece seninle alakalı değil. Istihdam yok. Ve her sene birikme oluyor. Branşın nedir
Gıda mühendisiyim. Evet inanilmaz canimi sıkıyo artik bu ülkenin bu sacma sapan sorunlari ya. Bu temel hak yani ben nasil parami kazanamiyorum anlamiyorum.
Keske is bulmadan evlenmeseydiniz, şimdi biraz zor olacak ev işiyle hem iş bul hem kpss vs. Evlenecekseniz bile atanana kadar cocuk yapmayın sakın, zorluk iki katına çıkar bence
Onu da dusundum zaten 1 yil nisanli kaldim is yine aradim o sürecte.. olmadi yani nisanlim da haliyle evlenince sanki ben calisma mi diyorum tersine bende seni destekliyorum calissan tabiki daha iyi olur hem kendin icin hem maddi yönden ikimiz icin dedi. Bide o 4 yildir memur artik evlenelim bende bi düzene gireyim dedi sende kpss ye otur calis bence diyo.
Yani Allah korusun ben bi 2 3 yıl dusunmuyorum cocuk dediginiz gibi zaten karisik hersey bide cocugu katmak istemiyorum..

Ayy demeyin öyle insallah sizde bulursunuz bende bulurum bi an önce evlenmeden calistim calismasina da özel sektörde de oturtulcak gbi degilki meslek.

Evet o konuda zaten sonuna kadar haklisiniz.. cok sinirleniyorum bunlari dusununce bi ülke vatandasina nasil istihdam saglaaymaz aklim almiyo. Madem saglamicak neden 6 yil okumama müsade ediyo parayla okunuyo sonucta bedava degil. Bize de yazik artik .

malesef türkiye koşulları çok kötü. herkes var olan işine sımsıkı tutulduğu için yer değiştirme de yok haliyle. kolay kolay pozisyon açılmıyor. bi de spesifik bi bölümünüz varmış, hani kimya olsa çok faha geniş olurdu arayacağınız alan.

moral bozmak istemem yalnız yeni evli ve kadın olması çoğu işveren için sıralamada geriye atabiliyor kişileri. çok yanlış ama "yakında çocukta yapar, izin alır" kafası mevcut, kime neyse !

öncelikle ayakların üstünde durmadan evlilik işlerine girişmen hata bence buna takılmalısın bende mühendislik mezunuyum ve hayalimde ki işe başlamam için 4 yıl bekledim, evet 4 yıl atanmayı bekledim ama bu benim tercihimdi, benim için ya hep ya hiç. Allah ım elimi attığım her iş mi kurur diye çok söylenmişimdir, hayatı izlediğimi sandığım zamanlarda çok oldu....

sonuç: kpss de derece yaparak istediğim kuruma yerleştim

branşınız neydi acaba?
bnde hazırlanıyorum ama kadro açılmıyo uzun süredir 2020de açılır diye bi umut eve kpandım çalışıyorum.. sizin bölümünüzde de alım az mıydı?bide kaç puanla atandınız acaba?

işten önce evlilik meselesi de benim niyetimde oydu ama az bi süre değil 1 buçuk yıl iş aradım bulamadım haliyle şimdiki eşim o zaman nişanlım neyi bekliyoruz moduna girdi. bu ülkede hiçbişey belli olmuyo malum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…