İş konusunda öneri bekliyorum

Sui7

güzel günler gelsin istiyorum haketmesem de tanrım
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
527
316
Selam arkadaşlar zorlu geçen 1 seneden sonra iş buldum hem de istediğim şehirde:) mutluyum ama maaşım biraz az olacak diye de burukluk var aslında.
1500 tl ile başladım. Tek yaşayacağım. Barınma ve yemeğe 500 tl kadar gidecek diye düşünüyorum.
Kalan paramı nasıl değerlendirmeliyim.
Yakında nişanım olabilir hem para biriktirmek istiyorum hem de şimdiye kadar alamadığım içimde kalan kıyafet ayakkabı parfüm vs almak istiyorum.
Önerilerinizi bekliyorum.

Yillarca okudum, istedigimi gonlumce alabileyim satabileyim diye.
Ben ayakkabici parfumcu makyajci kiyafetci (maalesef biraz israfa yaklasan seklinde) olan birisi oldugum icin belki beni dinlememelisin; bence biriktirmekten ziyade onceligin birazda yasamakta, gencligini kaliteli gecirip keyfini cikarmakta olmali...
tabikide uc bes arttirmaya calisip biriktir, ama omrun simdiden birikim yapmakla baslamasa sanki guzel olur..?

1000 TL kalacak demek kendine bir birikim yapacağın tutar belirle. Onu bir kenara ayırdıktan sonra dilediklerini al.

Selam arkadaşlar zorlu geçen 1 seneden sonra iş buldum hem de istediğim şehirde:) mutluyum ama maaşım biraz az olacak diye de burukluk var aslında.
1500 tl ile başladım. Tek yaşayacağım. Barınma ve yemeğe 500 tl kadar gidecek diye düşünüyorum.
Kalan paramı nasıl değerlendirmeliyim.
Yakında nişanım olabilir hem para biriktirmek istiyorum hem de şimdiye kadar alamadığım içimde kalan kıyafet ayakkabı parfüm vs almak istiyorum.
Önerilerinizi bekliyorum.
maas pekde az degıl bence
tabı meslegınıze ve yaptıgınız ıse gore degısır
kac zamandır ıs arıyorum hep 1000 tl maas dıyorlar ve bnm aylık 500 u gecık odemem var

maas pekde az degıl bence
tabı meslegınıze ve yaptıgınız ıse gore degısır
kac zamandır ıs arıyorum hep 1000 tl maas dıyorlar ve bnm aylık 500 u gecık odemem var
Mesleğime ve arkadaşlarımın aldığına göre az maaşım. Aslında bana yeter de artar bi miktar. Ama işte ilk iş olunca bi de aileden biraz uzaklaşıp nefes almaya ihtiyacım olduğu için kabul ettim. Ama şimdi de canım acayip alışveriş çekiyor. Çalıştığımı harcasam mı diyorum.

500 barınma yemeğe gidecekse. 1000 tl kalıyor 500 nü ayır 500 nü kendine harca

Mesleğime ve arkadaşlarımın aldığına göre az maaşım. Aslında bana yeter de artar bi miktar. Ama işte ilk iş olunca bi de aileden biraz uzaklaşıp nefes almaya ihtiyacım olduğu için kabul ettim. Ama şimdi de canım acayip alışveriş çekiyor. Çalıştığımı harcasam mı diyorum.
bence hepsını harcama arkanda bı bırıkımın olsun hastalansan ya da aksı bır durum olsa ıhtıyacın olabılır
ama tabıkı ıstedgın seylerı al abartmadan

Mesela altın alsam ayda 500 tl kadar hangi altını almalıyım? Çok fazla bilgim yok nu konularda

500 lira hep yemeğe hem barınmaya yeterli mi? Şehir hangisi merak ettim,biz de orda yaşayalım:KK48:
İzmir. Normalde yetmez ama yemekli bi yurtta yada 3 kişi beraber evde kalmayı düşünüyorum o yüzden yetecek. Yoksa izmirde kiralar çok uçuk zor yani

İzmir. Normalde yetmez ama yemekli bi yurtta yada 3 kişi beraber evde kalmayı düşünüyorum o yüzden yetecek. Yoksa izmirde kiralar çok uçuk zor yani
Çok şanslısın o halde. Bizim kışın 1 ayda sadece faturalara geliyor o fiyat,doğalgaza,elektiriğe,suya filan.
Bence kıyafetinden,harcamalarından çok kısma para biriktireceğim diye ama her ay çeyrek filan biriktirebilirsin .Yada bankaya para atabilirsin

Kendine harca mutlu et kendini zaten uzun sürmeyecektir hevesini alman sonra birikim yaparsın

Ilk 3 ay alisverise harca eksiklerin azalinca birikime basla aylik 500 ayirsan birikim icin guzel bir baslangic olur :)
Isiniz hayirli olsun.

500 liraya nerde barınılıyo aynı zamanda yemek yenir haber verirseniz gelicem :KK43:

Altına yatırmak bence gereksiz. Onun yerine bankada hedefini belirlediğin bir hesap açsan her ay belirlediğin bir miktarı oraya atarsın. O hiç yokmuş gibi düşünürsün.

valla canım ben izmirliyim 500 tl ye hem barınma hem yemek neresinde köyünde mi acaba?annemin yan dairesi 2000tl.bence az harcama yapayım derken kötü muhitlerde yaşama kendini de huzursuz etme.yemekli yurtlar o kadar ucuz olur mu bilemiyorum bulduysan amenna.ben çalışırken bütün bankaları araştırıp hangisinin vadesi iyiyse o bankada hesap açtım ve maaşımın belirlediğim bir limitini her ay otomatik talimatla hesabıma aktardım.geri kalanıyla da idare ettim.evlendiğim zaman epey bir birikimim olmuştu.hayırlısı olsun canım

Gozun aydin canim insallah hersey senin icin guzel olur
Biriktirmeyi dusundugun kadar parayi aylik olarak bir kenara ayir sonra canin ne istiyorsa onu yap tavsiyem:KK66:

X