İş kurma üzerine

KahveCekirdegi7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2022
2.681
1.074
63
31
Selamlar

Ben yakın zamanda bir işe atılmayı düşünüyorum aslında ek bir uğraş olsun istiyorum ama maddi getiriside olsa fena olmaz. Yoga eğitmenliği kursu aldım. Ancak henüz öğrenci bulamadım. İnstagramdan birşeyler mi satsam diyorum. Veya ufak ufak başlamış olan birileriyle ortakta olabilirim reklam giderleri vs için. Tek başına herşeyine yetişemem gibi geliyor. Var mı bana fikir verebilecek bu konularda uğraşıp başarılı olan varsa tavsiye alabilirim nereden başlamalıyım nasıl ilerlemeliyim.

Bence satış işi daha mantıklı. Bende dolapta ufak ufak kullandığım temiz olan veya hiç kullanmadığım eşyaları sattım. Ama sıfır ürün satışı nasıl olur işin ticaret kısmını bilmiyorum. Ama dolaptan başlayabilirsiniz.

Aslında işe başlamak böyle olmuyor. Yani bir şeyler yapmak istiyorum ne yapsam düşüncesi ile başlanmaz. Bir fikriniz olur ve o alanda ilerlersiniz. Yoga konusunda yeterince geliştirdiyseniz kendinizi sosyal medyada biraz daha aktifleşebilirsibiz.
Aslında şöyle ufak bi birikimim var onu bir işe yatırmak istiyprum

Bilmediğin işi yapma.
Kardeşin dahi olsa kimseyle ortak olma. Sonra ilişkilerin bozulur.
Sermayen ne kadar? Kurmak istediğin iş sermayene bağlı.
Yoga eğitmenliği trend bir konu. Stüdyo açabilirsin.
Neden kardeşimle ortak olmayayım bu şekilde çalışan çok var yürümez mi

İrmik, senin çok iyi bir mesleğin, işin yok muydu?

Ben yanlış mı hatırlıyorum.

Beynimde 61 tane tilki geziyor, başkasıyla karıştırdıysam kusura bakma.
evet var ama bir yandanda kendime ek bir iş oluşturmak istioyrum aslında bu instagram satışları hoşuma gisiyor yada böyle hem kendime yatırım olacak yoga eğitmenliği gibi hemde para kazanacağım bişeyler neden olmasın benimkisi biraz ek çaba aslında birşeyler başarmak farklı alanlarda

Esas mesleğiniz ne? Ben de instagramda bir şeyler yapmak istiyorum ama sorun şu ki herkes herşeye çok doydu, bir şey ortaya çıkartıp ondan gelir elde etmek istiyorsanız çok niş bir fikir olması gerekiyor. Yoksa okyanusta balık.

Selamlar

Ben yakın zamanda bir işe atılmayı düşünüyorum aslında ek bir uğraş olsun istiyorum ama maddi getiriside olsa fena olmaz. Yoga eğitmenliği kursu aldım. Ancak henüz öğrenci bulamadım. İnstagramdan birşeyler mi satsam diyorum. Veya ufak ufak başlamış olan birileriyle ortakta olabilirim reklam giderleri vs için. Tek başına herşeyine yetişemem gibi geliyor. Var mı bana fikir verebilecek bu konularda uğraşıp başarılı olan varsa tavsiye alabilirim nereden başlamalıyım nasıl ilerlemeliyim.
Ayda on öğrenci bulsanız grup falan kursanız
Neredeyse bir maaş kadar getirisi olur
Yogaya gelenler de biraz daha elit kesim olur ama yer olarak nerede yapacaksınız ?

Yogaya gelenler de biraz daha elit kesim olur ama yer olarak nerede yapacaksınız ?
şuan bir yerim olmadığı için ben online yapmak istiyorum şuan ayda 2 veya 3 öğrenci benim için yeterli birde evden çalıştığım için beni zorlamayacak ama ileride öğrencim artarsa belki bir yer bakabilirim

online sitelere birkaç ilan verdim ama öğrenciler genelde uzun süredir yapan yorumları referansları iyi hocaların tekliflerini kabyul ediyor

Instagramdan satis yapsaniz bile sirket kurmaniz lazim. Maliye peşinize 5 yil sonra duser, banka hareketlerinin hepsini onunuze koyar, vergisini alir.
Yoga icin ise kendini tanitmak icin ucretsiz kisa birkac ders ile başlayabilirsin. Senden memnun kalanlar tam ders alir. Kendini tanıtmadan öğrenci bulman zor

online sitelere birkaç ilan verdim ama öğrenciler genelde uzun süredir yapan yorumları referansları iyi hocaların tekliflerini kabyul ediyor
Sayfa açın
Reklam yapın
Çevrenize duyurun öncelikle
Bir reklam şirketi ile anlaşın.
Şu an için hemen şirket kurmanıza gerek yok
Fatura kesebilir düzeye gelince kurarsınız.
10-15 öğrenci bulursanız falan yani.
Bol şans

evet var ama bir yandanda kendime ek bir iş oluşturmak istioyrum aslında bu instagram satışları hoşuma gisiyor yada böyle hem kendime yatırım olacak yoga eğitmenliği gibi hemde para kazanacağım bişeyler neden olmasın benimkisi biraz ek çaba aslında birşeyler başarmak farklı alanlarda
Anladım canım.

Bu konularda hiç bir bilgim yok.

Allahım gönlüne göre versin inşallah.

Instagramdan satis yapsaniz bile sirket kurmaniz lazim. Maliye peşinize 5 yil sonra duser, banka hareketlerinin hepsini onunuze koyar, vergisini alir.
Yoga icin ise kendini tanitmak icin ucretsiz kisa birkac ders ile başlayabilirsin. Senden memnun kalanlar tam ders alir. Kendini tanıtmadan öğrenci bulman zor
online yoga dersi verdiğimdede şirket kurmam gerekir mi vergi borcu vs olur mu

Back
X