• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Sorunu/Tekstil Firması

36 yaşındayım AÖF işletme lisans mezunuyum. Evlilik çocuk derken 5 yıldır evdeydim. Şimdi boşanacağız ev kira çocuğum var 4 yaşında. Sigortalı tekstil firmasında işe başlayacağım pazartesi günü sorun şu ki annem üzüldü okudun daha güzel iş bul! Başka iş bulsaydın yoracak ayakta seni! Yakıştıramadı bana. Ama ben inanın hiç kimseyle konuşmadan sadece önüme verilen işi yapıp eve gelmek istiyorum. Ayrılık psikolojisi sanırım. Sekreter muhasebe çağrı merkezi satış elemanı görevleri yapmak yerine böyle bir işte çalışmak istedim. Kimseyi dinleyecek çekecek halim yok. Firma temiz her bölüm ayrı benim çalışacağım bölüm kalite kontrol. Kadınlar var sadece. Köklü büyük firma. Annem de böyle söyleyince canım sıkıldı. Yorumlarınızı merak ettim.
Merhaba öncelikle yeni hayatınız eskisinden çok güzel başlasın ve iyi ki dediğiniz cümleler kurun inşallah. İş arayan herkese aynı cümleyi kuruyorum İŞ İŞTE BULUNUR. Kimse size oturduğunuz yerde gelin şöyle şöyle bir pozisyon var koş demez. Hem cv niz dolsun hem kafanız dağılsın bir an önce başlayın. Benim bir velim de iki kızı küçükken ayrıldı ve işe girdi. Tekstil ortamı zor da olsa çalıştı usta başının eşi bir markette fırın bölümüne aldırdı (kasa kısmı) oradan ön muhasebe kursuna yazıldı derken şu an çok iyi şartlarda bir iş yerinde muhasebe şefi oldu. Bunların hepsi 6-7 sene içinde oldu. İşinde çok çalışkan ve dürüst, oturaklı bir hanım efendi.
Sizin de çekinceniz olmasın sadece ilk zamanlar zorunlu değilse mesaiye kalmayın yavrunuz kreşten vb gelince ilgilenmiş olursunuz. O biraz daha büyüyünce mesai ve vardiya değişimli işlere gidersiniz

Merhaba öncelikle yeni hayatınız eskisinden çok güzel başlasın ve iyi ki dediğiniz cümleler kurun inşallah. İş arayan herkese aynı cümleyi kuruyorum İŞ İŞTE BULUNUR. Kimse size oturduğunuz yerde gelin şöyle şöyle bir pozisyon var koş demez. Hem cv niz dolsun hem kafanız dağılsın bir an önce başlayın. Benim bir velim de iki kızı küçükken ayrıldı ve işe girdi. Tekstil ortamı zor da olsa çalıştı usta başının eşi bir markette fırın bölümüne aldırdı (kasa kısmı) oradan ön muhasebe kursuna yazıldı derken şu an çok iyi şartlarda bir iş yerinde muhasebe şefi oldu. Bunların hepsi 6-7 sene içinde oldu. İşinde çok çalışkan ve dürüst, oturaklı bir hanım efendi.
Sizin de çekinceniz olmasın sadece ilk zamanlar zorunlu değilse mesaiye kalmayın yavrunuz kreşten vb gelince ilgilenmiş olursunuz. O biraz daha büyüyünce mesai ve vardiya değişimli işlere gidersiniz
Veliniz adına çok sevindim ☀️🥰 Çok teşekkür ederim olumlu yanıtınız İÇİN. Kocaman AMİİN diliyorum 🤲🏻🙏

AÖF begenemediniz mi.yada nesini beğenmediniz.valla bazen ne konustugumuzu bilemiyoruz.kaş yapım derken göz çıkarmak bu galiba
Eğitim sağlık fakülteleri ile bir değil AÖF işletme en iyi okudulda işletme de tek başına meslek olarak görülmüyor. İş bulma açısından zorluklarından dolayı öyle yorum yapmıştır. Kişisel alınmamak lazım.

Eğitim sağlık fakülteleri ile bir değil AÖF işletme en iyi okudulda işletme de tek başına meslek olarak görülmüyor. İş bulma açısından zorluklarından dolayı öyle yorum yapmıştır. Kişisel alınmamak lazım.
Kişisel alinmak değil mesele.tmm belki bı Bilkent değil,bı ODTÜ'de degil ama AÖF okuyup çok güzel iş bulanlarda var.ben mesela kamudayim ama ben memur olduktan sonra AÖF diplomasiyla yükseldim.maasimda mevkimde o diplomayla arttı.genelleme yapmaya gerek yok yani.milyonlarca insan AÖF mezunu

AÖF begenemediniz mi.yada nesini beğenmediniz.valla bazen ne konustugumuzu bilemiyoruz.kaş yapım derken göz çıkarmak bu galiba
Kişinin kendini geliştirmesi için , kendine bir şey katması için beğenirim ama annelerin 'bosuna mi okudun' lafını etmesi icin beğenmem.
Siz de okuduysaniz biliyorsunuzdur , çok da bir şey öğretme üzerine - insana katkısı olan bir şey değil. Ben örgün okudum ama ulaşım kartindan ve öğrenci indirimlerinden yararlanmak için yıllardır AÖF de okuyorum , hiç çalışmadığım halde çoğu sınavı geçiyorum. Çünkü zor değil . Kitapta yazan şeylerin birebir aynı cümleleri çıkıyor sınavda. Haliyle kendini gelistirmene imkan vermiyor. Zaten puanlama sistemi de çok komik, 35 alan geçiyor,üstelik test. Yani yarısından bile azini bilsen, bilemediklerini sallasan yine geçersin. Oysa normal üniversitede önlü arkalı sayfalar dolduruyorsun,bir sürü konudan - kitaptan sorumlu oluyorsun, yeri geliyor çan eğrisi yapıyorlar 65 ile geçemiyorsun, ödevler yapıyorsun, docentlerden profesorlerden ders dinliyorsun,aklına takılan bir şey olursa soruyorsun. Bitirme projeleri, seminerler,tezler hazirliyorsun.
Ülkemizde eğitim çok kaliteli değil,kabul. Ama herhangi bir okulun lisansı ile AÖF kıyaslanamaz bile
Ayrıca konu sahibi kendi kendine coluklu çocuklu haliyle AÖF bitirmis. Tamamen kendi emeği. Annesinin ne katkısı olmuş ki beğenmesin, 'boşa mı okudun' desin. Şehir dışına yollasa, özel üniye yollasa, çocuk lisedeyken dersanelere yollasa, imkanlarını zorlayıp yurtdışına yollasa falan evet, yine hakkı var bu sözü edip iş begenmemeye ama çocuğunun okula katkısı ne ki, çocuğunun işini küçümsüyor.

Bu arada konu sahibi, benim yakın akrabam da emekliliğini doldurabilmek için bir fabrikada tekstile girdi, çoğu zaman fazla mesaiye kalıyor, resmi bayramlarda falan da çalışıyor, hepsinden 1/1,5 oranında ödeme alıyor. epey yoruluyor ama ay sonunda ücreti iki asgari ücrete yakın

36 yaşındayım AÖF işletme lisans mezunuyum. Evlilik çocuk derken 5 yıldır evdeydim. Şimdi boşanacağız ev kira çocuğum var 4 yaşında. Sigortalı tekstil firmasında işe başlayacağım pazartesi günü sorun şu ki annem üzüldü okudun daha güzel iş bul! Başka iş bulsaydın yoracak ayakta seni! Yakıştıramadı bana. Ama ben inanın hiç kimseyle konuşmadan sadece önüme verilen işi yapıp eve gelmek istiyorum. Ayrılık psikolojisi sanırım. Sekreter muhasebe çağrı merkezi satış elemanı görevleri yapmak yerine böyle bir işte çalışmak istedim. Kimseyi dinleyecek çekecek halim yok. Firma temiz her bölüm ayrı benim çalışacağım bölüm kalite kontrol. Kadınlar var sadece. Köklü büyük firma. Annem de böyle söyleyince canım sıkıldı. Yorumlarınızı merak ettim.
Yanlış anlamayın lütfen ama inanın hemen hemen herkes lisans mezunu artık kaldı ki aöf okumuşsunuz genelde bir taraftan çalışanlar aöf okurdu şimdi onda da inanılmaz mezun var. İşletmeyi artık ingilizce okuyan kendini geliştirip bir yerlere gelebiliyor. İngilizce şart oldu biliyorsunuz. Ben ortaokuldayken ingillizce öğrenmek istiyorum dediğimde '' ne öğrenicem ya ben Türkiye'de yaşıyorum benim işimde gerekli değil '' diyenler çoktu onlarda bu durumdan müzdarip. Demek istediğim bunu bir emek olarak görmüyorlar artık. Senden dil, tecrübe, staj, yetenek, özgüven, yaratıcılık...vs. istiyorlar. Anneniz tabi iş, eğitim sektörünü ayrıntılarıyla bilmediği için böyle konuşuyor. Siz işinizden memnun olduktan sonra kimsenin ne dediğini düşünmeyin.

Daha iyi bir yer bulana kadar çalışabilirsiniz anneneze kulak aşmayın derim. Hem kafanız dağılır.

Bu arada konu sahibi, benim yakın akrabam da emekliliğini doldurabilmek için bir fabrikada tekstile girdi, çoğu zaman fazla mesaiye kalıyor, resmi bayramlarda falan da çalışıyor, hepsinden 1/1,5 oranında ödeme alıyor. epey yoruluyor ama ay sonunda ücreti iki asgari ücrete yakın
Bu bahsettiğim akrabam evine çok güzel bir makina aldı, sipariş ile mont dikiyor. Piyasada iki bin üç bin bandinda montları binbesyuz-iki bin liraya dikiyor boş zamanlarında. Üstelik tekstilde yol yordam öğrendiği için hazır kalıpla bir iki gecede dikiveriyor. Şimdilik SSK günü dolsun diye ise de gidiyor ama emekli olunca bu şekilde ek gelir elde edecek. Siz de tekstildeki işi iyice öğrenip ilerleyen yıllarda bu şekilde ek gelir kazanabilirsiniz. Kıyafet işinde çok para var.
Benim annem de çok güzel dikiş dikiyor, baharlık trenckotlarimizi , kabanlarimizi hep o diker. Cidden bir insanın dikiş bilmesi,hele ki şu dönemde büyük nimet

Eğer memnunsan kal orada...Sevdir kendini.CV'ni içeriye ver.Daha sonra personel olarak değerlendirilirsin.Annenede o şekilde izah et.

Bence işin kötüsü olmaz kafanızı toparlayip yol çözene kadar gayet güzel olur sizin için. Ayrıca AÖF aşağılayan insanlara da anlam veremedim. Herkesin olanakları farklıdır. Siz elinizden geleni yapmissiniz yolunuz açık olsun
Şimdiki aklım olsa sadece lise mezunu kalıp erken yaşta iş hayatına atılırdım.Neden mi???Şöyle anlatayım;Benim görümcem 1984 doğumlu benden 1 yaş küçük...Bütün okul hayatını aöf'den tamamladı hatta tamamlamak üzere(şu an üni okuyor aöf'den).Factoring firmasında bu sene genel müdür yardimcisı oldu bu ocak ayında.Şu anda 30 bine yakın maaşı.Ve bonus olarakta EYT'den emekli oldu🤌🤌🤌Okuyun bakalım örgün öğretim yapın masrafları😂😂😂AÖF candır✌💥

Siz annenize bakmayın.
Büyük ve köklü firmaların her zaman giriş çıkış saati bellidir,mesai yaparsanız paranızı alırsınız,sendika vardır,maaşınız gecikmez,erzak ve yardım verilir. İşinizi yapıp çıktığınız sürece kimse sizinle ilgilenmez. Boşverin annenizi. Daha iyi bir iş bulduğunuzda çıkar gidersiniz zaten.

Bu bahsettiğim akrabam evine çok güzel bir makina aldı, sipariş ile mont dikiyor. Piyasada iki bin üç bin bandinda montları binbesyuz-iki bin liraya dikiyor boş zamanlarında. Üstelik tekstilde yol yordam öğrendiği için hazır kalıpla bir iki gecede dikiveriyor. Şimdilik SSK günü dolsun diye ise de gidiyor ama emekli olunca bu şekilde ek gelir elde edecek. Siz de tekstildeki işi iyice öğrenip ilerleyen yıllarda bu şekilde ek gelir kazanabilirsiniz. Kıyafet işinde çok para var.
Benim annem de çok güzel dikiş dikiyor, baharlık trenckotlarimizi , kabanlarimizi hep o diker. Cidden bir insanın dikiş bilmesi,hele ki şu dönemde büyük nimet
Yaaa sorma.. öğretmen arkadaşlarım var karı koca. Kadın olan annesinden öğrenmiş zamanında, annesi çok dikermiş abisiyle ona. Üç çocuğuna istedikleri gibi pijamalar, gündüz giymelik takımlar dikti… ben birkaç sene önce 20 liraya almıştım pijama takımı kızıma, o dikmiş bir takımı beş liraya gelmiş. Genele yayarsan bayağı kar etmiştir

Yaaa sorma.. öğretmen arkadaşlarım var karı koca. Kadın olan annesinden öğrenmiş zamanında, annesi çok dikermiş abisiyle ona. Üç çocuğuna istedikleri gibi pijamalar, gündüz giymelik takımlar dikti… ben birkaç sene önce 20 liraya almıştım pijama takımı kızıma, o dikmiş bir takımı beş liraya gelmiş. Genele yayarsan bayağı kar etmiştir
Benim annem hem ablamla bana bir şeyler diker, hem de artan kumaştan bir örnek minik yeğenime diker. Kız bazen tarif eder pembe olsun, şurada cebi olsun diye, annem aynısını diker .
Valla çocuğu, özellikle kızı olan dikiş öğrensin. Harika bir şey.
Küçükken düğünlerde giyinecegimiz elbiseleri de annem dikerdi.
Sadece bizimki kendi yorumunu ekliyor artık, o yüzden sevmiyorum:) ölçüyor biçiyor ama her eteğimi beş santim uzun dikiyor 😂 v yaka ince askili kıyafet seçiyorum, sansür uygulayıp bisiklet yaka dikiyor 😂😂 o yüzden sadece kaban, ceket falan diktiriyorum:)

Şimdiki aklım olsa sadece lise mezunu kalıp erken yaşta iş hayatına atılırdım.Neden mi???Şöyle anlatayım;Benim görümcem 1984 doğumlu benden 1 yaş küçük...Bütün okul hayatını aöf'den tamamladı hatta tamamlamak üzere(şu an üni okuyor aöf'den).Factoring firmasında bu sene genel müdür yardimcisı oldu bu ocak ayında.Şu anda 30 bine yakın maaşı.Ve bonus olarakta EYT'den emekli oldu🤌🤌🤌Okuyun bakalım örgün öğretim yapın masrafları😂😂😂AÖF candır✌💥
Sizinle aynı şeyi düşünüyorum son seneler bu fikirdeyim. Birde kurs eğitim üzerine katmadan yaşadım. Daha iyileri en iyileri evlatlarımızın olsun inşallah.

Toptan ürün al sat yapıp uğraşıyorum son 1 senedir. Ara verdim bu ara. Şimdi işe başlayınca tekrar yine al sat yaparım internet üzerinden. Dikiş pek anlamıyorum vakit ayıramam gibi ama ek kazanç olarak toptan giyim çanta cüzdan al sat iyi oluyor😍

Toptan ürün al sat yapıp uğraşıyorum son 1 senedir. Ara verdim bu ara. Şimdi işe başlayınca tekrar yine al sat yaparım internet üzerinden. Dikiş pek anlamıyorum vakit ayıramam gibi ama ek kazanç olarak toptan giyim çanta cüzdan al sat iyi oluyor😍
Tekstil firması diyince ben dikis konfeksiyon diye düşündüm, orada pratik kaparsiniz diye yazdim

Benim eşimde tekstil firmasinda çalişiyo mesai yaptigi zaman parasini veriyolar kurumsal firmalar genelde veriyo

Back
X