iş ve çocuk arasında seçim:(

sorymother

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2012
1
0
16
İstanbul
üniversiteyi bitirdim güzel bir mesleğe sahip oldum ardından bir çocuk sahibi oldum.şimdi iki yaşında bir oğlum var.yakınlarım dahil herkes artık işe başla diyor.oysa benim aklım ne ayda alacağım parada ne de giyeceğim bir kat elbisede...şu an çocuğumla çok mutluyum.
gündüzleri babası işe gidince oynadığımız oyunlara onun bana sarılışına bayılıyorum.anne ben seni seviyorun sende beni ikimizde birbirimizi seviyoruz deyişi herşeyden bir başka.uykusu gelince yanıma sokuluşu yanağımı okşayışı.gün be gün gözlerininin içine baka baka büyümesini izlemek bambaşka.

ne varki eşim dahil herkes verirsin kreşe havasında...işe başlamazsan ikinciyi yap diyorlar.eşim dur ben seni evin kölesi yapacağım diyor.evvelden anlayışlı olan insan şimdi ev işlerinde emrivakilerle hareket ediyor.ailemse bambaşka,başlamıyorsan gel bizim yanımızda kal sene içerisinde 2-3 ay yanlız kalmayalım diyor.herkes beni bana bırakmaz havasındalar...sanki hep birşeyleri yetiştirmek zorundaymışım gibi hissediyorum.
yanlış anlaşılmasın işimi sevmiyor değilim lakin şu an oğlumla çok mutluyum oğlumuda yanımda istiyorum.işe başlasam onun okul çağına kadar yanında olmam mümkün olmayacak.herkes para makinesi görüyor,derde derman etmek için,ne hissettiğimi düşünen yok.kadın çalışmaya başlamazsa ya çocuk doğurmalı yada yaşlılara mı bakmalı,nedir bu hayatı dar etme düşüncesi.anlıyorum modern dünyada kadın çalışmadan olmuyor ama çok şeyde uçup gidiyor.o kadar güzelmiş yavrunun kokusuyla sıcaklığıyla yaşamdan bir gün daha çalmak...ne yapacağımı bilmiyorum,sanki kendi yavrumu büyütmeyi seçtiğim için şimdilik,eziyetlere katlanmak zorunda bırakılıyorum.:(

Maddi olarak şu an rahattaysanız bir sıkıntınız yoksa biraz daha birlikte vakit geçirin,
sonrasında kreşe verecekseniz çalışır akşamları beraber olursunuz.
Ancak ikinci çocuğu da düşünecekseniz,
aradaki yaş farkını güzel hesaplamanız gerekli ki oğlunuzu okula gönderip bir ufak bebek daha olursa iş olayı iyice uzar gibi geliyor bana.
Mesleğiniz işiniz çalışma gün ve saatleri olarak sizi çok mu zorlayacak şekilde?

üniversiteyi bitirdim güzel bir mesleğe sahip oldum ardından bir çocuk sahibi oldum.şimdi iki yaşında bir oğlum var.yakınlarım dahil herkes artık işe başla diyor.oysa benim aklım ne ayda alacağım parada ne de giyeceğim bir kat elbisede...şu an çocuğumla çok mutluyum.
gündüzleri babası işe gidince oynadığımız oyunlara onun bana sarılışına bayılıyorum.anne ben seni seviyorun sende beni ikimizde birbirimizi seviyoruz deyişi herşeyden bir başka.uykusu gelince yanıma sokuluşu yanağımı okşayışı.gün be gün gözlerininin içine baka baka büyümesini izlemek bambaşka.

ne varki eşim dahil herkes verirsin kreşe havasında...işe başlamazsan ikinciyi yap diyorlar.eşim dur ben seni evin kölesi yapacağım diyor.evvelden anlayışlı olan insan şimdi ev işlerinde emrivakilerle hareket ediyor.ailemse bambaşka,başlamıyorsan gel bizim yanımızda kal sene içerisinde 2-3 ay yanlız kalmayalım diyor.herkes beni bana bırakmaz havasındalar...sanki hep birşeyleri yetiştirmek zorundaymışım gibi hissediyorum.
yanlış anlaşılmasın işimi sevmiyor değilim lakin şu an oğlumla çok mutluyum oğlumuda yanımda istiyorum.işe başlasam onun okul çağına kadar yanında olmam mümkün olmayacak.herkes para makinesi görüyor,derde derman etmek için,ne hissettiğimi düşünen yok.kadın çalışmaya başlamazsa ya çocuk doğurmalı yada yaşlılara mı bakmalı,nedir bu hayatı dar etme düşüncesi.anlıyorum modern dünyada kadın çalışmadan olmuyor ama çok şeyde uçup gidiyor.o kadar güzelmiş yavrunun kokusuyla sıcaklığıyla yaşamdan bir gün daha çalmak...ne yapacağımı bilmiyorum,sanki kendi yavrumu büyütmeyi seçtiğim için şimdilik,eziyetlere katlanmak zorunda bırakılıyorum.:(

öyle malesef, kendin için yaşama başkaları için yaşa, kendi hayatı bile kendisine bırakılmıyo insanın
bence bi kaç sende daha böyle iadere et, sonra işe başlarsın
aman diyim eşinle çok iyi anlaşmıyorsanız eğer ikinci çocuğu düşünürken bin kere düşün
herkes seni boş oturuyor, keyfine bakıyor günü gün ediyor sanıyo herhalde, buna tahammülleri yok

Arkadasim birak kim ne derse desin

sen sana gore dogru olan neyse onu yap

bana soracak olursan da her zaman bir kadinin calismasi taraftariyim...

maddi sıkıntın yoksa çalışmamak daha doğru ama çocuğun büyüdükçe senden daha bağımsız olmak isteyecek. anasınıfına okula vs. gittiğinde yaşayacağın boşluğu da düşün. o zaman çalışmaya başlamak için geç olmasın?

Herkesi memnun etmek mümkün değil

Zaten memnun olup olmamaları bence çok ta önemli değil

Öyle bi anlatıyosunuz ki çocuk sahibi olasım geldi bi an :27:

Allah bağışlasın, zaten daha 2 yaşında.. Yanında olmayı istemek en doğal hakkınız... Sorana da daha zamanı var dersiniz.. Çocuğunuzu ne zaman kreşe vereceğinize yalnız siz karar verirsiniz..

Aldırmayın..

Nasıl olsa çok iş bulursun.
Amma evladının büyümesine sadece bir kez tanık olursun.
Ne demek istediğimi anlamışındır.
Karar senin.

siz böyle istiyorsanız kime ne?
ama ben de çocuk bir yaşa gelene kadar çocukla birlikte olmaktan daha sonra iş hayatına dönmekten yanayım. sonuçta sizin ona evde verebilecekleriniz sınırlı asla kreşle kıyaslanamaz. benim annem de çalışıyordu kardeşimle beraber büyüdük ve genelde yalnızdık. kreş falan da yoktu o zamanlar, bakıcıydı anneanneydi derken ben 3. sınıfta kardeşimle beraber kalmaya başladım. bir kardeşim daha oldu sonradan şu an orta 1'de, annem emekli oldu o doğunca. şu an bakıyorum gerçekten anneyle büyüyen kardeşimle bizim aramızda dağlar kadar frk var. o anneye daha bağımlı olsa da bizim özgüvenimiz daha yüksekti, kendi başımıza daha kolay bir şeyler yapabiliyorduk ve daha sosyaldik.

Back
X