İş yapmaktan nefret ediyorum yerinde olsanız ne yapardınız?

İyice abartıyorsunuz artık.
Bunları kendi annenizde yapsanız sorun yok ama adı kv ya ne yapsa batar!!
Allah rızası diye birşey var herkes herşeyi sevdiği için yapmıyor
İyilik karşılık beklemeden yapılan birşeydir :işsiz:

İş yapmak istemiyorsanız gitmeyin :) gittiyseniz de malesef yapmak zorundasınız bundan kaçış yok sizin oturup kv nizin kalabalıkta bulaşık yıkaması biraz ayıp olur sanki :)

Akşama iftara davet edildim ...muhtemelen 20kisiye yakin.. 2 tane gelini var ..ama yardim etmesem arkamdan dayima sikayet edilirim :KK45: kendi gelini, yengem gelir oturur ama ben yapmayim hadi:KK53: yediyseniz yikayacaksiniz mecbur ...yardim istersiniz biri acır herhalde :KK17: iş yapmayi bende sevmiyorum ama ne yapalim mecbur :KK51:

Bir zamanlarda benim gözüme şey batardı ; erkekler oturuyor sofra evin kadınları tarafından önlerine getiriliyor . Yemeklerini yiyorlar sonra tekrar onlar hiç istifini bozmadan sofra tekrar evin kadınları tarafından önlerinden alınıyor.

Bana hep padişah cariye muamelesi gibi gelirdi bu durum . Hala sinir olurum o ayrı mesele . :KK70:

Bu arada bulaşık makinesi hediye edin kayınvalidenize . Kendinizi bulaşık makinesi etmek istemiyorsanız
Ben bu duruma sürekli sinir oluyor keyfe bak :kızgın:bide sofradan kırk kere kaldırırlar kendi el ayakları yokmuş gibi niye erkek ya ondan

Ben de sevmiyorum ama misafire gitsek de yaşlılar varken işleri yapmak gençlere düşüyor. Yaşlı insanlar iş girerken ben oturamam, utanırım. Ama bu 15-20 kişilik misafir olayı ayda kaç kere oluyor? Gün aşırı olmuyordur herhalde

Bir kere de mutfağa erkekler girip toplasın. Misafir var diye ayıplarına gidiyor! Madem o kadar ayıp, aşağılık birşey, kadın neden yapıyor?
Bugün erkeklerin günü hadi bakalım deyip geçin oturun.
Kadınlar geçip oturunca valla hiç zoruma gitmiyor ama o erkekler yiyip kalkıp "ehehe bir kahve iceriz şimdi" diyince asabım bozuluyor. Çok yanlış.
Bizde erkekler de yapıyor. Bizdeki kural gençler varken gençlerin yapmasıdır. Kadın erkek farketmiyor

Peki ozamn şöyle sorayım;içlerinde en genç sizseniz ve yapacak kızı filanda yoksa kimin yapmasını beklerdiniz? Sonuçta yemeklerini yiyoruz davet verilmiş,içeri geçip otursam ,koca koca kadınlar yapsa hoş durur mu ? Onada utanıyorum ama yapmakta istemiyorum.nasil olacak kendi kızı gidince bilmiyorum oof of.
bu 15 kişinin içinde 2 kadın yok mu yazıklar olsun onlara 1 kişinin üstüne yıkılmaz ki onca bulaşık kim olsa sizin gibi isyan eder
Oldum olası kalabalık aileden nefret ederim

Esimin ailesi cok kalabalik,normal zamanlarda bile sanki bayrammis gibi ziyafet olur.Ama Allah var, kadinlarin hicbiri oturmaz herkes bir is yapar kayinvalidem zaten en cok yorulan olur. Tek size yikiliyorsa ve kimse umursamiyorsa yardim isteyin

4 yıllık evliyim kv evinde yardım edecek olurum ay kızım sen otur derler ay sen boşver derler bende ellemem hiç ellemedim aa kv bu durumdan rahatsız olacak ki hamileydim bana dedi ki hadi kalk salatayı yap elindem salata yiyelim bari dedi:-) bende olur hay hay dedim kayınpederim duydu otur kızım bu halde salata yaparsan ben yemem Zaten dedi :-) yine yapmadım

Esimin ailesi cok kalabalik,normal zamanlarda bile sanki bayrammis gibi ziyafet olur.Ama Allah var, kadinlarin hicbiri oturmaz herkes bir is yapar kayinvalidem zaten en cok yorulan olur. Tek size yikiliyorsa ve kimse umursamiyorsa yardim isteyin
Benim eşimin aileside çok kalabalık Allah'tan eltim gorumceklerim hiç durmaz çalışır bende zaten iki minnak var peşlerinden kosturmaktan daha işe el atamadım pek

Merhaba.Evliyim, 1 sene olmadı daha.birine gittiğimde hizmet etmekten bulaşık işleri yapmaktan nefret ediyorum.örnek vereyim.

kayınvalideye gidildi yemeğe 15,20 kişi varız.bu durumda toplama ,bulaşık faslının bana kalması sınır ediyor beni.kızı yanında şimdilik birlikte yapıyorız sıkıntı değil.fakat şehir dışında yaşayacak bi kaç ay sonra,ve bu işler hep bana mı bakacak ,düşüncesi bile deli olmama yetiyor ,sevmiyorum yapmayı zorla değil ya.

bir de zamanında nişanlıyken bazı hazımsızlıklar yaşandı.onlar kaynaklı eşimle çok tartıştığımız anlar oldu.sevildiğimi ta ozamndan hissedemedim hiç.
zaten yüzümede söyledi kayınvalide,kendini sevdirmeye çalışmadın diye.

ya bi insan olduğu haliyle sevilmez mi?illa bi taraflarını yırtmalımı sevilmek için,kabul görmek için ?
Şimdi bana kızının gidecek olması ve işlerin bana kalcak olması çok batıyor.belki sevildiğimi hissetsem böyle bukadr olmazdı herhalde bilmiyorum.

Onlara gidiyoruz direk daha içeri girmeden nerden geliyorsunuz,ne yaptınız nerde yaptınız niye ,daralıyorum onlara gittiğimde bu kadar detay vermek zorunda kalmaktan .ben anlatacağım kadarını zaten anlatırım ne yaptıysak nerden geldiysek geldik. herşey bukadr didik didik edilir mi ?

Böyle durum yaşayanınız var mı ?
Yaşasanız ne yapardınız?
bulaşıktı bilmem neydi bu işleri yapmasak ne olur gittiğimzde? mecburiyetimiz var mı?yapmanın içinizden hiç gelmediğini düşünerek yanıtlarsanız sevinirim .yoksa bende biliyorum birgün bende kayınvalide olucam ölmezsem.
Biraz agirdan alin. Gecin bi oturun. Ne bilim. Yasli ve yatalk deglse beraber yapin

Yapmak istemiyorsan o yemege de gitmeyeceksin
Hazir sofraya oturup karnini doyurmasini biliyorsan sonrasinda da yardim edeceksin..

Diyelim ki sofradan kalktınız ,doğru odaya mı geçiyorsunuz? İllaki sofradan bir şeyler kaldırmak gerekiyor ,benimkinin kızı da olmayacak bundan sonra ,ben orda otururken onu orda bulaşık yıkar durumda mı bırakacağım?o da hoşdurmaz ki.utanırım
Ne istediğini ne yapacağını önce bil mesela. Valla ben kaldirmiyorum çünkü zaten mutfakta yiyiyoruz ondada bizdede. Ve artik su durumdayız hadi geçin içeri ben makineye atıp geliyorum durumu yani. Alistirdik alıştık hic koymuyor. Birde su var kaynanam 52 ben 35 yaşındayım. Yani belki 65 ustu olsaydı yapardım illa ki herhalde.

Diyelim ki sofradan kalktınız ,doğru odaya mı geçiyorsunuz? İllaki sofradan bir şeyler kaldırmak gerekiyor ,benimkinin kızı da olmayacak bundan sonra ,ben orda otururken onu orda bulaşık yıkar durumda mı bırakacağım?o da hoşdurmaz ki.utanırım
Ne istediğini ne yapacağını önce bil mesela. Valla ben kaldirmiyorum çünkü zaten mutfakta yiyiyoruz ondada bizdede. Ve artik su durumdayız hadi geçin içeri ben makineye atıp geliyorum durumu yani. Alistirdik alıştık hic koymuyor. Birde su var kaynanam 52 ben 35 yaşındayım. Yani belki 65 ustu olsaydı yapardım illa ki herhalde.

Peki ozamn şöyle sorayım;içlerinde en genç sizseniz ve yapacak kızı filanda yoksa kimin yapmasını beklerdiniz? Sonuçta yemeklerini yiyoruz davet verilmiş,içeri geçip otursam ,koca koca kadınlar yapsa hoş durur mu ? Onada utanıyorum ama yapmakta istemiyorum.nasil olacak kendi kızı gidince bilmiyorum oof of.
Welcome the evlilik :halay:seve seve yapacaksın başka yolu yok.

10 15 kişilik bulasik ta size görümceniz dışında yardım edecek bir allahın kulu yokmu yemek yiyenlerin hepsi erkekmi yaşlı mi cocukmu yada yabancimi yabanciysa bu cok sık yapılan bir yemek Merasimi değildir heralde yani kimsenin bünyesi sizin anlattiginiz gibi kalabalık misafirin yediği içtiğini temizlemeye yetmez yardım edende varsa yapıcak bişey yok kalabalık aileye gitmenin dezavantajları birde mutsuzsan ve aile huzuruna yansiyorsa bu durum daha az gidin bulasigida az yıkamis olursunuz

Back
X