İş yapmaktan nefret ediyorum yerinde olsanız ne yapardınız?

Batması zamanında yaşadığım olumsuz şeyler kaynaklı ve kızının burada yaşamayacak olup ailesini tek bırakacak olması kaynaklı ne vardı yaşadıkları şehirde çalışsaydı, illa hayallerini gerçekleştirme peşinden koşacak. kızı böyleyken benim ne mecburiyetin var her misafir çağırdığında orda olarak iş tutmaya?
Hayallerinin peşinde koşmasın iyi bir yerlere gelmesin.. otursun evinde bulaşık yıkasın diyorsun yani.. valla çok iyi niyetlisin takdir ettim seni..

Kaynanam yemek yapar bende bulasklari yerlestiririm ama hep dua eder yavrum evladinda sana yapsin diye, eger cok misafr varsa kv genc olanlara kalkin yengenize yardim diye soyler

Diyelim ki sofradan kalktınız ,doğru odaya mı geçiyorsunuz? İllaki sofradan bir şeyler kaldırmak gerekiyor ,benimkinin kızı da olmayacak bundan sonra ,ben orda otururken onu orda bulaşık yıkar durumda mı bırakacağım?o da hoşdurmaz ki.utanırım
Oglu direkt odaya geçiyorsa ben de geçerim ne var bunda. Ne derse desin.

Yapmak zorunda degilsin tabi ama bence sen gorumcenin ozgurlugunu kiskanmissin. Ne guzel kiz koca pesinde kosmak yerine hayallerinin pesinden kosuyor.

Merhaba.Evliyim, 1 sene olmadı daha.birine gittiğimde hizmet etmekten bulaşık işleri yapmaktan nefret ediyorum.örnek vereyim.

kayınvalideye gidildi yemeğe 15,20 kişi varız.bu durumda toplama ,bulaşık faslının bana kalması sınır ediyor beni.kızı yanında şimdilik birlikte yapıyorız sıkıntı değil.fakat şehir dışında yaşayacak bi kaç ay sonra,ve bu işler hep bana mı bakacak ,düşüncesi bile deli olmama yetiyor ,sevmiyorum yapmayı zorla değil ya.

bir de zamanında nişanlıyken bazı hazımsızlıklar yaşandı.onlar kaynaklı eşimle çok tartıştığımız anlar oldu.sevildiğimi ta ozamndan hissedemedim hiç.
zaten yüzümede söyledi kayınvalide,kendini sevdirmeye çalışmadın diye.

ya bi insan olduğu haliyle sevilmez mi?illa bi taraflarını yırtmalımı sevilmek için,kabul görmek için ?
Şimdi bana kızının gidecek olması ve işlerin bana kalcak olması çok batıyor.belki sevildiğimi hissetsem böyle bukadr olmazdı herhalde bilmiyorum.

Onlara gidiyoruz direk daha içeri girmeden nerden geliyorsunuz,ne yaptınız nerde yaptınız niye ,daralıyorum onlara gittiğimde bu kadar detay vermek zorunda kalmaktan .ben anlatacağım kadarını zaten anlatırım ne yaptıysak nerden geldiysek geldik. herşey bukadr didik didik edilir mi ?

Böyle durum yaşayanınız var mı ?
Yaşasanız ne yapardınız?
bulaşıktı bilmem neydi bu işleri yapmasak ne olur gittiğimzde? mecburiyetimiz var mı?yapmanın içinizden hiç gelmediğini düşünerek yanıtlarsanız sevinirim .yoksa bende biliyorum birgün bende kayınvalide olucam ölmezsem.
sana yine kizi yardim ediyomus benim gorumcem benden 6 yas kucuk elini koynuna sarar oturur sanslisin bence

Merhaba.Evliyim, 1 sene olmadı daha.birine gittiğimde hizmet etmekten bulaşık işleri yapmaktan nefret ediyorum.örnek vereyim.

kayınvalideye gidildi yemeğe 15,20 kişi varız.bu durumda toplama ,bulaşık faslının bana kalması sınır ediyor beni.kızı yanında şimdilik birlikte yapıyorız sıkıntı değil.fakat şehir dışında yaşayacak bi kaç ay sonra,ve bu işler hep bana mı bakacak ,düşüncesi bile deli olmama yetiyor ,sevmiyorum yapmayı zorla değil ya.

bir de zamanında nişanlıyken bazı hazımsızlıklar yaşandı.onlar kaynaklı eşimle çok tartıştığımız anlar oldu.sevildiğimi ta ozamndan hissedemedim hiç.

ya bi insan olduğu haliyle sevilmez mi?illa bi taraflarını yırtmalımı sevilmek için,kabul görmek için ?
Şimdi bana kızının gidecek olması ve işlerin bana kalcak olması çok batıyor.belki sevildiğimi hissetsem böyle bukadr olmazdı herhalde bilmiyorum.

Onlara gidiyoruz direk daha içeri girmeden nerden geliyorsunuz,ne yaptınız nerde yaptınız niye ,daralıyorum onlara gittiğimde bu kadar detay vermek zorunda kalmaktan .ben anlatacağım kadarını zaten anlatırım ne yaptıysak nerden geldiysek geldik. herşey bukadr didik didik edilir mi ?

Yaşasanız ne yapardınız?
bulaşıktı bilmem neydi bu işleri yapmasak ne olur gittiğimzde? mecburiyetimiz var mı?yapmanın içinizden hiç gelmediğini düşünerek yanıtlarsanız sevinirim .yoksa bende biliyorum birgün bende kayınvalide olucam ölmezsem.
Benim eş adayım ve ailesi de yapısal olarak böyleler. Gelin hizmet eder şeklinde. Ben değişime eş adayımdan başladım. Hayat müşterek. O sefa sürmeye ben cefa çekmeye gelmedim. Ne münasebet milletin bulaşığını pisliğini temizleyeceğim. Şimdi eş adayım yemek bulaşık temizlik her işi yapıyor :KK70:. Eşiniz size yardım ederse hem bütün yük sizde olmayacak hem de belki kayınvalide oğluna yaptırmaya kıyamayacağından işin bir ucundan tutacak. Kimsenin kölesi değilsiniz.

Batması zamanında yaşadığım olumsuz şeyler kaynaklı ve kızının burada yaşamayacak olup ailesini tek bırakacak olması kaynaklı ne vardı yaşadıkları şehirde çalışsaydı, illa hayallerini gerçekleştirme peşinden koşacak. kızı böyleyken benim ne mecburiyetin var her misafir çağırdığında orda olarak iş tutmaya?
Görümcenden feyz alıp sen de işine, kariyerine baksan da hizmetçi gibi kullanılmasan nasıl olur? Ne kadar sığ ve kıskanç bir düşünce! O ezdirmemiş kendisini, senin zorun ne???

Mecburen yapiyoruz istemesekte. Ben evde bile usenir yemekten hemen sonra yapmam ama orada olmuyor oyle. Neyseki bulasik fazlaca oldugunda ben yikarken kvdem makineye dizmeye geliyor yoksa sinirden catlardim:KK53: kalabalik misafiri oldugunda bazen gitmemeyi tercih ediyorum kizi yok hizmet eden de arkalarindan mutfagi toplayan da ben oluyorum cunku. Bazen gorev gibi geliyor cok sıkıcı :KK51:

Oyle tabi ki. Ama istemedigin seylerde de net olmali insan. Sahsen ben evlenirken kv bize tanismaya geldiginde ben yemek yapmayi sevmem hele pencere asla silmem demistim. Pat pat istemedigim seyleri soylemistim. Annem agzi acik bana bakmisti. Kvde de hicbisey yapmana gerek yok demisti. Ve gercekten de oyle oldu. Kendi evimde bile canim isterse yemek hazirlarim canim istemezse 3 gun bulasik 1 hafta ev temizligi bekler. Esime de ogrettim itu camasir bulasik yapiyo valla. Benden daha guzel camasir katlar. Daha ozenerek bulasik yikar utu yapar. Begenmedigimi de tekrar gosteririm bak boyle diye. Yani kv evlenince biraz yan cizdi oglum hizmetci mi ayagini yikayacaksin meyvesini soyup ayagina getirceksin filan dedi. Bende ben niye yapayim o benim ayagimi yikasin dedim hemde esimin yaninda. Hic ses etmedi. Arkamdan da laf ediyolar mi bilmiyorum ama esimin savunacagini biliyorum. Laf soyluyolarsa da kendi aralarindadir biz duymuyoruz. Gitmeyin o zmn kvde ye. Yada kalabaliklarsa akraba varsa gitmeyin is yapmamak icin. Yada hep beliniz agrisin basiniz agrisim filan

eşinize is yaptirmanizi taktir ettim dogrusu evimi pislik goturse esim amaaaan boşver karicim der elini surmez bi rahatsizligimin dışında oda en fazla sofrayı toplar:KK70:

Kv'ye gittigimde yapar ama eve gidince en azından bir gün dahi olsa tamamen esime yaptırdım herhalde ben kvde yoruldum diyerek. Bilmiyorum sizin durumunuz için uygun bir çözüm mü gerçi eşinizi siz tanirsiniz.

Yaşasanız ne yapardınız?
Canım maalesef ben de kayınvalideme gittiğimde bulaşık yıkıyorum ama uzaktalar sene de bi hafta gidiyoruz :)))
Ayda bir yıkarsan normal de
Zırt pırt gidiyorsanız saçma

Yaşasanız ne yapardınız?
Ben böyle bir durumu bir Kere yaşadım. Ben kendi evimden başka yerde iş yapmayı sevmem yapamam dedim . Şu yok mu bu yok mu onlar olmadan yapamam dedim. Yemek yapmayı da beceremem siz takılın dedim. Birisi acıktık cemre sofra mı kursak dediğinde Ben çok aç değilim yemeyeceğim dedim. Görümcem benden küçük o bile hizmet bekler olmuştu. Sinir oldum hepsine. Hep geçiştirdim. Zaten yılda 10 gün bile kalmıyorum Bir daha kimse benden bir şey istemedi.

Peki ozamn şöyle sorayım;içlerinde en genç sizseniz ve yapacak kızı filanda yoksa kimin yapmasını beklerdiniz? Sonuçta yemeklerini yiyoruz davet verilmiş,içeri geçip otursam ,koca koca kadınlar yapsa hoş durur mu ? Onada utanıyorum ama yapmakta istemiyorum.nasil olacak kendi kızı gidince bilmiyorum oof of.
Sıkma canını. Ben bulaşık falan yolarım severim ama ben de yemek yapmayı sevmiyorum hiç. Kaynana kişisi burası artık senin evin yemekleri sen yap demişti daha ilk gidişte. O laftan sonra yapar mıyım. Ben de yemek yapmayı hiç mi hiç sevmem.

eşinize is yaptirmanizi taktir ettim dogrusu evimi pislik goturse esim amaaaan boşver karicim der elini surmez bi rahatsizligimin dışında oda en fazla sofrayı toplar:KK70:

O bile buyuk bisey emin olun. Anlamiyorum bu turk erkeklerini analari nasil yetistiriyo:KK43: bende hic acima yok maalesef. Yani ev hanimiyim esimde yogun calismasina ragmenhic lukse alistirmiyorum. Bi tatli yapmam yada istedigi bi yemegi yaptigimda gozu parliyo. Degerini biliyo yaptigim seylerin. Hergun yapsam umrunda olur muydu ya da suankinden fazla deger verirmiydi hic sanmiyorum. Ilk nasil alistirirsan oyle gidiyo:halay:

Hayallerinin peşinde koşmasın iyi bir yerlere gelmesin.. otursun evinde bulaşık yıkasın diyorsun yani.. valla çok iyi niyetlisin takdir ettim seni..
Yoo hayır öyle demiyorum ,yakındaki yerde çalışma imkanı varken uzakta çalışması ailesini bırakması lüks diyorum.

Back
X