İş Yeri Açma Geçim Sıkıntısı

26 Nisan 2008
21.000
7.606
39
Arkadaşlar merhaba sizlerden bir fikir almak istiyorum

kendim bir kamu kurumunda taşeron çalışanım
kıtkanaat geçinirken saolsunlar sene başı itibariyle maaşımlarımızı arttırcakken düşürdüler
buda haliyle geçim sıkıntısı ve kaygısına düşürdü
eşimde aynı işi yapmaktadır anlıyacağınız bizi iki kere vurdu bu düşme olayı
sözleşmelerimiz 3 senelik olduğu için önümüzdeki 3 sene için bir zam şansıda kalmadı
düğünümüzü yeni yaptık düğün borçlarımız var halen ödemekteyiz aldığımız sadece borca gidiyor 1 ay nasıl geçiniyoruz inanın bende bilmiyorum.
ALLAHa bin şükür heray borçlarımızı düzenli ödüyoruz taksitlerimizi ama hiçbişey kalmıyor

işin özeti bu konu ise ;

ben merkezde çalışıyordum şuan başka bir yere verdiler burdada çalışan kısım çok ama yemek problemi var

çevrede yapan eden yer çok az

kamu olduğundan dolayı yemeği dışardan yiyor herkes yada evden getiriyor ve yakın bir zamanda bir birim daha buraya taşınacak

acaba ev yemekleri yapan ufak bir dükkan açsam mı diyorum işim bunu yapmaya çok elverişli tabii arkadaş desteğiyle ortak yani eminim çok tutar bu çevrede ama nerden nasıl başlanır hiç bilmiyorum cesaretim yok para kaybetme gibi bir lüksümde yok

bu işle uğraşan yada bilgisi olan varsa dükkan nasıl açılır nerden nasıl başlamalıyım ?

yada mantıken olmaz bence girme riske diyen varsa h.sonum boş ek iş yapsam diyorum evde ama bilmiyorum kızlar

tüm düşünceleri bekliyorum kk nın Akıllı hatunları

ev yemekleribiraz maliyetli olabilir
ama tost
mememen
tarzı şeyler olursa daha çok işlerini görür.

Arkadaşlar merhaba sizlerden bir fikir almak istiyorum

kendim bir kamu kurumunda taşeron çalışanım
kıtkanaat geçinirken saolsunlar sene başı itibariyle maaşımlarımızı arttırcakken düşürdüler
buda haliyle geçim sıkıntısı ve kaygısına düşürdü
eşimde aynı işi yapmaktadır anlıyacağınız bizi iki kere vurdu bu düşme olayı
sözleşmelerimiz 3 senelik olduğu için önümüzdeki 3 sene için bir zam şansıda kalmadı
düğünümüzü yeni yaptık düğün borçlarımız var halen ödemekteyiz aldığımız sadece borca gidiyor 1 ay nasıl geçiniyoruz inanın bende bilmiyorum.
ALLAHa bin şükür heray borçlarımızı düzenli ödüyoruz taksitlerimizi ama hiçbişey kalmıyor

işin özeti bu konu ise ;

ben merkezde çalışıyordum şuan başka bir yere verdiler burdada çalışan kısım çok ama yemek problemi var

çevrede yapan eden yer çok az

kamu olduğundan dolayı yemeği dışardan yiyor herkes yada evden getiriyor ve yakın bir zamanda bir birim daha buraya taşınacak

acaba ev yemekleri yapan ufak bir dükkan açsam mı diyorum işim bunu yapmaya çok elverişli tabii arkadaş desteğiyle ortak yani eminim çok tutar bu çevrede ama nerden nasıl başlanır hiç bilmiyorum cesaretim yok para kaybetme gibi bir lüksümde yok

bu işle uğraşan yada bilgisi olan varsa dükkan nasıl açılır nerden nasıl başlamalıyım ?

yada mantıken olmaz bence girme riske diyen varsa h.sonum boş ek iş yapsam diyorum evde ama bilmiyorum kızlar

tüm düşünceleri bekliyorum kk nın Akıllı hatunları
catering tarzında düşünüyorsanız asla haybeye açmış olmazsınız bir bir ofis 10 kişilik yemek alıyoruz mesela 6 liraya geliyor kişi başı günde 60 tl tek ofisten gayet iyi bunu gibi 3-5 yerle anlaşsanız çok güzel kazanırsınız bence zaten gıda ve sağlık sektörü hep kazanır kazandırır:KK14:

altından kalkarız diyosan sabahları tost gözleme falan öğlende pilav. nohut çorba vs olabilir Allah utandırmasın gönlünüze göre versin İnşallah

teşekkür ederim cevabınız için

çarşı tarafında bir sebzeli yemek yanında ufak pilav su 10tl idi

sabahları tost sıkma gözleme olabilir
her gün her gün kamuda çalışan biri 10 tl vermek ıstemeyebilir maliyetli olur hem sizin için hem müşteri için
b ir tanıdığım ilk başta tost ve menemenle başladı bunları çeşitlendırdı
sımdı ıse rıske gırmeyıp müşteriyi tanıdı az çok 2 yılda evde kuru fasulye
sulu patates yapıyor ama bir kazanlık yanı max 10 tabaklık

sız kamuda çalışıyorsanız kım işletecek pekı orayı

her gün her gün kamuda çalışan biri 10 tl vermek ıstemeyebilir maliyetli olur hem sizin için hem müşteri için
b ir tanıdığım ilk başta tost ve menemenle başladı bunları çeşitlendırdı
sımdı ıse rıske gırmeyıp müşteriyi tanıdı az çok 2 yılda evde kuru fasulye
sulu patates yapıyor ama bir kazanlık yanı max 10 tabaklık

sız kamuda çalışıyorsanız kım işletecek pekı orayı
bir arkadaşımla ortak düşünyoruz zaten bnm iş yerimn karşısı olcak işler öğlen yoğun olur bnde 1 saat öncve izin isterim verirler iş yerim ve saatlerim uygun

bir arkadaşımla ortak düşünyoruz zaten bnm iş yerimn karşısı olcak işler öğlen yoğun olur bnde 1 saat öncve izin isterim verirler iş yerim ve saatlerim uygun
izin alacaksınız her gün bu bana çok sağlıklı gelmedı

catering tarzında düşünüyorsanız asla haybeye açmış olmazsınız bir bir ofis 10 kişilik yemek alıyoruz mesela 6 liraya geliyor kişi başı günde 60 tl tek ofisten gayet iyi bunu gibi 3-5 yerle anlaşsanız çok güzel kazanırsınız bence zaten gıda ve sağlık sektörü hep kazanır kazandırır:KK14:
bir arkadaşım ofiste çalışıyor patronları o şekilde anlaşmılar fıx ayda gidip yiyiorlar tabii daha uyguna gelmiş oluyor patron için de

bir arkadaşım ofiste çalışıyor patronları o şekilde anlaşmılar fıx ayda gidip yiyiorlar tabii daha uyguna gelmiş oluyor patron için de
bizim buradaki çalışan gidiyor yemeği alıp geliyor burada yiyiyoruz fiyatlarıcidden uyguna geliyor onlar 15 kadar yerle çalışıyorlar bildiğim hepsi bizim gibi olsa atıyorum günlük 600 tl çok iyi para bence :KK14:

Yani talep varsa, bir sürü aç insan varsa niye olmasın. Avantaj gibi görünüyor sizi açınızdan. Öyle rejim yapan bayanlara salata tarzı şeyler erkeklere pilav üstü kuru falan güzelolabilir.

Hali hazırda işiniz varken başka bir iş daha kurmak suç değil mi?

bizim burada arkadaşım büfe isletiyor ama maliyeti düşük uygun olmalı yoksa hergün insanlar yiyemez çarşıda lokanta 10tl verdiğini siz 10tl derseniz insanlar hergün yiyemez zaten ona göre malzemeniz uygun suyu bol oluyor.bizim burada büfeler sabah çorba çeşidi 2 çeşit haftada bir işkembe yada paça ayrıca tost ,gül böregi tanesi 1,5 tlden veiryor kendi poğaça yapıyor birde anlaştığı fırın vark ekmek ve simit falan getiriyor öğlende közte,tavuk,tost yada porsiyon olarak ayrıca kuru fasulye,pilav ,sebze yemeği.karışık kızartma bazende etli yada tavuklu sulu yemek oluyor.ama öyle işten izin alıp yapılacak birşey değil insanlar sabah 7 de geliyor akşama kadar o malzemeleri hazırlama yıkama herşeyi hazır hale getirmek akşamda temizliği yorucu bir iş ek iş olarak yetemezsiniz bence.

ben calısıp hemde oglen yemekmı dagatacaksınız kamuda?
yoksa bu ısı bırakıp mı?

bir yer tutmadan bişeyler yapmanız mümkün mü?
yani evde bişeyler yapıp iş yerine getirip satsanız alan olur mu ?
kirası çalışanı sigortası vergisi zor gelir bana açıkcası.

X