İş yeri

ahhh aklıma gelmez ki
Bir daha öne atılmaya çalışırsa öyle yapın. Sana bakınca işteki acemilik dönemlerimi hatırlıyorum ben de bu işleri yapınca nasıl mutlu oluyordum kendimi göstermeye çalışıyordum deyin. Ama deneyim kazandıkça sen de artık ufak detaylara takılmayacaksın canım iş öğrenmeye çalışanlara fırsat tanıyacaksın deyin. Böyle tatlı tatlı gömün bşr daha da öyle yapmayacak eminim.

Öncelikle emin olun o yönetici yeni elemanın 1 ayda ne yapıp ne yapamayacağını iyi biliyordur. Daha ilk fırsatta "ben gelinlercenin yapmadığı işleri tamamladım" diye öne çıkması olumlu karşılanmaz. Siz savunma pozisyonuna geçmeyin, yeni kızla yarışa da girmeyin. Eskiden nasıl çalışıyorsanız aynı şekilde çalışmaya devam.

Bir de eğer yöneticiniz sizin iş yükünüzü bilmese yanınıza yeni birini almazdı. O yüzden dert edilecek birşey yok :)

Bu işler biraz böyledir. Ben girdiğim bir şirkette yanında aynı pozisyonda başladığım benden deneyimli arkadaş beni ezmeye çalışırken terfi almıştım 😂 Yani yarışa girmek her zaman işe yaramaz. Kendi işinizi başatılı bir şekilde yönetirseniz siz kazanırsınız. Ekip içinde diğerini ezmeye varan bu tarz yarışlar eksi puan getirir.

Size yardimci olarak bir eleman mi alindi yoksa siz isleri yetistiremediginiz icin ayni pozisyona mi bir eleman alindi?

konu burada ayriliyor. Es pozisyonlu calisiyorsaniz devrecilik yapmaya gerek yok.

Sizin yardimciniz ise zaten kendi komik duruma dusuyor. Hevesine, hırsına verin. Siz calismaniza bakin.

Size yardimci olarak bir eleman mi alindi yoksa siz isleri yetistiremediginiz icin ayni pozisyona mi bir eleman alindi?

konu burada ayriliyor. Es pozisyonlu calisiyorsaniz devrecilik yapmaya gerek yok.

Sizin yardimciniz ise zaten kendi komik duruma dusuyor. Hevesine, hırsına verin. Siz calismaniza bakin.

benim angarya işlerimi yapması için alındı, onlarla uğraşmayıp işim daha hızlı ilerlesin diye. alınırken de söylendi x hanımla çalışacaksınız diye. mesela bir şey çözmeye çalışıyoruz geliyor ha o öyle değil diyor kendi kendine bir şeyler yapmaya çalışıyor yapamıyor da bende yapacak diye öyle bekliyorum

diyorum ya sakınmadan bütün işi öğrettim sorumluluk verdim, tutup şikayet eder gibi özlük dosyaları tam değildi ben tamamladım demesi ne alaka? sinirimi bozdu sabah sabah

Hangi bölümde çalışıyorsun ?

Lojistik firmalarını biliyorum. Hangi departman ?

Muhasebe falansa zaten tavırlar genel olarak hep böyledir.
Size yardımı olup yükünüzü hafif hale getirecek kısımları öğretin ama bütünü göstermeyin o tip kişilere.
Herkes emeği ile bulsun.
Ben ilk işe başladığımda 6 ay kimse iş göstermedi 6 ay.

benim angarya işlerimi yapması için alındı, onlarla uğraşmayıp işim daha hızlı ilerlesin diye. alınırken de söylendi x hanımla çalışacaksınız diye. mesela bir şey çözmeye çalışıyoruz geliyor ha o öyle değil diyor kendi kendine bir şeyler yapmaya çalışıyor yapamıyor da bende yapacak diye öyle bekliyorum

O zaman size destek degil köstek oluyor.
Mudurunuzle konussaniz? Beklentiyi karsilamayan bir personeli ya saglam uyarip bir sans daha vereceksiniz. Ya da yollari ayirin.

inanır mısınız hiç beklemiyordum. eşim diyordu o kızın gözler fel fecir okuyor diye yok beee kız iyi diyordum. bugün böyle yapmasına fena bozuldum o da fark etti.

normal de mesai 8,30 da başlıyor bizim ama ben eşimi servise bıraktığım için 7,30 da iş yerinde oluyorum ve başlıyorum çalışmaya aman mesai başlamadı diye beklemiyorum ve ona rağmen işlerim yetişmiyordu, kız şuan 2 kişi olmamıza rağmen işin çok yorucu olduğunu söylüyor ama utanmadan da beni kötülemeye çalışıyor
Bence çokta alttan almayın

taktım ya kafayı daha yeni verdim bi ayar.

çalıştığımız firma özlük dosyalarını istiyor ve bunun hala 2 eksiği var herkesin içinde x o eksiklerini tamamladın mı dedim 1 tane var dedi hayır 2 onları da tamamla dedim kaldı öyle..
sonra napti

İyi aferin sana deseydiniz herkesin önünde.. Ben direk böyle derdim benimde derdim bu asla içimde tutamıyorum illa lafımı batiricam:sinirli:

Hangi bölümde çalışıyorsun ?

Lojistik firmalarını biliyorum. Hangi departman ?

Muhasebe falansa zaten tavırlar genel olarak hep böyledir.
Size yardımı olup yükünüzü hafif hale getirecek kısımları öğretin ama bütünü göstermeyin o tip kişilere.
Herkes emeği ile bulsun.
Ben ilk işe başladığımda 6 ay kimse iş göstermedi 6 ay.

muhasebe :) zaten şu saatten sonra benden hiç bir şey görmez

O zaman size destek degil köstek oluyor.
Mudurunuzle konussaniz? Beklentiyi karsilamayan bir personeli ya saglam uyarip bir sans daha vereceksiniz. Ya da yollari ayirin.

kızın veriminden memnunum ama kendi konumumu hiçe saymasına müsaade etmem. şimdi asıl müdürümüze gidip bir şey desem hem kıza haksızlık hem işlerim aksar.. bir de gerçekten personel bulamadık kaç kişi gelip gitti öğrenemediler.

kendisi farketti benim tavır aldığımı bundan sonra da böyle olacağım, duracağı yeri bilmeli.

günaydın bdv..

ben bir lojistik firmasın da çalışıyorum 1,5 yıldır azmim, özverim çalışmamla baya göze girdim. işler büyüdükçe yetişememeye başladım ve yanıma bir eleman aldık. hiç bir şeyi sakınmadan ben bu kıza işi öğrettim fakat kız gözünü yerime dikti :) şakayla karışık ben diğer yerde de müdürümün masasına oturmuştum o gitti ben kaldım gibi laflar etti güldüm geçtim. aynı yaştayız ve asla üstü gibi davranmadım.

bugün sabah müdürümüz iş bölümü yapmamızı ve herkesin işine sahip çıkmasını söyledi bu arkadaş pat diye atladı ben buraya geldiğimde 10 özlük dosyası tamdı kalan hepsini ben tamamladım diye. ben şok :) şimdi daha 1 aylıkken bunu söyleyen birisi ileri de neler yapar?

ha derseniz sen yapsaydın sorun olmazdı diye ama ben sabah 7,30 dan akşam 6,30 a kadar kesintisiz çalışıyordum hatta eve iş götürüyordum yani ekstradan özlük dosyasıyla zaman harcayamazdım..

şimdi ben bu kızımıza nasıl davranayım? ne yapayım?

Evet eksik olan dosyaları tamamlama görevini de x e verdim deseydin keşke orda da yerini bilseydi :/

Bu tavir benim gazabimi haketmistir.ama bugun iyi gunumdeyim ve kotu bisiy yazamicam:halay:bencr is bolumu yapin mudurun dedigi gibi ve herkes isini yapsin.

Back
X