İş yerimi sevemedim.

divankusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
2.052
2.392
133
30
Merhaba hanımlar. Çok bunaldığım bir dönemdeyim. Buraya yazıp içimi dökmek istedim. Aileme üzülmesinler diye derdimi anlatamıyorum.
Benim sorunum 2,5 aydır çalıştığım şirkete alışamamam. Özel bir klinik. Botoks, dolgu, ozon tedavisi vs işlemler oluyor. Kimliğim ifşalanmaması için çok detay vermek istemem ama konuyu anlamaniz için de bazı şeyleri yazmam şart. Ben burada temizlik ve çay servisine falan bakıyorum. 2 yıllık okul okudum, muhasebe kursuna gittim. İş bulamayınca buraya başladım. Küçük görmüyorum bu işi yanlış anlamayın. Beni iyi tanımanız için yazıyorum.
Ben şirketteki insanları sevemedim. İş ağır geldi. Büyük bir klinik. Çıkmayı düşünüyorum ama dışarıda da iş yok. Kolay mı bu devirde iş bulmak? Şirketteki insanlar da beni pek sevmiyor gibi. Artık ses tonlarına bile tahammül edemiyorum. Çay kahve için sesleniyorlar tüylerim diken diken oluyor.
Başına bu tarz bir olay gelen oldu mu merak ediyorum. Ne yaptınız yorumlara yazarsanız sevinirim teşekkürler

Kafanızda dışlamaya çalışsanız ?o arada yeni bir iş de ararsınız
Sizi sevmediklerini düşündüren nedir?

Heryerde bulabilirsiniz böyle bir işi
Kendi alanınız ile ilgili işlere bakın bence

Seslerini duymaya bile tahammül edemeyecek durumdaysaniz birakin işi, ne diyelim ki?

Yani sevmeyebilirsiniz. Benzer iş arayın, bulursanız vinlayin.
Ama çoğu kişi iş arkadaşını sevmez. Ben şöyle düşünüyorum, patronun seçip bir daireye koyduğu bir avuç insanız. Neden birbirimizi sevelim ki? İs arkadaşım malın önde gideni olabilir, ama onu ben secmedim ki, o benim arkadaşım değil, yarın çıksam adını bile hatırlamayacagim :))
Böyle düşününce her şey daha bir kolay geliyor.ama tabii çok zor sevmediğin yerde calışmak
Benim son işyerimde sigara iciyorlardi mesela ofiste,nefret ediyordum.

Bütün dünya senin gerizekalı olduğunu düşünse bu seni ne kadar etkiler peki?

Ya bilmiyorum büyük sorunlar yasasaniz böyle demezdim ama bu durumda en azından başka iş bulana kadar dayanamayacak bir durum yok bence. Ben de zamanında sevmediğim, tuhaf tuhaf konuşan insanlarla çalışmak zorunda kaldım başta çok taktım ama sonra dedim ki farzet iş tanımın 1-proje yapmak 2-bu adam boş boş konuşurken duymamak. Bunun karşılığında para aldigimi ve 8 5 çalıştıktan sonra iş yoğun da olsa zaten işimin bu saatler arasında iş çalışmak olduğunu, bu saatlerimi ve bilgimi kiraladığımı düşünerek çalıştım hep. Genelde de göz ardı etmekte başarılı oldum.
Bir de iş arkadaşı kavramı tanım içinde arkadaş kelimesi geçtiği için biraz yanlış yorumlanıyor bizde. Mesela bak almancada arkadaş ve iş arkadaşı için farklı terimler var. Ve iş arkadaşları ofis dışında genelde görüşmez arkadaş olmaz samimi olmaz. Biz gereksiz bir anlam yüklüyoruz nedense. Rastgele bir araya gelmiş insanlar neden arkadaş olsun, nasıl anlassin? Çok zor yani zaten.

Size, siz gerizekaliymissiniz gibi davranan oluyorsa bir muhabbette eğitim durumunuzdan, okuduğunuz kitap izlediğiniz dizilerden vs vs laf edin derim. Hiç tanımadan belki önceki çalışandan dolayı ya da başka sebepten ön yargılı olabilirler.

Ya mesela azarlar gibi konuşuyorlar. Konuşma tonları çok itici gerizekalıyla konuşur gibiler. Sanki zor anlıyormuşum gibi.
İşe bence zamanla alışılir başta zorlanmaniz normal fiziksel olarak .
Ama azarlayarak konuşma olayına alışmak mümkün değil alismayinda zaten kendinize saygınızi kaybedersiniz.
Yönetici kim ya da sahibi müdür vs yetkili kişiyle konuşabilirsiniz.
Kaygılarınızi korkularınızi dile getirebilirsiniz.
Sizi anlarsa belki size olan tavrın değişmesine yardımcı olur.

Merhaba hanımlar. Çok bunaldığım bir dönemdeyim. Buraya yazıp içimi dökmek istedim. Aileme üzülmesinler diye derdimi anlatamıyorum.
Benim sorunum 2,5 aydır çalıştığım şirkete alışamamam. Özel bir klinik. Botoks, dolgu, ozon tedavisi vs işlemler oluyor. Kimliğim ifşalanmaması için çok detay vermek istemem ama konuyu anlamaniz için de bazı şeyleri yazmam şart. Ben burada temizlik ve çay servisine falan bakıyorum. 2 yıllık okul okudum, muhasebe kursuna gittim. İş bulamayınca buraya başladım. Küçük görmüyorum bu işi yanlış anlamayın. Beni iyi tanımanız için yazıyorum.
Ben şirketteki insanları sevemedim. İş ağır geldi. Büyük bir klinik. Çıkmayı düşünüyorum ama dışarıda da iş yok. Kolay mı bu devirde iş bulmak? Şirketteki insanlar da beni pek sevmiyor gibi. Artık ses tonlarına bile tahammül edemiyorum. Çay kahve için sesleniyorlar tüylerim diken diken oluyor.
Başına bu tarz bir olay gelen oldu mu merak ediyorum. Ne yaptınız yorumlara yazarsanız sevinirim teşekkürler
Üniversite okuduğunuz için yaptiginiz iş zorunuza gidiyor.Zamanla alisirsiniz.Sabredin biraz.

İnan özel sektörde herer aynı 3 aşağı 5 yukarı.b. çeşitli yerlerde çalıştım.kurtulusu kpss de buldum.bnce özel başka iş değiştirmek yerine şimdi burayı öğrendin bi yandandanda kpss çalış. Vaktin varsa boş zamanlarında kursa git temelli kurtul

sana ağır gelen iş değil
kendine o işi yakıştıramaman haklımısın evet
ama iş işteyken aranır başka bir iş kendi mesleğinle alakalı iş bul çıkarsın
paraya çok ihitiycaın yoksa ev çocuk vs. çık o zaman iş aramaya devam et
inş kendi ve istediğin şekilde bulursun olumlama yap ve bol bol dua et

O şekilde hizmet değilde, market sektöründe de çalışabilirsiniz. Veya ön muhasebe personeli arayan çok yer görüyorum, işkur'a kayıt oluşturun.

Burda arkadaşlar yazmış, ben de ön muhasebe ilgili iş arayın demeye geldim. En azından bilgi birikiminiz olan bir iş, insanları sevmeseniz bile işinizi yapar çıakr gidersiniz. İş aramaya devam edin, bu ay asgari ücret belli olacak, bu sebeple ilanlar bir süre askıya alındı. Biraz bekleyin temmuz da tekrar arayışınıza devam edin.

Çok ihtiyacınız varsa geçici bir süre idare edin. Muhasebe kursuna gitmişsiniz maalesef muhasebe kurslarda öğretildiği kadar kolay değil size tavsiyem eğer muhasebe bölümünde kendinizi geliştirmek istiyorsanız genel muhasebe ofisinde kendinizi geliştirmeniz için çalışın. Tabi genel muhasebe ofisinde maaşınız az olur az maaşa dayanabilirseniz muhasebeyi en iyi orda öğrenirsiniz. Kendinizi geliştirdikten sonra şirketlere baş vuru yaparsınız deneyimli olarak işe başlarsınız. Şirketler genel muhasebede çalışmış deneyimli kişilere öncelik veriyorlar.

Ön muhasebeyle ilgili fazlasıyla iş ilanı görüyorum hatta İstanbul'da yaşıyorsanız hali hazırda olan Perpa'daki iki ilanı sizle paylaşabilirim.

Siz işinizi sevmeyerek yapıyorsanız pasif duruyor ve o yüzden de kötü davranışlara maruz kalıyor olabilirsiniz.

Bir de genellemek istemem ama gördüklerimden örnek vermek gerekirse sanki dış görünüşüne daha fazla önem verenler üstten bakma eğilimindeler. Çoğu da sonra görme gibiler. Estetik merkezinde de benzer durum vardır diye düşünüyorum. Siz orada ön muhasebeci de olsanız tavırları aynı olurdu büyük ihtimalle.

Üniversitede de çay ve temizlikten sorumlu personele candan yaklaşmayanlar halk ve üst tabaka diye ayıran hoca ve asistanlarıydı. Ama onların isteği de aşağılayıcı değildi.

Bence ilk iş deneyiminiz ise biraz kendinizi zorlayın.Enerjik ve samimi görünün.O tip işyerlerinde sosyal,konuşkan olmak gerekiyor,donuk değil biraz canli ,neşeli olmak gerekiyor.Belki de siz eğitiminize uygun olmadığı için biraz çekingen davranıyorsunuzdur.İş ortamı her yerde aynı biraz rol yapın bence ortama uyum sağlayabilirsiniz.

Önlisans ne okumuştunuz bölüm olarak?
Muhasebe işi bakın,bölümünüz için kpss çalışın.
Özel sektör insanı yiyip bitiriyor elbet bir anda olmaz ama bir iki yıl sonra herşey farklı olabilir.

Back
X