Iş yerinde birinin yükselmesini engellemek kul hakki mi?

Allyy

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
219
510
18
Merhabalar,günlerdir çok üzgünüz.Esim cok samimi bir arkadasiyla ayni isyerinde çalisiyor ve arkadasi onun amiri.Birsure önce bir úst pozisyon icin adaylar belirlenmis ve esimin de olmasi kesin gozuyle bakilirken bu amiri olan arkadasinin cesitli laf tasimalarla genel mudure esimi kotuledigi hatta esimi isyerinde dedikodu yapan ve de laf tasiyan konuma soktugunu bu sebeple de terfi almasini engelledigini ögrendik.Bunu esime o isyerinden ayrilan bir baska is arkadasi aktarmis vicdanen rahatsizmis ve esime ona guvenmemesini soylemis.Daha sonra esim birkisidem daha ogrendi bu durumu ve taşlar yerine oturunca hersey ortaya cikti Ne yazikki bu amiri olan arkadasiyla calismak zorunda ve de hakkini nasil arayacagini bilmiyor mutsuz.Olan olmus genel mudur beni arayip dogruyu ogrenebilirdi diyor.Gunlerdir ah ediyorum o pislik arkadasina,terfisini engellemekle iki kati maasi ve esimin tum huzurunu yok etti.Siz soyleyin kul hakkinin hesabini nasil verir bu insan?

Genel Mudur,oyle sagin solun dedikodusunu dinlemek suretiyle terfi yapan bir sahis olmaz genellikle.
Performans degerleme denen bir olgu var..Ustelik ben sanmiyorum ki ust duzey bir yonetici iki aday arasindaki dedikodulara kulak kabartsin.Zaten o sekilde bir G.M ise bir donemden fazla vermezler o koltugu.
Performans olarak esiniz iyiyse,yani grafigi yuksekse,istenilen hedefleri tutturmussa kimsenin sozune itibar etmeden yukseltirler.Cunku evraktaki veriler dijital islenir.Gizlenme imkani yoktur performans ozetinin.
Soruna istinadem Hilen ve Cebren bir kazanim var ise kul hakkina girer.

Son düzenleme:
Bu dakikadan sonra bir şey yapamazsınız. Olan olmuş bir benzerini de biz yaşadık. Sizi çok iyi anlıyorum. Görünürde kurumsal ama profesyonellikten bir haber insanlar. Ya kabullenip bu işe devam edeceksiniz. Ya da eyvallah diyip yeni iş arayacaksınız.

Bu şeyler insanı çok demolize ediyor. Nasipte yokmuş orası ayrı. Olsaydı her türlü size nasip olurdu.

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi keşke verilerden yararlanıp kademe belirleseler. O odalarda dedikodular çok dönüyor malesef. Yağcılık her yerde var.

Genel mudur malesef dinlemis ve sorma geregi dahi duymamis,Samimi arkadas bunlar liseden beri ve sen kalk git yalan yanlis genel mudure aktar tam da terfiler olacagi zaman.Performans birincisi bu arada esim ve yillardir terfi bekliyor.Arkadasi neden engelledi diye soran olmus .Esim terfi alsaydi amir olan arkadasiyla esit pozisyonda olacakti ve de esim her anlamda donanimli onu yerinden eder diye korktugunu tahmin ediyoruz.Bu kadar donanimli olup nasil sacma bir dedikodu muhabbetinden basi yandi onu anlayamiyorum.

Esimin bunlari bildiginden haberi yok bu arada o kisinin.Suanda beraber calisiyorlar ve de cok samimi.Esim artik guvenmiyor hicbiseyle ilgili yorum yapmiyor ona ama is isten gecti.Ben de genel mudurle konusmasini en azindan dedikodu olayini netlestirip icinin rahat edecegini soyledim ama o konuyu arastirirsam bu isyerinden ayrilmam gerekir iyice geriliriz dedi

Genel Mudur,oyle sagin solun dedikodusunu dinlemek suretiyle terfi yapan bir sahis olmaz genellikle.
Performans degerleme denen bir olgu var..Ustelik ben sanmiyorum ki ust duzey bir yonetici iki aday arasindaki dedikodulara kulak kabartsin.Zaten o sekilde bir G.M ise bir donemden fazla vermezler o koltugu.
Performans olarak esiniz iyiyse,yani grafigi yuksekse,istenilen hedefleri tutturmussa kimsenin sozune itibar etmeden yukseltirler.Cunku evraktaki veriler dijital islenir.Gizlenme imkani yoktur performans ozetinin.
Soruna istinadem Hilen ve Cebren bir kazanim var ise kul hakkina girer.
Muhtemelen konu sahibinin eşinin arkadaşı olan yönetici o yükselirse onunla aynı konumda olma kompleksi ya da onun gibi personel bulamama korkusu ile kul hakkı yemiş.
Büyük şirketlerde işler olması gerektiği gibi yani silsile yoluyla yürür. Genel Müdür kendisine teklif edilen kişiyi o kısmın müdürüne sorar ki o müdür de bu kişi hakkında uygun değil, laf taşıyan birisi demişse genel müdür konumundaki insan diğer alternatife yönelir, oturup işin detayına takılı kalmaz. Burada suçlanabilecek en son kişi, konu sahibinin eşinden sonra genel müdür. Allah kötü insanlardan korusun.

ben olsam müdüre gidip hakkımda böyle söylenti duydum size bunu aktaran kişiyle huzurunuzda yüzleşmek istiyorum işyerinde adımı itibarımı zedeleyecek,prestijimi düşürecek iftirada bulunduğu için o kişiye dava açıcam derdim

o zaman neyin ne olduğu ortaya çıkardı

Muhtemelen konu sahibinin eşinin arkadaşı olan yönetici o yükselirse onunla aynı konumda olma kompleksi ya da onun gibi personel bulamama korkusu ile kul hakkı yemiş.
Büyük şirketlerde işler olması gerektiği gibi yani silsile yoluyla yürür. Genel Müdür kendisine teklif edilen kişiyi o kısmın müdürüne sorar ki o müdür de bu kişi hakkında uygun değil, laf taşıyan birisi demişse genel müdür konumundaki insan diğer alternatife yönelir, oturup işin detayına takılı kalmaz. Burada suçlanabilecek en son kişi, konu sahibinin eşinden sonra genel müdür. Allah kötü insanlardan korusun.
Cok guzel yorumlamissiniz aynen durum bu.Onunla ayni konumda olma korkusu ve genel mudurun tavri da ayni yazdiginiz gibi olmus.

Merhabalar,günlerdir çok üzgünüz.Esim cok samimi bir arkadasiyla ayni isyerinde çalisiyor ve arkadasi onun amiri.Birsure önce bir úst pozisyon icin adaylar belirlenmis ve esimin de olmasi kesin gozuyle bakilirken bu amiri olan arkadasinin cesitli laf tasimalarla genel mudure esimi kotuledigi hatta esimi isyerinde dedikodu yapan ve de laf tasiyan konuma soktugunu bu sebeple de terfi almasini engelledigini ögrendik.Bunu esime o isyerinden ayrilan bir baska is arkadasi aktarmis vicdanen rahatsizmis ve esime ona guvenmemesini soylemis.Daha sonra esim birkisidem daha ogrendi bu durumu ve taşlar yerine oturunca hersey ortaya cikti Ne yazikki bu amiri olan arkadasiyla calismak zorunda ve de hakkini nasil arayacagini bilmiyor mutsuz.Olan olmus genel mudur beni arayip dogruyu ogrenebilirdi diyor.Gunlerdir ah ediyorum o pislik arkadasina,terfisini engellemekle iki kati maasi ve esimin tum huzurunu yok etti.Siz soyleyin kul hakkinin hesabini nasil verir bu insan?
O hesabını ya bu Dünyada helallik isteyip de rahat edecek ya da işi diğer tarafa kalırsa vay onun hâline Yüce Allah merhametlilerin en merhametlisi kul hakkıyla karşıma gelmeyin buyuruyor..ki kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz

İşyerleri hep bu tarz insanlarla dolu en dedikoducu yalaka kendileri ama en çokta onların sözüne itimat edilir

İşin kul hakkı kısmı öteki tarafı ilgilendirir. Kulun Allah'la ilişkisine biz karışmayız. Siz hesabı ahirete bırakmadan şimdi ne yapabiliriz diye düşüneceksiniz. Bugün terfiyi engelleyen yarın işten de eder. Eşiniz öylece bekleyecek mi, bir planı yok mu?

Orasını Allah bilir ,biz ne diyelim ki

Genel müdürle konuşup durumu anlatsın eşiniz.Belki de sebep bu durum değildir.

Eşinizin terfisinin bu nedenle olmadığına emin misiniz? Nasıl bir iş yeri orası? Yanlış anlamayın ama eşiniz düşündüğünüz kadar gözde bir personel olsaydı hemen inanılmazdı hakkında söylenenlere genel müdür. Bana mantıklı gelmedi müdür pozisyonuna gelmiş birisinin dinlediği dedikodulara göre karar vermesi.

Back
X