iş yerinde çıkan dedikoduya karşı ne yapacağım.

ilkbahar1982

Guru
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
1.818
500
merhabalar,ben 35 yaşında bekar bir bayanım.taşaron bir firmada çalışıyorum.zor bir dönem atlattığım için üniversite mezunu olmama rağmen iş konusunda ilerleyemedim.belki başka turlü olabilirdi.
iş yerinden benim yaşadıklarıma yakın biriyle birbirimizi tanımaya karar verdik.gayet güzelde gidiyorduk.''ikimizin ortak kararı iş yerinden kimseye söylememekti.'çünkü, iş yerinde farklı anlaşılabilir diye düşündük.senle ciddi düşünmediğinden falan diye düşünmeyin.aynı zamanda iş yerinden başkasından hoşlanıyor falan diye de düşünmeyin.bir lafına bakan kızlar var.hele bir tanesi fabrikaya süslenip püslenip geliyor.postişler full makyajlar falan.bizi bilmediğinden ( biz daha başlamadan ) ben ona kendimi göstermeye gidiyorum diye kaç kere iş bahanesiyle bulunduğu yere gitmişti.bakışlarını da görüyordum.şimdi şöyle demeyin lütfen bile bile nasıl çıkarsın bu kişiyle.kızı biliyorum çünkü.bu şu demek yani başkasıyla görüşmek için değil söylememek istemesi.aynı zamanda hoşlanma zamanlarında yaşı bizden büyük iş arkadaşlarımızla diyaloğu olmuştu 'ilişkisi olmadığına dair.'

zaten sorun şu: bizim bakışlarımızdan ve mimiklerimizden insanlar anlamış.önce bunun şefi bunu uyarmış.sonra ben başka bir sebepten fabrikaya gitmeyi kestim.bu seferde müdüründen laf yemiş.inanın birbirimzin yüzüne bakmadık insan içinde.

şimdi aramızda bozuldu.benim sağda solda bunu konuştuğumu düşünüyor.artı aramızda ' benden kaynaklı' sorunlar da vardı.ve beni defalarca aramsına rağmen açmadım.geri dönemedim.

oysa ben kimseyle konuşmuyorum.kimsede benle konuşmuyor.

bir de şunu söylemek istiyorum.fabrikanın bayanlardan oluşan bir bölümü var.konuştuğum tek arkadaşım bana yemekte kaç kere şunu dedi:ilkbahar seninkinden hoşlanan kızla bize bakıp bakıp konuşuyorlar.bu kız ayrıca böyle bir dedikodu varken bana bir şey demedi.uyarmadı ya da nasıl böyle bir şey yaparsın diye çıkışmadı.yalnız çalışamadığım zamanda ya da fabrikaya gitmediğim zaman beni aramadı.aynı zamanda yardıma ihtiyacım var deyip beni neredeyse dolandırıyordu.

artı fabrika nın geneli taşarondan hoşlanmıyor.ezmeye çalışıyorlar.

ilişkim olan kişi üst kademelerde değil.yalnız bunlardan üstün.

umarım karışık anlatmadım.

şimdi beraber olduğum kişiyle aramı nasıl düzeltebilirim?taşaron olduğum için aynı yerde değiliz şu an.

ikinci sorum: bu dedikodu durumu kendi iş yerime yansırsa nasıl davranacağım?
 
Ayrı yerde çalışmıyorsanız şef müdür Nasıl çakmış

Oda arkadaşım yine aynı yerden birisi ile iliskiye başlamış hatta sosyal medyada iliskisi var deyip mesleğini vs yazmış da benim haftalar sonra haberim oldu

Bir ara birlikte sigara içmeye terasa vs çıkıyorlardı ama hiç aklıma gelmedi

Nasıl iş yeri orası herkes aynı Adama yanaşıyor Amirler uyarıyor vs vs
 
bende anlamadim ama ben olsam dedikodulari takmam kim ne derse desin banane. biri bana bisi dese. isle aski karistirmayin yada hatamimi gördünüz nooooluyonuz derim ananmisin babamisin derim hic kasmam yani.

sevgilinize acik acil msj yaza bilirsiniz ben kimseye bisi demedim ona göre davran diye
 
Çok karışık ama şunu söyleyebilirim
Sağda solda bunu konuştuğumu düşünüyor ne demek
Kocaman insanlarsınız
Sana değilde kendi paranoyalarına mı inanıyor
 
cevap teşekkür ederim.peki iş yerime yansırsa nasıl davranacağım?
Basinizi dik tutacaksınız ben yanlış bisey yapmadım ben bekar o bekar kimseyi ilgilendirmez diyeceksiniz.o erkek arkadaşınıza yürüyen kizada sen çok uğraştın ama tercihi ben oldum deyin kapatın çenesini.haa namusunuza laf gelirse savcılığa veririm diye tehdit edin
 
Vallahi cok karisik ben hicbir sey anlamadim. Ama 35 yasinda ve bekarsabiz neyden korktunuz?
 
Çok karışık ama şunu söyleyebilirim
Sağda solda bunu konuştuğumu düşünüyor ne demek
Kocaman insanlarsınız
Sana değilde kendi paranoyalarına mı inanıyor


valla sevgilisiyle böyle konusuyorsa buraya yazdigi gibi :):) zor oluyodur
 
bende anlamadim ama ben olsam dedikodulari takmam kim ne derse desin banane. biri bana bisi dese. isle aski karistirmayin yada hatamimi gördünüz nooooluyonuz derim ananmisin babamisin derim hic kasmam yani.

sevgilinize acik acil msj yaza bilirsiniz ben kimseye bisi demedim ona göre davran diye

Öyle böyle değil , bayağı karışık..
Üzgünüm anlayamadığım için cevap veremeyece

evet karışık anlatmışım.
 
iş yerinde kayırma vs gibi konuşmalar olmasın diye sakladık.
daha çok yeniyiz.
çok dedikoducu insanlar var.
çok üzüldüğüm zaman kafamı topluyamıyorum.geçmişte sevgilerimden biri beni az kalsın öldürüyordu.o zamandan beri kafamı topluamıyorum.kimseyle ilişkide yaşayamadım.
 
bunu anlatamadım.yalnız o bir şey yapmasa bile onlayken bunlar aklıma geliyordu.ona tavırlarıma da yansıdı.ayrıca kardeşimin sikolojik sorunları var.bunun duyulmasını ailem istwmiyor.ister istemez hareketlerimi etkiliyor.bunu da tam açıklıyamadım.:-)

bir ilgili bir ilgisizssin diyordu.

ona ne anlatıldı tam bilmiyorum.yalnız çıkar amaçlı çıktığıma inanmış gibi.
 
Biraz yuzeysel anlattigin icin karisik geldi tam anlayamadim.O mu gorusmeyi kesti noldu neden yanlis anladi seni cikar icin diye.Bazi seyleri aydinlatirsan daha net yorum yapariz
 
X