• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerinde enayi yerine konulmak çok bunaldım :(

svl1962

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2016
38
16
18
63
Arkadaşlar sizden dua ve akıl istiyorum. çalıştığım yerde çok disiplinliyim sabah 9da mesaim başlar hiç geç gitmem.Akşamlarıda asla mesai bitmeden çıkmam. beraber çalıştığımız bi bayan var. asla vaktinde geldiğini görmedim şimdiye kadar.Sürekli izin alır ister saatlerce gelmez.işyerinde sürekli telefonda ve internette.Şimdi diyeceksinizki patrona söyle. Söyleyemem çünkü torpilli ona hiçbişi olmaz olan bana olur.paraya ve işe ihtiyacım var. helal para kazanmaktan başka derdim yok.çok üzülüyorum. kendi işlerinide bana yaptırıyor.enayi gibi kullanıp sinsice gülüyor bide.çalışmaktan gocunmuyorum yoksa.eve gelip ağlıyorum hep sürekli dinden imandan bahsediyor.Allah lafı ağzından düşmüyor.işimi çok zor buldum.geçinmek zorundayım.herkesle aram iyi. ama sürekli benim üstüme oynuyor.Hakkımı helal etmiyorum. ne yapmalıyım susmaya devam edeyim mi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar sizden dua ve akıl istiyorum. çalıştığım yerde çok disiplinliyim sabah 9da mesaim başlar hiç geç gitmem.Akşamlarıda asla mesai bitmeden çıkmam. beraber çalıştığımız bi bayan var. asla vaktinde geldiğini görmedim şimdiye kadar.Sürekli izin alır ister saatlerce gelmez.işyerinde sürekli telefonda ve internette.Şimdi diyeceksinizki patrona söyle. Söyleyemem çünkü torpilli ona hiçbişi olmaz olan bana olur.paraya ve işe ihtiyacım var. boşandım.çocuğum var.helal para kazanmaktan başka derdim yok.çok üzülüyorum. kendi işlerinide bana yaptırıyor.enayi gibi kullanıp sinsice gülüyor bide.çalışmaktan gocunmuyorum yoksa.eve gelip ağlıyorum hep sürekli dinden imandan bahsediyor.Allah lafı ağzından düşmüyor.işimi çok zor buldum.geçinmek zorundayım.herkesle aram iyi. ama sürekli benim üstüme oynuyor.Hakkımı helal etmiyorum. ne yapmalıyım susmaya devam edeyim mi?

Hahaha en çok dinden bahseden dini genelde kullanır. Madem çok dindar kul hakkına niye giriyor. Yahu bir çiçeği bile koparmaya hakkımız yok iken, yaşam hakkını elinden aldığımız için o çiçeğin bile hakkı bizden soruluyorsa, insanoğlunun hakkını nasıl öder insan ?

Kendi işinizi düzenli olarak yapıyorsanız onunkini yapmak zorunda diilsiniz. Napın söyliyim kendi işinizle oyalanın onun işlerini sona bırakın diyin anca kendi işimi bitirdim.

örtülü bir bayan üstelik.
gelpisipisi Sağolasın arkadaşım haklısın.insan durumun içindeyken bişi düşünemiyor da.beynim durdu çok teşekkür ederim

huzursuzluk yaratmayı beceriyor işte.
Şimdi şu kısmını anlamadım. Elinizde iş varken kendi işlerini size nasıl kaktırıyor?
Kulağınızın üzerine yatın. Üzerinize düşeni layıkıyla yapın ama ihalenin size kalmamasının altın kuralı "ay ben hiç bilmiyorum ki şekerim" demeyi başarabilmektir.
Bunu elbette tatlı su kurnazlarına uygulayacaksınız. Yemedi mi, size iş kaktrırmaması için, kendi yapmanız gereken işi o gün içine tamamen yayın.
Atıyorum o gün 5 tane mi işiniz var, öyle bir organize edin ki 6. işe vakit kalmasın. Elinizdeki işi bitirin ama size iş kaktıracakları vakit bırakmayın.

Bu arada enayi yerine konma isi bana da koyuyordu , haksızlığa dayanamadıgim için yurtdışına göçtüm.

Bütün memleket enayi yerine konuyor aslında, aynı eğitimli olanlardan torpili olan cebini kadro bulup dolduruyor olmayan asgari ücrete sürünüyor. Nitelikli işlerde durum daha da fena neyse.

Yani hakkı yenen tek siz değilsiniz, bütün millet.

Şimdi şu kısmını anlamadım. Elinizde iş varken kendi işlerini size nasıl kaktırıyor?
Kulağınızın üzerine yatın. Üzerinize düşeni layıkıyla yapın ama ihalenin size kalmamasının altın kuralı "ay ben hiç bilmiyorum ki şekerim" demeyi başarabilmektir.
Bunu elbette tatlı su kurnazlarına uygulayacaksınız. Yemedi mi, size iş kaktrırmaması için, kendi yapmanız gereken işi o gün içine tamamen yayın.
Atıyorum o gün 5 tane mi işiniz var, öyle bir organize edin ki 6. işe vakit kalmasın. Elinizdeki işi bitirin ama size iş kaktıracakları vakit bırakmayın.
evet aklıma yattı oldukça, o tarafını halledicem böylelikle.umarım başka yerden saldırmaz

Bu arada enayi yerine konma isi bana da koyuyordu , haksızlığa dayanamadıgim için yurtdışına göçtüm.

Bütün memleket enayi yerine konuyor aslında, aynı eğitimli olanlardan torpili olan cebini kadro bulup dolduruyor olmayan asgari ücrete sürünüyor. Nitelikli işlerde durum daha da fena neyse.

malesef :(

Rabbim herkesin kalbine göre versin inşallah. onunda yanına kalmayacak eminim ama bu arada olan bizim gibilere oluyor

İşini iyi yaptıktan sonra kimsecikler bir şey diyemez. İftira kısmına gelince insanlara özel hayatını asla anlatma ki saldıracak zayıf noktanı bulamasınlar. İş yerinde mesafe candır :KK14:

Arkadaşlar sizden dua ve akıl istiyorum. çalıştığım yerde çok disiplinliyim sabah 9da mesaim başlar hiç geç gitmem.Akşamlarıda asla mesai bitmeden çıkmam. beraber çalıştığımız bi bayan var. asla vaktinde geldiğini görmedim şimdiye kadar.Sürekli izin alır ister saatlerce gelmez.işyerinde sürekli telefonda ve internette.Şimdi diyeceksinizki patrona söyle. Söyleyemem çünkü torpilli ona hiçbişi olmaz olan bana olur.paraya ve işe ihtiyacım var. boşandım.çocuğum var.helal para kazanmaktan başka derdim yok.çok üzülüyorum. kendi işlerinide bana yaptırıyor.enayi gibi kullanıp sinsice gülüyor bide.çalışmaktan gocunmuyorum yoksa.eve gelip ağlıyorum hep sürekli dinden imandan bahsediyor.Allah lafı ağzından düşmüyor.işimi çok zor buldum.geçinmek zorundayım.herkesle aram iyi. ama sürekli benim üstüme oynuyor.Hakkımı helal etmiyorum. ne yapmalıyım susmaya devam edeyim mi?

bence susma !!! ya o kadınla bu durumu konus ya da patronuna sıkayet et... torpıllıyse torpıllı ne olmus yanı patron akıllıysa zaten bunun farkınadadır. kımse calsmayan elemanına beleşten para vermek ıstemez... benım de basıma bı benzer olay geldı calıstıgım yerde bı oglan vardı ıse gec kalır ıtedıg vakıtte gıder aradıgımız da zor bulurduk imamın iti gibi gezerdı patronla bı sekılde bıseyden kavga ettım ve konu bu oğlana geldı bende onun calısmadıgını soyledım patronum umursamadı bnde haksızlıga gelemedıgım ıcın ıstıfa etım aldım cantamı cıktım.. patron don dedı ama donmedım... yanı sonucu dusunme haklıysan hakkını savun... bugun bırken yarın ıkı olur sonra uc dort bes dayanlmaz hale gelr ;)

o kadar haklısınki.. her girdiğim işyerinde aynı şeyle karşılaştım. herkes yan gelip yatıp, bütün işleri bana yüklemeye çalıştı. ben öyle susmamda, bir laf söyleyince kötü ben oldum, gruplaşmalar, dedikodular, ters hareketler. iş hayatım rezil oldu. inşallah birgün bende yurtdışına giderim.

konu sahibi, artık elini beline koyup her işi ben yapıyorum birazda sen yap gibisinden laf sokmanın vakti geldi. eğer konuşmazsan gün geçtikçe daha çok ezdireceksin kendini. eğer kötü bir durumla karşılaşırsan başka iş bak.
yada şimdiden başka bir iş bak. öteki tarafla anlaşınca direk bu işten çık. lakin çekilecek dert değil....

Back
X