İş yerinde insanlar :(

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
895
243
Merhaba arkadaşlar, buradan bir çok konuda yardım aldım. Bu soruma da cevap verirseniz çok sevinirim.
Öncelikle ben 2 yıl önce eşimden boşandım ve çok kötü günler geçirdim. Bu süreç içinde olabildiğince işime sarıldım ve bir hata yapmamaya dikkat ettim. Geçmişteki kötü günlerimi düşündüğümde bu konuda kendimi takdir ediyorum. Gelgelelim ki kimse kimsenin derdinden anlamıyor içim kan ağladığı günlerde bile gülmeye çalıştım. Kimse yanımda olmadı. Ama şimdi kendi sıkıntılarında ilgilenmemi bekliyorlar ama içimden gelmiyor. Fakat son zamanlarda tahammülüm çok azaldı. İşyerim rekabetin ve yükselmenin olduğu bir işyeri. Oda arkadaşım ise çatlağın biri. Kendini çok akıllı sanan, her şeyi merak eden kafası basmayan ama hırslı biri. Bugüne kadar hep idare ettim. Aman boşver... Aman takma diye kendimi durdurdum. Geçen anahtarını unutmuş ben de haberim yoktu çıktım. Bana nasıl çıkışıyor anlatamam yok niye haber vermezsin bilmem ne. Ben de umursamadım haberim yoktu anahtarını almadığından dedim geçiştirdim. Yine unuttu ve yine arayıp bana telefonda laf sayıyo tabi ben de kayış koptu bir de yetmedi üstüne telefonu kapattı. Kendisi kapatmadım diyor ama ben öyle anladım. Ben de haddini bil bana terbiyesizlik yapma hakkın yok dedim. Gitmiş en yakın arkadaşlarıma arkamdan konuşmuş yok işte sorunlu, öyle olmasa boşanmazdı falan filan. Çok sinirliyim ama profesyonel davranmam lazım. Ben artık çok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum? Uzak durmaya çalışıyorum bu sefer beni iyice didikliyor yok nereye gittin yok ne yaptın diye. Ama ben sadece işimi yapmak istiyorum. Samimiyet kurmak istemiyorum. Görüldüğü üzere arkadan iş karıştıracak bir tip? İnsanlarla sorun yaşamak da istemiyorum. Sizce ben ne yapmalıyım?

mesafe koymanız lazım rahatsızsanız.
özel hayatınızı gündeme getirdiğine söre de tehlikeli olabilecek bir tip.

bir iki sohbet açma girişimini püskürtürseniz..

bir de kulaklık bu gibi durumlarda herkese tavsiyem.
çalışırken müzik dinlemek.
benim için hayat kurtarıcı olmuştur.
o yüzden tavsiye ediyorum herkese.

Bölümünüz değişmeleri için konuşabilirsiniz ya da aranıza mesafe koyabilirsiniz.

Mutlaka sizi biraz kıskanıyor.
Ne demek sorunlu, sorunlu olmasaydı boşanmazdı.. nasılda sizin canınızı yakacak şeyler yapıyor.
Merak etme Allah kimsenin yaptığını yanına koymuyor.
Yüz verme işini yap evine git...
Hatta moral olarak hep iyi ol, bakımlı ol ki senin yıkılmayacağını güçlü olduğunu bilsin hadsiz şey ya

Ben aşırı tehlikeli buldum ne demek sorunlu olmasa boşanmazdı diye söylemek! Bu çok çok büyük bir terbiyesizlik bencede mesafe koyun, bu tip çok örnek gördüm bende şu ana dek, konuları farklı yere çeken insanlar hem özel hem iş hayatınızı mahveder, hatta hukuki bir yaptırım varsa o bile uygulanmalı benim fikrime göre.

valla böyle hadsiz insanlara hiç dayanamıyorum.
madem başka arkadaşlarınız da var. bir daha size atar yaptığında ya da nerdeydin bilmem ne diye zırvaladığında "seninle iş dışında görüşmek, konuşmak istemiyorum. arkamdan konuşmalarını duydum, hoş değil. Allah selamet versin" diyin, kapatın kapılarınızı ona karşı. profesyonel gibi iş konuşun yeter.

Ben de sıkıntı çıkmasın diye hep idare etmeye çalışıyorum. Ama aşırı meraklı. Attığım her adımı takip ediyor bu durum da ister istemez beni geriyor. Ona haddini bil dememe bozulmuş. Ama artık sabrımı taşırdı. O kadar çok soru soruyor didikliyor ki beni artık dayanamadım. Dırdır dır konuşuyor :KK43:

Arkadaşlarıma da gidip niye hep onla samimisiniz benimle niye değilsiniz diye her fırsatta laf sokuyormuş. Onunla bir yere gitmek istemiyorum o kadar yüzsüz ki hala daha anlamadı. Ben de işyerinde sorunlu gibi durmak istemiyorum. İdare etmekten de yoruldum.

Ben o kızdan çok yakın! arkadaşlarına kızdım. Nasıl yakın arkadaş ki o öylesine bir kişinin sizin dedikodunuzu yapmasına müsade edip dinliyor, yetmezmiş gibi bir de gelip size anlatıyor. Ben yakın kız arkadaşlarım hakkında birinin yanımda konuşmasına müsade etmem, ona o cesareti vermem. Siz bence sadece o kızı düşüneceğinize arkadaşlıklarınızı da gözden geçirin.

Bir iki kere sert çıkışırsanız kendine gelir bence. Benim işyerimde de var böyle insanlar. 4 senedir uğraşmaktan yoruldum. İdare etmeyin. İdare ettikçe tepenize çıkıyorlar. Biraz dişinizi gösterdiniz mi herkes kendine geliyor.

Ben o kızdan çok yakın! arkadaşlarına kızdım. Nasıl yakın arkadaş ki o öylesine bir kişinin sizin dedikodunuzu yapmasına müsade edip dinliyor, yetmezmiş gibi bir de gelip size anlatıyor. Ben yakın kız arkadaşlarım hakkında birinin yanımda konuşmasına müsade etmem, ona o cesareti vermem. Siz bence sadece o kızı düşüneceğinize arkadaşlıklarınızı da gözden geçirin.
Ben de dedim ama arkadaşlarıma da fırsat vermemiş makineli tüfek gibi konuşuyor.

Bir iki kere sert çıkışırsanız kendine gelir bence. Benim işyerimde de var böyle insanlar. 4 senedir uğraşmaktan yoruldum. İdare etmeyin. İdare ettikçe tepenize çıkıyorlar. Biraz dişinizi gösterdiniz mi herkes kendine geliyor.
Kesinlikle zaten çok sert tepki verdim. Bir de gönlünü almamı bekliyor. Yaşı 30 un üzerinde ama resmen bir çocuk gibi. Kimse yanında istemese de istiyorki hep merkezde ben olayım. Benim de yakın arkadaşlarım var dışarda sıkça buluştuğumuz her dakika beni niye çağırmadınız deyip duruyor. Biz de çağırmıyoruz. Açıkçası işten sonra da çekmek istemiyorum. Neyseki son çıkışımdan sonra fazla soru sormuyor. Bundan sonra nasıl davranıcam bilmiyorum.

Kesinlikle zaten çok sert tepki verdim. Bir de gönlünü almamı bekliyor. Yaşı 30 un üzerinde ama resmen bir çocuk gibi. Kimse yanında istemese de istiyorki hep merkezde ben olayım. Benim de yakın arkadaşlarım var dışarda sıkça buluştuğumuz her dakika beni niye çağırmadınız deyip duruyor. Biz de çağırmıyoruz. Açıkçası işten sonra da çekmek istemiyorum. Neyseki son çıkışımdan sonra fazla soru sormuyor. Bundan sonra nasıl davranıcam bilmiyorum.
Nasıl davranacağınız belli.Tepkinizi değiştirmeyin.Mesafe koyun araya. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.Fazla yüz göz ilişkileri sevmem ben.

Uni de calisiyordunuz hatirladigim kadariyla. Eski konunuzu da hatirliyorum. Benim de esim uni de ars.grv. olarak calisiyo..ve her gun anlatiyo uni deki arkadaslik ortami rezalet bir ortam, herkes birbirini cekemiyor kimse kimseyi istemiyor diyor esim. O da sizin gibi oda arkadasindan sikayetci..bence gerekmedikce muhatap olmayin. Yapacak en iyi sey bu.

Zorla kendiyle muhattap olmamı istiyor :KK43:
Uni de calisiyordunuz hatirladigim kadariyla. Eski konunuzu da hatirliyorum. Benim de esim uni de ars.grv. olarak calisiyo..ve her gun anlatiyo uni deki arkadaslik ortami rezalet bir ortam, herkes birbirini cekemiyor kimse kimseyi istemiyor diyor esim. O da sizin gibi oda arkadasindan sikayetci..bence gerekmedikce muhatap olmayin. Yapacak en iyi sey bu.[/QUkendimle

Zorla kendiyle muhattap olmamı istiyor :KK43:
Valla Benim arkamdan, gidipte iyi olsa bosanmazdi diyecek adamla zorla morla veya hicbir sekilde gerekmedikce muhatap olmam. Bence soyle, Benim hakkimda soyleduklerinden sonra, senle is nedeniyle olacak mecburi konusmalardan baska, senle gorusmek istemiyorum diyebilirsin mesela..alttan alan altta kalir...

Valla Benim arkamdan, gidipte iyi olsa bosanmazdi diyecek adamla zorla morla veya hicbir sekilde gerekmedikce muhatap olmam. Bence soyle, Benim hakkimda soyleduklerinden sonra, senle is nedeniyle olacak mecburi konusmalardan baska, senle gorusmek istemiyorum diyebilirsin mesela..alttan alan altta kalir...
Arkadaşım öyle olmuyor işte daha profesyonel bir şey yapmam lazım. Ters köşe olması lazım.

X