İs yerinde mobbing

Peki cozum ne buldun ? Sabredip uzun sure orda mı kaldın yoksa dayanamayıp hemen cıktınmı?

Uzun süre farklı kişilerden mobbing yedim, arkadaslarım da aynı durumdaydı...uzun süre sonra yaprak dökümü oldu dayanamadık ayrıldık...mobbing yapanlar da ya kovuldu ya emekli edildi ama coook uzun süre sonra...ayrılmayıp cok uzun sure sabredenler şimdi daha rahat...ama onların alternatifleri yoktu benim vardı...ama nereye gidersen git dişli ve kuvvetli değilsen mobbing yersin

İlk işimdi. Yeni iş buldum ama girmeden önce yurt dışı tatili yapacağım, direkt başlamak olmaz.
Tabii ki var, ama bana pek öyle gelmedi yeni gireceğim yer. Bakacağız.
Dün olan şey, gece ikide programa birisi eklenmiş neden bu kişiyi aramamışız nasıl haberimiz olmazmış. Bu arada bu olayın olduğu gece hep beraber yemekteydik işyeri olarak ve eve gitmemiz gece 1'i buldu.
Artık var ya rüyamda görüyorum böyle şeyleri. Hiçbir şeyi doğru yapamadığıma inanmaya başladım

Çünkü sürekli açığınızı kollarlar

Mobing çalışmaya başladığım ilk günden beri yiyorum . Hakaret ,Aşağılama ,Azarlama hepsi . Bi ara yükseldim çıkıyorum dedim sonra patronla konuştuk kaldım fln . Şimdi internette yerime eleman bakıyorlar bugün gördüm 😂 üstelik ben çıkarken onları mağdur etmemek için yerime eleman bulana kadar bekler MSN demişlerdi beklemiştim ama şuan onlar bana sizin yerinize eleman bakıyoruz diye söylemediler. Zamanını bekliyorum . İş bakıyorum şuan işime geldi açıkçası onların çıkarması ☺️ Bu adamla zor . Zaten benden önce de eleman durmamış sürekli değişiyormuş 😂 yani demem o ki çok kendini ezdirmemek lazım ben yapı gereği birazda sessizim . Baştan nasıl başlıyorsa öyle gidiyor . Mutlu değilsen kalma başka iş bak
Aynı gün bende benzer şeyleri yaşadım. Ne diyeyim yolumuz inşallah apaçık olsun:)

İlk iş yerimdi (hala oradayım) yaş 21 insanlarla nasıl mücadele etmem gerektiğini bilemeyecek kadar tecrübesizim.
Neyse bölüm yetkilimiz patronun akrabası ve patron o kadar yoğun ki bizim olduğumuz ofise hiç gelmiyor ve adam bize öcü gibi gösteriliyor çok sinirli şöyle böyle diye. İş çok stresli döviz işi her an kaos.
Başımızdaki adam o gün mutsuzsa kan kusturuyor ağlamadığım gün yok. Bir yanım bırak çık diyor bir yanım dur diren diyor. (Şirket aile şirketi olsa da çok köklü ve çok farklı alanlarda da isim yapmış keşke bahsedebilsem 🥲 )
Zaman geçiyor, bir gün ufak bir işlemde yanlış yapıp öyle bir hakaret yedim ki değmeyecek bir zarar için.
Aldım çantamı çıktım, öcü gibi gösterilen patronu ilk kez aradım ben bunu çekemem diye konuyu anlattım. Şirkete geç hemen geliyorum dedi oturduk konuştuk o güne kadar neler yaşadıysam her şeyi anlattım ağlaya ağlaya. Adam şok oldu o kadar hiçbir şeyden haberi yok adamın.
Bana birkaç gün kafa izni verdi toparlanınca gel her şey düzelmiş olacak dedi. Bir kaç gün sonra döndüğümde ortalık düzelmiş adam ağzının payını almıştı. Sonraki senelerde asla böyle bir şeye cesaret edemedi. 3 sene önce o işten ayrıldı, ben 8. Senemde doğuracağım için ayrılacağım. Hayat, hakkım asla helal değil ama iyi ki direnmişim. Şimdi ayrılacağım için içim çok buruk ama biliyorum ki istediğim zaman dönebileceğim bir işim ve abim diyebildiğim biri var.

Siz derdinizi anlatın biz ona göre çözüm sunalım. Benzer bir şey geldiyse başımıza anlatalım. Bdvnin amacı bu. Tek başına soru çözümü geciktirir.

Nişanlandığım zaman mobinge maruz kalmıştım evlenince tazminat alıcam diye korkmuşlardı aslında çıkmıcaktım işten ama mobinge ve iftiraya maruz kalınca nikahımı erkenden kıyıp cıktım nikahımı kıydığım günde dilekçemi vermiştim benide evlilik sevebiyle cıktı gösterip sonra silip kendileri işten çıkarmış gibi avukatla evime kağıt yollamışlardı bende tazminatımı alamadım ve şuan dava sürecindeyim umarım kazanırım diye düşünüyorum 😂

ilk işyerimde ekip lideri tarafından 8-9 ay net mobbing gördüm.
karşımdaki insan sahiden hasta ruhlu, kaostan beslenen, milleti birbirine düşürmeye bayılan, yalancı, iğrenç karakterli ve aslında cahil bi herifti.
küçük bir reklam ajansıydı öyle kurumsallık falan beklemeyin. bütün gün arkadaşlar, bu ayı, patron, patronun karısı vs iç içe çalışıyorduk hepimiz.
alenen kimseye hakaret etmezdi çünkü değişik bir zekası vardı ama ettiği laflarla sen salaksın demeye getirirdi. anlardın yani. zekana laf edecek mesela, ukala biçimde "bu işi yapmak için çok da zeki olmaya gerek yok" derdi, öyle örnek vereyim.
aşırı egoistti, belki de narsist. ama gerçekten tuhaf biriydi. çok yalnız olduğunu düşünürdük, gece 2'de işle alakalı bişey sor, hemen dönüş yapardı. tatil günlerinde bile çalışırdı (ya da kendini öyle gösterirdi) özel hayat falan yoktu yani eminiz.
bana ve ekipteki diğer arkadaşlara mobbing yapard, patronun eşi de hiç sevmezdi ama patron bunu köle yapmış, yaptığı her saçmalığa göz yumuyordu.
şey yapardı mesela, bir iş verirdi, şöyle böyle yapabilirsiniz vs şeklinde yönlendirirdi. tamam derdik, onun dediği gibi yapardık çünkü yapılan işi onun onaylaması gerekirdi. işi gönderirdik, siz beni çok yanlış anlamışsınız, ben bunu kastetmedim, ben böyle demedim falan derdi. işe yeni başladığım zamanlarda hiç unutmuyorum, sabahında bi toplantı yaptık konuştuk. öğleden sonra da konuştuğumuz yönde bir iş yaptık, zıtlaştı bizimle. sonra da algılama sorununuz mu var falan dedi. ben tabii şoke oldum, diğer kız şey dedi, bu böyledir, gıcıktır, sakın işten soğuma, normal biri değil falan dedi. ama inanın bana yani herhalde toy olmasam şu anki aklımla, büyük konuşmayayım ama çekmezdim böyle birini. ekipten 3 kişi istifa etti bunun yüzünden. patrona kaç kez şikayet ettik, yalanlar söylediğini kanıtladık. patron ne dese beğenirsiniz: olabilir, her insan yalan söyleyebilir, dedi. :D ölür müsün öldürür müsün... patron da bunu koruma taraftarı değildi aslında ama herif patronun o kadar çok işine yarıyor ki, çalışanlara da idare ediverin, alttan alıverin tarzı yaklaşıyordu. ben kaç kez diklendim kendisine ama diklenmek çözüm olmadı. hani toyum diye ezsin beni napiiim kafasında değildim, arada tepki koyardım. istifa noktasına geldim kaç kez ama en azından 1 sene sabredeyim, cv'de iş deneyimi olsun diye düşündüm hep sıktım dişimi. ekipteki diğer arkadaşlar da benim gibi kariyerinin başındalardı. ama istifayı basıp gidenler daha tecrübelilerdi. ben bu kişi sayesinde mobbingin her yerde karşıma çıkabileceğini ve tetikte olmayı öğrendim. sonra bu şahıs işten ayrıldı, ben de birkaç ay sonra başka nedenlerle ayrıldım oradan.

şu anki iş yerimde 4. senem, mobbingle karşılaşmadım çok şükür ama burada da birilerinin birilerine yatay mobbing (çalışanın çalışana mobbingi) olduğunu duyuyorum. yöneticilerimden memnunum ama işte çok tetikte olduğum için de zaman zaman bir iki bişey olsa hemen gardımı alıyorum. birkaç kez işle alakalı benden kaynaklanmayan bazı şeyleri bana mal eder gibi olmuştu, iki kez üst üste gelince ben bir süre sürekli ekran görüntüsü aldım mesela. bazı şeyleri maillerde özellikle üzerine basa basa sordum ki bana sonradan senden dolayı demesin diye. telefonda konuşurken konuşmayı kaydetmişliğim var. tabii artniyet olmadığına inanınca bıraktım ben bunu ama tetiktesin işte. belki yoğunluktan kendisi karıştırdı ya da hata yaptı, farkında değildi ama bilemem.

mobbing maalesef var, kanıtlanması çok zor ve olmaya da devam edecek. allah herkesi içinde allah korkusu olan, iyi insanlarla karşılaştırsın. empati yeteneği çok önemli. ne olursa olsun karşımızdaki de insan, duyguları var, bazen farkında olmadan yapılan bişey, söylenen bir söz karşı tarafa acaba mobbing mi yapıyor gibi düşündürebilir. ben bundan bile kaçınan bir insanım. daha yolum var ama günün birinde yönetici olursam en çok buna dikkat edeceğim.

Back
X