Bu tip karakterler, karşısındakini sindirebildiğini anladığı anda her geçen gün dozunu arttırarak devam ederler. Size söylenen gudubet lafına verdiğiniz cevap evet biraz çocukça, yaşınızı da bilmiyorum ama.. Susmanızdan iyidir tabiki ama bu durumun sonlanması için onlardan birşey beklemeyin buna siz son vereceksiniz.
Öncelikle, sorumlunuza yasadıklarınızı anlatmanı icin yanınıza illa birinide almanıza gerek yok.
Sorumlunuza bu konuyu, yine çocukça, sanki herşey sizden kaynaklanıyomus gibi anlatıp anlatmamakta tamamen sizin iletişim ve kendinizi ifade edebilmenizle alakalı.
Ben sizin yerinizde olsam, sorumlu kişiyle paylaşmaktan ziyade kendim cok net, keskin cümlelerle o kişilere benimle bu sekilde konusamayacaklarını söyler sonrasındada iş dısunda hic bir şekilde muhatap olmaz, net bir tavır sergilerdim.
Bu tip insanlar, karşısındaki insanın mutsuzluğundan üzülmesinden zevk alırlar, egolarını tatmin ederler. Onlara bu fırsatı verip vermemek sizin elinizde. Şunu lütfen unutmayın, sorumlunuza söylediğinizde size hak verse dahi, en iyi ihtimalle o kişileri sözlü uyaracak ancak sürekli sizi koruyup kollayamaz. Sorunlarla en basta kendiniz basa cıkabilmelisiniz.
Sizin üzerinizde hic bir hakkı olmayan insanlaeın, hayatınızı günlük yaşamınızı bu kadar etkilemesine izin vermeyin.
Bence yapabilirsiniz.