İş yerinde öfkelenmek

zincirlerinden kurtul

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2024
235
210
18
27
Arkadaşlar herkese merhaba,

Bir kaç hafta önce iş yerinde tatsız bir olay yaşadım.
Teknik bir arıza nedeniyle, iş yerinde ki herkesin iş aksadı, işler tamamen durdu. Bu arızanın devam ettiği bir sabah işyerine geldim ve stajyer, 1 çalışan ve benim dışında kimse yoktu. Sekretere mesaj attım neden kimse yok diye. Meğer, patronlardan biri wathsapp grubu kurmuş ve bir önceki akşam işe gelmenin gerekli olmadığını söylemiş. Bu grupta ne stajyer, ne ben ne de başka 2 çalışan yoktu. Halbu ki bu aksaklığın yaşandığı ilk gün herkesin telefon numarasını almışlardı.
Ben bu duruma çok öfkelendim, ne demek herkesi bilgilendirmemek. Ve biraz ağır konuştum, o sırara IT ekibi vardı yan odada. Belkide patronların kulağına gitmiştir.

Eğer benden özüt filan beklerlerse asla dilemem, ben haksızsam onlar bende daha çok haksız. Ama yinede fikrinizi almak isterim. Siz benim yerimde olsanız ve sizden özür beklerlerse, özür dilermisiniz ?
Bu mesajı yazarken bile öfkelendim.

Valla bende iş hayatında fevri biriydim. Herkesin ortasında sinir krizi geçirip yetkili kişiye bağırıp çağırdığım olmuştur. Tabi höt pöt olmamak daha iyi ama orada bir duracaksın seni adam yurduna koyup haber vermiyorsa gayet sinirlenirsin hiç özür filanda dileme yani ben olsam dilemezdim kesin. Bir yanlış olmadıkça durduk yere çıkışmam laf söylemem ama söylüyorsam işimi çok iyi yaparım buna rağmen beni gözden çıkaramazlar.
Özürü geç gider münasip bir şekilde sorardım neden işte 3-4 kişi olarak bize haber vermediniz diye yada onlara yakın olan ama sanada yakın olan birine sorardım falan

whatsap grubunu kuran kişi de sizlerin nuamrası varmıydı? belki yoksa ondan dolayı unutmuştur, önce nedenini bilmek lazım. siizn durmunuz için demiyorum amabazen öfekli davranırken olayın içi yüzünü kaçırabiliyor insan. hakkını aramak güzel bir şey ama ağır konuşma konusunda bilemedim.

belgesi olmayan hiçbir şey için benden özür bekleyemezler. önce kendileri belgeleriyle ortada olan bu durum için sizden özür dilesinler ve neden gruba almadıklarını açıklasınlar.

Unuttuklarını söylediler. Ama ben böyle birşy kabul edemem. Sonuçta kriz durumundayız ve bütün çalışanları bilgilendirmeleri gerekiyor tek tek.
Ertesi gün patron numaramı istedi, bende vermedim sinirden. İş işten geçmişti

Olmamış olay için neden konu açılır hiç anlamadım. Kimsenin sizden özür bekleyeceğini sanmıyorum. Ayrica kaç saat yol gittiniz de yukarıdaki yorumu yapıyorsunuz anlamadım? İnsanlık hali hata olmuş olabilir. Kalkın dönün evinize yani. Hayatınızda hiçbir sorununuz yok heralde en ufak şeyleri böyle mesele ettiğinize göre.

Kendisinde benim numaram yoktu ama olayın ilk günü bütün numaraları bir kağıda yazdırdılar.
Olay'dan bir kaç gün önce, cuma akşamı IT ekibi bilgisayarlarımızı açmamamız gerektiğini söylemiş. O saatte patronlar dışında işyerinde kimse yoktu. Ertesi gün patronlar herkese (bende dahil) mesajı ulaştırdılar (wathsaapp, fb, birinin aracılıyla..). Neden aynı titizliği göstemedin diye sorarım. Canımı çok sıktı bu olay.

Iş yerim evime 1 saatlik uzaklıkta

Bana da aynısını yaptılar. Okuldaki her öğretmene yeni işe girene bile okulu o gün geç açacaklarına karar verdiklerini söylemişler ve sadece ama sadece bana mesaj almamışlar ben de çok kızıp öğlenki derse ders dksında direk sınıfa çıkıp ders bitince de asansörle direk dışarı çıkmıştım.
Müdür sonra özür diledi ama böyle saçmalık olmaz yani. Bu yöneticilik değil.

Takıntılı bir insanım. Aklıma geldi. Acaba hata'mı yaptım diye de düşündüm. Fikrinizi merak etmiştim

Sizinki en azında özür dilemiş her ne kadar kabul edilebilir dahi olmasa

kasıtlı bir şey değildir gibi bir yanlış anlaşılma unutlma vs olmustur bilerek yapılan bir sey değildir. eger bilerek yapsalar idi siz ağır konustugunuzda zaten şu an normal mesai saatin ve burda olman gerekli diyip geçerdi size. kafanızı takmayın falza özel olarka size yapılan bir şey değildir

Haklı olabilirsiniz

Patronun kulağına gitmeden siz patronun yanına gidin. Böyle böyle oldu. Bu gün için ekstra 1 gün izin istiyorum diyin

Yani çokta unutulacak bir durum olmasa gerek. Siz haklısınız işinize bakın tavrınızı belli edin yeter bence sonuçta farketmiş numaranızı istemiş iş benden özür dile olayına gelirse aşırı saçma ötesi olur net olun bilsinler

Ben firmayı anlamadım nasıl bir firmada datalarında personellerin numarası olmaz. Haklısınız soru sahibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…