iş yerinde sendika ile ilgili bilgisi olan bakabilir mi

orionnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2021
1.746
2.095
63
29
merhaba,
eşim iş yerinde tüm arkadaşlarını örgütleyip işyerini sendikaya bağlayacaklarmış beni ürküten bu işlere ilk kalkışan o 20 kişi örgütlenip pazar gün sendika toplantısı yapacaklarmış arayıp hevesli hevesli anlatıyor bana ben ise tedirgin oluyorum çünkü iş yerinde beyaz yakadan herkesten saklıyorlar kovulacaklar diye tırstım biraz ,

grup kurmuş mesajlarını okudum mesajda bir abla var sekreter bazen e devlet şifresini ona veriyoruz herkes e devlet şifresini filan yenilesin diye bile konuşmuşlar imza toplamış eşim ,

bu konularda bilgisi olan var mı,

Konu ile ilgili çok fazla korkulacak birsey olduğunu düşünmüyorum- saçma sapan bir sendika olmadığı sürece

Ama e devlet şifresini kimseye vermeyin kimse de sizden istemesin gerekli evrakları çıkarabilecek yetkinlikte olun biz en beceremeyenler adama bile klavyeye yazdırıp çıkarıyor gözünün önünde kapatıyorduk

Konu ile ilgili çok fazla korkulacak birsey olduğunu düşünmüyorum- saçma sapan bir sendika olmadığı sürece

Ama e devlet şifresini kimseye vermeyin kimse de sizden istemesin gerekli evrakları çıkarabilecek yetkinlikte olun biz en beceremeyenler adama bile klavyeye yazdırıp çıkarıyor gözünün önünde kapatıyorduk
sendika diskmiş veren eşim değil iş arkadaşlarından verenler olmuş sendikaya üye olduğumuz oradan kontrol edemesinler diyor mesajda değiştirin derhal diyor

sendika diskmiş veren eşim değil iş arkadaşlarından verenler olmuş sendikaya üye olduğumuz oradan kontrol edemesinler diyor mesajda değiştirin derhal diyor

E zaten değiştirilmesi gerekiyor yani e devlet şifresinin başkasinda ne işi var kimse sizden sifre isteyemez
Asıl problemin farkında bile değilsiniz onlar size şimdiden iyilik yapıyor.

E zaten değiştirilmesi gerekiyor yani e devlet şifresinin başkasinda ne işi var kimse sizden sifre isteyemez
Asıl problemin farkında bile değilsiniz onlar size şimdiden iyilik yapıyor.
e devlet şifresi bana da söyleyen oluyor iş yerinde bazen o yüzden önemsememiştim ben çünkü adli sicil isteyen şantiyeler oluyor ben o yüzden önemsememiştim. ama haklısınız

merhaba,
eşim iş yerinde tüm arkadaşlarını örgütleyip işyerini sendikaya bağlayacaklarmış beni ürküten bu işlere ilk kalkışan o 20 kişi örgütlenip pazar gün sendika toplantısı yapacaklarmış arayıp hevesli hevesli anlatıyor bana ben ise tedirgin oluyorum çünkü iş yerinde beyaz yakadan herkesten saklıyorlar kovulacaklar diye tırstım biraz ,

grup kurmuş mesajlarını okudum mesajda bir abla var sekreter bazen e devlet şifresini ona veriyoruz herkes e devlet şifresini filan yenilesin diye bile konuşmuşlar imza toplamış eşim ,

bu konularda bilgisi olan var mı,
Örgütlemek ladı nedir gerçekten? Sanki dağa çıkalım diyorlar. Alt tarafı iş yerindeki haklarını öğrenecekleri ve gerekirse haksızlığa karşı duracakları yasal en doğal hak. Anarşizm olarak algılamak çok yanlış. Bu sebeple kovacak patronu dava edip hakkınızı alabilirsiniz. Bir sendikaya üye olmak çalışanların en doğal hakkı. Devlet böyle bir hak vermiş.

e devlet şifresi bana da söyleyen oluyor iş yerinde bazen o yüzden önemsememiştim ben çünkü adli sicil isteyen şantiyeler oluyor ben o yüzden önemsememiştim. ama haklısınız

Hayir ne alirim ne veririm yarın bir problem olsa kimseyle uğraşamam.
Ne münasebet
En yetersiz insandan klavyeye yazmasını isterim hiç birsey bilmese okuma yazması vardır
Siz neden eşinizin işine bu kdr karışıyorsunuz onuda anlamadım eşim bana dese hayırlı olsun der geçerim msjlara kadar niye bakayım koskoca adam benden izin alacak hali yok

Örgütlemek ladı nedir gerçekten? Sanki dağa çıkalım diyorlar. Alt tarafı iş yerindeki haklarını öğrenecekleri ve gerekirse haksızlığa karşı duracakları yasal en doğal hak. Anarşizm olarak algılamak çok yanlış. Bu sebeple kovacak patronu dava edip hakkınızı alabilirsiniz. Bir sendikaya üye olmak çalışanların en doğal hakkı. Devlet böyle bir hak vermiş.
ister istemez endişeleniyorum çünkü ilk bu fikri ortaya atan benim eşim

Hayir ne alirim ne veririm yarın bir problem olsa kimseyle uğraşamam.
Ne münasebet
En yetersiz insandan klavyeye yazmasını isterim hiç birsey bilmese okuma yazması vardır
Siz neden eşinizin işine bu kdr karışıyorsunuz onuda anlamadım eşim bana dese hayırlı olsun der geçerim msjlara kadar niye bakayım koskoca adam benden izin alacak hali yok
endişeleniyorum doğal olarak kovulursa filan diye

ister istemez endişeleniyorum çünkü ilk bu fikri ortaya atan benim eşim
Çalıştığım dönemde biz de sendikaya üye olmuştuk. Hem de işverenimizin karşıt görüşü bir sendika. Öyle olunca daha iyi oldu hatta. İyi zam almıştık.

Sendika hakkın da bilgim yok.
Çalıştığım yerde kim sendikadan bahsetse işten çıkarıldı.
Mutlaka bu sebeble işten çıkarılan kişiler dava açmıştır.

Çalıştığım dönemde biz de sendikaya üye olmuştuk. Hem de işverenimizin karşıt görüşü bir sendika. Öyle olunca daha iyi oldu hatta. İyi zam almıştık.
eşimde bu yüzden istiyor 8 senedir emek verdim ama yeni başlayan elemanla aramda 2 bin fark var diyo zoruma gidiyor artık diyo

benim bir tanıdığımın çalıştığı yerde de aynı şey yaşandı beyaz yakadan gizli bağlandılar, tabi ki imza atanlar ifşa edildi yönetime. imza atanlara bir şey olmadı ama ilk bunun için görüşme yapan 3 kişi su an orda çalışmıyor bir sebeple işten çıkarıldılar ve bildiğim kadarıyla dava açtılar çıkarıldıkları için.

benim bir tanıdığımın çalıştığı yerde de aynı şey yaşandı beyaz yakadan gizli bağlandılar, imza atanlara bir şey olmadı ama tabi ki imza atanlar ifşa edildi yönetime. imza atanlara bir şey olmadı ama ilk bunun için görüşme yapan 3 kişi su an orda çalışmıyor bir sebeple işten çıkarıldılar ve bildiğim kadarıyla dava açtılar çıkarıldıkları için.
işte eşim ve arkadaşları da bu şekilde imza toplamış birde görüşme 20 kişi beraber olacakmış

en kötü sendika bile hic sendikali olmamakdan iyidir bana göre.
eski iş yerimde bir kaç kiside bu sekilde sendikaya baş vurmuşlardı patronlar ögrenince işten çıkardılar hepsini 😑
o yüzden gizli yürütmeye çalışıyorlardır.
insallah diledikleri gibi olur

işte eşim ve arkadaşları da bu şekilde imza toplamış birde görüşme 20 kişi beraber olacakmış
işten çıkarılsa bile zaten sendikaya bağlandılar diye işten çıkarılamaz. bildirimde bulunup normal bir şekilde tazminatını vererek tabi ki işveren işten çıkarabiliyor. onda da işe dönüş davası açar bir 3-5 yılı gözden çıkarırsa belki bir şeyler elde edebilir.

ne desem bilemedim bağlansa bir dert bağlanmasa bir dert şu durumda. benim bahsettiğim yerde beyaz yaka gerçekten çok sinirlenmişti. o yüzden imza toplayan üç kişi işten çıkarıldı ve işverenle beyaz yaka sendikanın kendi hesabından paylaştığı görselle öğrenmişti firmalarının sendikaya bağlandığını. ama tekrar belirtiyorum düzenleyenler işten çıkarıldı, imza atanlar çıkarılmadı işten, hangi birini çıkartsın.

peki bağlanana kadar bir sıkıntı çıktı mı genelde patronlar istemez çünkü
Evet iş yeri pek taraftar değil ama nişanlım işe başladı 2 ay sonra sendika geldi öncesini çok bilmiyorum o yüzden. Geçen zam oranı belli olurken sendika baya eylem falan yaptı ve işe yaradı.

Back
X