iş yerinde sendika ile ilgili bilgisi olan bakabilir mi

he şunu da ekleyeyim eğer bağlanırlarsa gerçekten harika olur

işten çıkarılsa bile zaten sendikaya bağlandılar diye işten çıkarılamaz. bildirimde bulunup normal bir şekilde tazminatını vererek tabi ki işveren işten çıkarabiliyor. onda da işe dönüş davası açar bir 3-5 yılı gözden çıkarırsa belki bir şeyler elde edebilir.

ne desem bilemedim bağlansa bir dert bağlanmasa bir dert şu durumda. benim bahsettiğim yerde beyaz yaka gerçekten çok sinirlenmişti. o yüzden imza toplayan üç kişi işten çıkarıldı ve işverenle beyaz yaka sendikanın kendi hesabından paylaştığı görselle öğrenmişti firmalarının sendikaya bağlandığını. ama tekrar belirtiyorum düzenleyenler işten çıkarıldı, imza atanlar çıkarılmadı işten, hangi birini çıkartsın.
buluşmaya toplu gideceklermiş

en kötü sendika bile hic sendikali olmamakdan iyidir bana göre.
eski iş yerimde bir kaç kiside bu sekilde sendikaya baş vurmuşlardı patronlar ögrenince işten çıkardılar hepsini 😑
o yüzden gizli yürütmeye çalışıyorlardır.
insallah diledikleri gibi olur
inşallah diledikleri gibi olur

toplu şekilde mi işten çıkarıldılar yani
hayır, 3 kişi imza topluyor, diyelim ki 25 kişi imzalıyor, hep birlikte buluşmaya gidiyolar, fotoğraf çekiliyor, sendika kendi hesabından yayınlıyor anlaştıklarını, kurum öğreniyor, kurum imzalayan 25 kişiye bir şey yapmıyor ama ilk başta imza toplayan 3 kişiyi farklı sebeplerden işten çıkarıyor.

hayır, 3 kişi imza topluyor, diyelim ki 25 kişi imzalıyor, hep birlikte buluşmaya gidiyolar, fotoğraf çekiliyor, sendika kendi hesabından yayınlıyor anlaştıklarını, kurum öğreniyor, kurum imzalayan 25 kişiye bir şey yapmıyor ama ilk başta imza toplayan 3 kişiyi farklı sebeplerden işten çıkarıyor.
riskli yani eşime dedim foto filan çekilmeyiz dedi

BEnce büyük sıkıntı. sendika işi bu devirde çook zor hemde inanılmaz. eşim tam 2yıldır ugrasıyo asla kabul etmiyolar sürekli bahane sürüp uzatıyorlar. bu ay son mahkeme var ama gene uzatcaklar üst mahkeme falan. bu ülkede gerçekten şerefli müdür işveren çook az... eşimin fabrikası istenilen sayıyı yakaldıgı halde genede 1kişiyi bahane ederek sıkıntı çıkardılar. bu iş 20kişiyle olmaz. sayısını unuttum ama toplam çalişanın 40 50si gibi büyük bi cogunluk lazım ve beyaz yakalardan biri duyarsa o 20kişi keslinlikle kovulur. sayı toplanmadan bu işlere girişilmemeli. ayrıca hiçbi beyaz yaka e devlet şifresi isteyemez o nasıl bi iş ya şikayetçi olun ilk defa duyuyom bence bu bi suç

Örgütlemek ladı nedir gerçekten? Sanki dağa çıkalım diyorlar. Alt tarafı iş yerindeki haklarını öğrenecekleri ve gerekirse haksızlığa karşı duracakları yasal en doğal hak. Anarşizm olarak algılamak çok yanlış. Bu sebeple kovacak patronu dava edip hakkınızı alabilirsiniz. Bir sendikaya üye olmak çalışanların en doğal hakkı. Devlet böyle bir hak vermiş.
minareyi çalan kılıfını uydurur. iş verenin seçeneği bol oldugu için her türlü bahanesiyle kovar. insiyatif olarak tazminatsız bile kovanlar var. en basitinden performansı bahane gösterir veya fabrika içinde uygunsuz davranış der yaptıgı bi hatayı zarara ugrattı bahanesi gösterir bir şekilde her türlü bahane ile kapı önüne koyma hakkını görürler kendilerinde

eşimde bu yüzden istiyor 8 senedir emek verdim ama yeni başlayan elemanla aramda 2 bin fark var diyo zoruma gidiyor artık diyo
sizinki gene iyiymiş benm eşimde 9sene oldu o kadar yıprandı meslek hastalıgı başladı psikolojisi bozuldu ama şuu 2senedir sendika davasına tüm hakları dahada gasp ettiler. ağır işte çalişip 4250 tl maaş alıyor sadece :) keşke bizdede 2bin fark olsa şuan ona bile razıyız ....

minareyi çalan kılıfını uydurur. iş verenin seçeneği bol oldugu için her türlü bahanesiyle kovar. insiyatif olarak tazminatsız bile kovanlar var. en basitinden performansı bahane gösterir veya fabrika içinde uygunsuz davranış der yaptıgı bi hatayı zarara ugrattı bahanesi gösterir bir şekilde her türlü bahane ile kapı önüne koyma hakkını görürler kendilerinde
o kadar doğru ki evet her hâlükârda dava açılır ama davaya içerden şahit gerekir. o noktada da kimse işini kaybetmek istemediği için şahit olmuyor zaten

BEnce büyük sıkıntı. sendika işi bu devirde çook zor hemde inanılmaz. eşim tam 2yıldır ugrasıyo asla kabul etmiyolar sürekli bahane sürüp uzatıyorlar. bu ay son mahkeme var ama gene uzatcaklar üst mahkeme falan. bu ülkede gerçekten şerefli müdür işveren çook az... eşimin fabrikası istenilen sayıyı yakaldıgı halde genede 1kişiyi bahane ederek sıkıntı çıkardılar. bu iş 20kişiyle olmaz. sayısını unuttum ama toplam çalişanın 40 50si gibi büyük bi cogunluk lazım ve beyaz yakalardan biri duyarsa o 20kişi keslinlikle kovulur. sayı toplanmadan bu işlere girişilmemeli. ayrıca hiçbi beyaz yaka e devlet şifresi isteyemez o nasıl bi iş ya şikayetçi olun ilk defa duyuyom bence bu bi suç
zaten çalışan sayısı 30 küsür

zaten çalışan sayısı 30 küsür
o zaman sıkıntı olmaz bir an önce başvurulursa hemen işlemler başlar sndika işin içine dahil oldugu an koruma altına girerler. yeter ki sendika başvurusu olsun ondan sonra korkunuz kalmasın bi şekilde hakkınızı alırsınız. bizim şuan basvuru var ama fabr kabul etmedigi için mahkemelik. ancak korkumuz yok sadece boşa uzatıp madden işi yokuşa sürüyolar yoksa çıkarırlarsa bile faiziyle tazminat ödeyecekler ileride

İşte hakkını arayan için o kadar kolay değil. İş mahkemeleri artık bu konularda çok hassas. Çok yakınım iş hakimi oradan biliyorum.

merhaba,
eşim iş yerinde tüm arkadaşlarını örgütleyip işyerini sendikaya bağlayacaklarmış beni ürküten bu işlere ilk kalkışan o 20 kişi örgütlenip pazar gün sendika toplantısı yapacaklarmış arayıp hevesli hevesli anlatıyor bana ben ise tedirgin oluyorum çünkü iş yerinde beyaz yakadan herkesten saklıyorlar kovulacaklar diye tırstım biraz ,

grup kurmuş mesajlarını okudum mesajda bir abla var sekreter bazen e devlet şifresini ona veriyoruz herkes e devlet şifresini filan yenilesin diye bile konuşmuşlar imza toplamış eşim ,

bu konularda bilgisi olan var mı,
E devlet sıfresı ne alaka ıstemezler oyle bısey.
Sendıka ıyıdır,calısma sartlarınızı gelıstırır.
Zam oranları,sosyal haklarınız .Bılınen sendıkalar gercekten guzel calısıyor.
Bız gecen ay sendıkanın otelıne %50 ındırımle gıttık mesela.27 bın flalandı 5 gecesı.Bız %50 odedık.
Ozel saglık sıgortası vs yapılıyor sendıkadan esıme .
(ne ovdum be gfkfg)

merhaba,
eşim iş yerinde tüm arkadaşlarını örgütleyip işyerini sendikaya bağlayacaklarmış beni ürküten bu işlere ilk kalkışan o 20 kişi örgütlenip pazar gün sendika toplantısı yapacaklarmış arayıp hevesli hevesli anlatıyor bana ben ise tedirgin oluyorum çünkü iş yerinde beyaz yakadan herkesten saklıyorlar kovulacaklar diye tırstım biraz ,

grup kurmuş mesajlarını okudum mesajda bir abla var sekreter bazen e devlet şifresini ona veriyoruz herkes e devlet şifresini filan yenilesin diye bile konuşmuşlar imza toplamış eşim ,

bu konularda bilgisi olan var mı,
Sendika iyidir ben de öğretmen sendikalarından birine bağlı çalışıyorum, yararını gördüm zararını görmedim .Yeni kurulan nereye bağlı olduğunu bilmediğiniz sendikalardan uzak durun.Gizlidir çünkü çoğu iş veren karşısında güçlü örgütlenmiş hakkını savunan greve giden çalışan istemez tam tersine sindirebileceği ,çıkarılırım düşüncesiyle boyun eğen, sallabaş , korkak insanlar ister.Sendikalı diye işten atılamaz ama örgütlenme aşamasında henüz üye olmadan farkına varilirsa hazır arkaları yokken sudan sebeplerle işten çıkarabilirler.Ondan bu gizlilik.Rahat olun.

endişeleniyorum doğal olarak kovulursa filan diye
Ama sendika yuzunden isten cikartmak kanunsuz bisey yanliz. Patron bu yuzden cikarirsa sendikal dava acip ise iade olabilir veya tazminat alabilir ki katilacaklari sendika disk ise arkalari da saglam olur. Ha sacma Baska bahanelerle atabilirler ama bunu da gizlilikle veya her adimlarini belgeleyerek asabilirler. Disk Ufak bi sendika deil sonucta. ‘Orgutlenme veya orgut’ deyince bize hep korkmayi ogrettiler de her orgutlenme faaliyeti kotu bisey degildir. Cogu sendika uyelerinin iyiligi icin calisir. ( politik dusuncelerle kurulanlari hatic tutuyorum)

Back
X