Is yerinde taciz

Pislik adam.. Herkesin yorumuna benzeyecek ama bencede is arkadaslarinjza anlatmasaydiniz keske. Yada en azindan agzi sıkı birine anlatsaydiniz danismak maksatli. Kotu olmus, orada calismak bir sure zor olacak size. Ayrica taciz eden adam saplantili biri degildir umarim kin beslemez size

Ben 2 3 kisiye anlattim ama anlattigim kisilerden her yere yayilmis yani adamla aramizda bir husumette yoktu yani iftira atabilecek biri degilim hic beklemedigimi birinden oldu bu ama evet dusunmuyorda degilim
Bnce iyi olmuş anlatmanız. Sessiz kalsaydınız belki 2. Ye haddi aşacaktı. Kendi çapında rezil olmuştr olacağı kadar. Sessiz kalın bundan snra. İşden çıkartılırsanız (bilgim yok ) dava açabilirseniz araştırın. Gözlerini Korkutunki kapıdışarı edemesinler.

Bazı yorumlara gerçekten inanamadım.
Evine dönebileceği başka vasıta yoktur, biner. Çok iyi tanıyordur, biner. Tamam başımıza ne geleceği hiç belli değil ama arabasına bindi diye konu sahibini suçlamak da hiç doğru değil. Nerdeyse 'tacizi haketmişsin' diyecek hale gelenler var.

Ayrıca insan o an hemen tepki veremiyor, elle tacize uğrayan ama şok nedeniyle donup kalan kadınlar var, o an tepki vermeye utanan insanlar var. Onlar da mı hakediyor tacizden sonra olanları?

Eşinize anlatmanız iyi olmuş, ayrıca sizin işten çıkmanıza gerek yok, olayda sizin hiçbir suçunuz yok. Her ihtimale karşı önleminizi alın, iyi bir avukat bulup danışın. Lütfen kendinizi de suçlamayın. İnşallah bu durumu hiçbir zarara uğramadan atlatırsınız, karşı taraf da karşılığını görür.

Bu olayin benzerini 1 yil önce yasadim.

2.5 yil bir otomotiv fabrikasinda calistim. 50 kisinin calistigi , surekli eleman sirkulasyonunun oldugu, Bursa nin daha dogrusu Turkiye nin en baba firmalarina ve onlarin yan sanayisine calisan bir yerdi.

Bir üretim sorumlusu vardi. Benden 5 yas buyuk. Yasindan 10 yas buyuk gosterirdi. Dogulu ve ilkokul mezunuydu. Ozellikle işe girerken soylemistim bosandigimi soylemeyin diye. Korktugum basima geldi.

Bir aksam mesaiye kalmak durumdaydim. Cok da gec degildi aslinda 9 sulariydi. Sanayide mumkun degil hele o saatte bir suru köpek var, belirli bir saatten sonra da çakallar geliyordu ( insan olani degil ). Metro ile calistigim yer arasinda 1 saat 25 dk mesafe var nasil gideyim vasitasis imkani yok

Bu adam 17 senelik elemandi orada. Ilkokulu bile bitirdigi supheli, surekli dedikodu yapan , ayakli gazete, hickimseyle gecinemeyen biriydi.

Bindim arabasina mecburdum. Asilmadi ama sözleriyle asagiladi. Bir gun arkamdan ne soyledigini kulagimla duydum. X usta , haci biz dul kadinlara da yeteriz bilirsin diye guldu. Temel reisteki kaba sakalin birebir aynisiydi ki benim icin ortada Temel Reis yoktu. Olsaydi keske ya.

Ben de 2 kisiyle konustum. Sonra patrona anlattim. Olay iftira attima getirildi. Erkek adam erken evlendi olur arada dediler. Bu surecte psilojik yardim alsam da olan bana oldu bir de sorunlu dediler.

Dediler de dediler. Bastim istifayi.
Maasim da iyiydi o zamanda 2000 aliyordum. Bana yetiyordu. Sonra dogru duzgun iş bulamadim. Asgari ucrete dustum. Yine de sikayet etmedim. Işsizim su an.

Ustelik ailem de bana karsi anlayisli davranmadi. O pislik adam , benden onceki kizlara da aynisini yapmis. Birinin nisanini attirmis hatta namusuna leke surdurmus.

Bakin muhafazakar yobaz ilkel canlilar cok tehlikelidir. Hayatinizi cehenneme cevirirler. Bu insanlar konusmaktan anlamazlar.

Turkiye de kurumsal firmalar disinda bir bayanin calisabilecegi ortamlar yok cunku iş ahlaki yok.

Hepsi de bu goster oglunu şeyini gorsunler , benim oglum erkek butun kizlar oglum senin sec begen al , oglu oldugu icin ovunen cahil anneler yuzunden. Erkektir yapar kafasi iste. Kendi kizlarina asinilsa vuuu...

Sizi zor gunler bekliyor. Daha sonra gireceginiz firmada arkanizdan kotu konusacaklar. Buna da şahit oldum. Iyi referans vermeyecekler.

Neredeyse kadına sen suçlusun diyeceksiniz. Yok arabasına niye bindin, yok niye söyledin. Kadınların kafası böyle çalıştığı için erkek tacizine maruz kalıyorlar. İşten çıkmayın. Sizi çıkarırlarsa mahkemeye gidin çatır çatır tazminatınizi alın. Adam yaparken iyi de, Birilerine anlatmaniz mi sorun. Bir is avukatından da yardım alın. Peşini bırakmayın olayın. Kocanız da arkanızda olmaz kapat ayrıl işten derse way cibiliyetine onun.

Bir de oyle yapocaktin boyle yapicaktin demeye gerek yok hatalarimi biliyorum simdi ne yapmaliyim onu soruyorum isten ayrilmalimiyim
Bir hatan yok, insanlar için uzaktan konuşmak kolay, buradakiler de sıcak koltuklarında seni eleştiriyorlar. Senin yaşadığını yasasalar büyük ihtimalle onlarda anın sokuyla cevap veremezdi. Arkadaşlarına da anlatmada sakınca yok. Adam pirincin taşını ayiklasin.

Adamin arabasina binmeseydin keske.. ha diyelimki mecburdun.. boyle birsey olduysa bi kac kisiye anlatmiycaktin..olan kadina oluyor ne yazikki..ama nasil cozmeliydin bilmiyorum dogrusu.. benimde basima buna benzer birsey gelmisti ve ben isten cikacaktim zaten ama erken ciktim. Cunku o herifin suratini gormeye tahammul edemedim. Bu olayida sadece anneme kardesime vs anlattim.

Evli iken evli birinin arabasına binmenin nasıl bir zararı olabilir acaba? Bu kadın evli veya bekar bu adam tarafından her türlü tacize uğrardi. Kadın fuardan dönüyordu diyor. Böyle evliyim ben oraya gelemem kocası kızar diyenler nasıl iş yaşamında tutunabilirler çok komik.
Koca kızması nereden çıktı? Bu insanın kendi kendine muhasebesini etmesi gereken bir durum. Evlilik bir insanın kölesi olmak izni altına girmek değil ya. Yanlış yerlere çekmeyin.

Kizlar merhaba
Is yerinde uretim mudurumuz tarafindan sozlu tacize ugradim
Bu olay beni is cikisi eve arabayla birakirken oldu fizigimin cok guzel oldugunu esimin cok sansli oldugunu vesaire gibi daha onceden ask yasadigi bir bayana benziyormusum bunlari soylerlen iki kelimesinden biri yanlis anlama sana asilmiyorum ama asilmak kelimesi hafif kaliyor adam bildigimiz sapik ertesi gun bu olanlari isyerinde 2 3 arkadasa anlattim ama firma sahibimizin haberi yoktu olay herkes tarafindan duyulmus firma sahibi cagirdi durumu anlattirdi cok sinirlendi ama durum su cok yayilmasindan biraz rahatsiz oldular nerdeyse ben suclu olucam bu olayi vozucez dendi ama is yerinden herkesle konusunca dedilerki ofelias bunlara belli olmaz bunlar seni bile gonderir bana asilan adam uretimin basi yani uretilen urunun tasarimcisi evlide ayrica cok kotu hissediyorum suan sizce boyle bir durumda ne yapmaliyim

Hataniz cocuk gibi ulu orta anlatmak.
Gidip mudure anlatacak ve olayi cozecektiniz.
Isyeri cadi kazani gibi olunca neden arabasina binmus bile derler haksiz da cikarsiniz.
Adam salak gibi davranmis ama sizde cocuk gibi.

Katildigim bir seminerde bir personel mudurune , bazi kiz arkadaslarim ne yapilmasi gerektigini sordular.

Personel mudurumuz psikopatca kahkaha atti. Yarami actiniz dedi.

Bir fabrika dusunun. Gece vardiyasi bitimi. 3 bayan , bizim personel mudurunun kapisini caliyor. Durum bu falan filan. Bizim personel muduru de erkek işçilere de soruyor. Olay dogru . Ustabaşi ki ayni zamanda üretim sorumlusu adam sapik.

Ben kiz babasiyim diyor. Buna musade edemem. Ertesi gun işveren ile konusuyor. İşveren diyor ki, tamam cikar. Yalniz işin ucu bana dokunmayacak. Maddi manevi. Tek başınasın sorumluluk almiyorum diyor.

Personel mudurumuz kavga gurultu adami işten cikartiyor. Sapik uretim sorumlusu dava aciyor.

Personel muduru , şikayetçi olan bayanlari buluyor. Bayanlar demez mi aman bizi davaya bulastirma , babamiz kocamiz duyarsa elini kana boyar. Yuvamis dagilir. Ocagimiz söner. Kardeslerimiz cocuklarimiz babasis kalir. Isimlerimizi verme.

Personel muduru de diyor ki iyi de davayi kaybederiz ? !

Davayi kaybettiler.

Uretim muduru bir de işe iade davasi acmamis mi ?

21 senenin tazminatini da isterim demis. Ha unutmadan iftira davasi da acmis ?

İşveren demis ki ben elemanimdan memnundum. Kadin akliyla iş yapma demistim sana. Tazminatini ödemem demis.

Bizim personel mudurune yuklemosler dava masraflarini. 12 milyar ödemis. Disarida buldum yakaldim biraz okşadim demis iki elim kanda olsa bir kere daha asilirsan seni hastanelik ederim git istedigin yere sikayet et.

Uretim muduru hala o firmada calisiyor. Bayanlar da orada.

Personel mudurumuz dedi ki bir daha hic bir taciz olayina karismam.

Keske demeseydin kimseye ondan ona ondan ona herkez dogru yanlis eklemistirde cok igremc bi durum

Buradaki niye söyledin, niye sessiz kalmadıncilar yüzünden bu adamlar taciz etme cesaretini buluyor

Siz tacize uğrayınca sessiz kalıyorsunuz diye herkesi aynı sanıyorlar !!!

İnsan sessiz kalsaydın demeye utanir be !!!

Taciz edilmiş taciz ! Dalga mı geçiyorsunuz siz te Allah'ım ya :olamaz:

Arabasına niye bindin diyenlerde beni inanılmaz güldürdü ...

Çalışma hayatını altın gününe gitmek zannedenler var

Kizlar merhaba
Bu olay beni is cikisi eve arabayla birakirken oldu fizigimin cok guzel oldugunu esimin cok sansli oldugunu vesaire gibi daha onceden ask yasadigi bir bayana benziyormusum bunlari soylerlen iki kelimesinden biri yanlis anlama sana asilmiyorum ama asilmak kelimesi hafif kaliyor adam bildigimiz sapik ertesi gun bu olanlari isyerinde 2 3 arkadasa anlattim ama firma sahibimizin haberi yoktu olay herkes tarafindan duyulmus firma sahibi cagirdi durumu anlattirdi cok sinirlendi ama durum su cok yayilmasindan biraz rahatsiz oldular nerdeyse ben suclu olucam bu olayi vozucez dendi ama is yerinden herkesle konusunca dedilerki ofelias bunlara belli olmaz bunlar seni bile gonderir bana asilan adam uretimin basi yani uretilen urunun tasarimcisi evlide ayrica cok kotu hissediyorum suan sizce boyle bir durumda ne yapmaliyim
Öncelikle geçmiş olsun bazı arkadaşlar niye arabasına falan binmiş demiş iş hayatı için çalışma arkadaşlarına mecburen iletişim halindesin ve arabasına binmesi gayet normal arabasına bindi diye konu sahibi nasıl hatalı oluyor mantığım almıyor arkadaşlarınız yerine sizin üstünüze bildirmeniz daha doğru olurdu tabiki ama olan olmuş artık işten ayrılmayın bekleyin bakalım yetkililer ne yapacak

Buradaki niye söyledin, niye sessiz kalmadıncilar yüzünden bu adamlar taciz etme cesaretini buluyor

Siz tacize uğrayınca sessiz kalıyorsunuz diye herkesi aynı sanıyorlar !!!

İnsan sessiz kalsaydın demeye utanir be !!!

Taciz edilmiş taciz ! Dalga mı geçiyorsunuz siz te Allah'ım ya :olamaz:

Arabasına niye bindin diyenlerde beni inanılmaz güldürdü ...

Çalışma hayatını altın gününe gitmek zannedenler var
Ben bu kadar net yazamadım ama tam olarak içimden geçirdiklerimi yaztınız :KK52:

Tövbe estağfurullah.Yok evli adamın arabasına neden bindin yok niye anlattın.Az kaldı biraz daha gayretle haksız çıkacak konu sahibesi.
Doğrusunu yapmışsın.Susma.Kendini de sakın hatalı görme.
Benim eşim de iş gereği alıyor arabasına kadın çalışanları.Yok binmem evlisin mi diyecekler.Adamın kanı bozuksa konu sahibesinin suçu ne.

Kizlar merhaba
öncelikle geçmiş olsun.. eski iş yerimde patronum tarafımdan taciz edildim. çok güzelsin, bugun çok güzelsin sözleriyle..
anneme söyledim hep bizim başımıza geliyor bunlar deyip kapattı.
işe devam ettim diken üstünde midem bulanarak.. kimseye bir şey demedim. 1- 2 ay sonra bir anda işi bıraktım daha doğrusu gitmedim. istifamı da başkasıyla yolladım.
o kadar pişmanı ki keşke hiç susmayıp hemen istifamı önüne koyup sebebini siz çok iyi biliyorsunuz diyebilseydim herkesin içinde..
susmayarak en iyisini yapmışsınız, iyi ki başkalarına da söylemişsiniz, onlar da iyi ki başkalarına yaymış..
istifa edin ve şikayetçi olun.
şu arabasına neden bindinciler de beni ayrı deli etti. hepimiz iş ortamındayız ulaşım sıkıntısı olduğunda hepimiz müdürümüzün vs. arabasına biniyoruz. iş hayatının gereklilikleri illa ki oluyor. hee bunu fırsata çevirmeyen olmuyor mu olur, olmuş işte.. herkesin de diline düşmüş. yanlış anlaşılmasın burada dile düşen konu sahibi asla olamaz o mağdur, o sapık dillere düşmüş dedikodu malzemesi olmuş.. şimdi oradaki her kadın tedirgindir eminim.

Back
X