iş yerinde teyze diye hitap eden ayarsız.

lilith2013

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
791
234
123
Erzurum
iş arkadaşlarımdan biri benden 11 yaş genç .ben 34 o 23 yaşında.kadın teyze diye hitap ediyor.kızdırmak için mi yapıyor bilmiyorum. ablayı atlayıp direk teyzeye bağlamasını anlamıyorum.üstelik ben bekarım.uyarsam kompleksli diyecek belki 11 yaş ta az değil hani. ama yine de her teyze dediğinde soğuk ter boşalıyor benden.içimden hay teyze diyen dilin kopsun diyorum ama hala işe yaramadı.dili hala yerinde. :KK4:

iş arkadaşlarımdan biri benden 11 yaş genç .ben 34 o 23 yaşında.kadın teyze diye hitap ediyor.kızdırmak için mi yapıyor bilmiyorum. ablayı atlayıp direk teyzeye bağlamasını anlamıyorum.üstelik ben bekarım.uyarsam kompleksli diyecek belki 11 yaş ta az değil hani. ama yine de her teyze dediğinde soğuk ter boşalıyor benden.içimden hay teyze diyen dilin kopsun diyorum ama hala işe yaramadı.dili hala yerinde. :KK4:
yuhhh 34 teyzemi olur ya, 12-13 yaşındakiler bile abla der 34'e. uyar bence millet de dicekki acaba kaç yaşında da teyze diyor, bazıları ayarsız gerçekten ya

Gerçekten çok ayıp. Dediğiniz gibi uyarsanızda kompleksli gibi görcek. İlkokula filan gitmesi lazım size teyze demek için. Bi başkası uyarsın onu aa ne kadar ayıp desin yani

bence yasınıızı soyleyerek" ablam ben 34 yasındayım hanı teyze degılde abla de ıstersen"...dıyebılırsınız...benım annem 60 yasında 40 yasında komşumuz anneme teyze deyınce ben bıle bozuluyorum düşünün..annem umursamıyor haklı teyzesı yasındayım dıyor ama bana ne oluyorsa
bence soylemelısınız

Kibar bi dille uyarin belki farkinda olmadan yapiyodur saf biriyse :)
Bence soyle diyebilirsniz Canım ben senin ablan sayılırım teyze biraz yaşlı kaçmadı mi filan gibi anlicaktir

Hem is yerine uygun bir hitap degil hemde yasiniz icin uygun degil. Saygi gosterecegim derken ayarini mi kacirdi acaba?

ne teyzesi ya.. ben 26yim, 11 yas buyuk birine 'abla/abi' derim en fazla.. hatta bazen samimiyete bagli olarak ismiyle hitap ettigim bile olur.. cidden ayarsizlik.. ki yaşın buyuk bile degil.. bence sakaya vurarak, ne teyzesi ayol filan de..

İş ilişkisinin teyzeyi de ablayı da kaldırmayacağını ona "siz" diye hitap ederek vurgulayabilirsiniz.

Bizde de böyle bı ayarsız var yaşı 19 ben 21 bana teyze dıyo
Birkaç kez azarladım smdı Helcin10 hanım dıyor :D

Teyze-abla-yenge
Pazarda pazarcılar böyle hitap ediyor bana

İşyerinde fazla laubali değil mi?
bazilari boyle iste, samimiyetle varoslugu ayirt edemiyor.. bizim okulda danismadaki kiz, ogretmenlerle samimi olacam diye ismiyle filan hitap etmeye calisiyor mesela.. kimisi hic aldirmiyor, kimisi (misal ben) yuz vermeyerek mesafe koyuyorum.. bu kibir degil asla, sonucta orasi bi okul ve bana yuz buldugu an enseye tokat cekecegini hissettiysem set cekerim..

Back
X