• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is Yerinde Usulsüzlük

İllegal diyince insanın akşına neler geliyor. Türkiye sınırlarında bu tarz küçük hırsızlıklar mübah artık. Herkes biliyordur. Bununla şube kapatmazlar. Ne satıyorsunuz?
Maalesef ne sağlığımızı söylemek istemiyorum ne olur ne olmaz diye. Ama mubahlik bir durum söz konusu değil. Bildiğiniz yasak ve yasaklar çiğneniyor. Zaten şirketin kendi satış sayfası var. Çok bilindik bir satış sitesinden ekstra satış yapılıyor. Bir kere bulundu ama başka şube zannettiler onlarda kendilerini akladılar kimin yaptığını buldular ama bizi bulamadılar. Ay çok karisik kii

Bir de online satıştan nasıl kendilerine para aktarmış oluyorlar onu anlamadım. Dükkana giren çıkan mal takip edilmiyor mu?
Patronlar takip etmiyorlar sanırım bende anlayamıyorum.. Çektiğimiz siparişler var ama çıkışları yok mesela. Kimsede sormuyor bu neden öyle diye.

Herkes yapıyor demedim. Onların bu işi yaptığını herkes biliyordur zaten. İnternette ürünü aratsalar bulunur. Konu sahibine kalmadılar bence.
Bizim çalıştığımız şubelerin merkezi ayrı birde bu tüm türkiye şubelerinin merkezi var. Orası zaten buldu bizimkiler korkudan kapadılar hesabı. Ama şimdi başka bir şehirden vergi levhası ayarlayıp o şekilde satış yapacaklar.

Herkes yapıyor demedim. Onların bu işi yaptığını herkes biliyordur zaten. İnternette ürünü aratsalar bulunur. Konu sahibine kalmadılar bence.
Ve birde internette aratildigin da bir sürü aynı üründen var zaten. Asıl merkez bunu fark ediyor ama bizim burası olduğunu bulamadılar nedense 🥴 Sadece arayıp sizdense bütün şubelerinizi kapatırız dediler..

Benim de korkum o . Bu akşam konuşayım eğer onların da haberi varsa ben çalışmak istemiyorum deyip çıkacağım. Isı çok zor buldum çok da severek yapıyordum ama ben ise başladıktan 1 ay sonra bu isi yapmaya başladılar. Başta herkesin haberi var denildi. Ama patronlar vs geldiğin de bütün yaptıklarımız alel acele ortadan kaldırıldı. Sizin bilmenizi istemiyorlar patronlar aslında biliyor herşeyi ama siz bilmiyormuş gibi davranın denildi. Sonra merkez şube işi öğrenince yerimizi bulmaya çalıştı. Alakamız olmayan başka bir şube bu olayla suçlandı onlar kendini aklamak için kim yapıyor bulmaya çalışıldı. Öyle saçma sapan şeyler dondu ki. Bu akşam konuşacağımiz parton kadin. Elemanını destekleyen , gözeten koruyan biri. Tek korkum haberi yoksa bile öğrendikten sonra onunda ses çıkarmaması.
eğer öyle ise bırakırsınız işi.
böyle hissederek daha fazla çalışamazsınız zaten.
yapacağınız işi cesaret isteyen bir durum. Bir dua var sanırım ayette de geçiyor tam hatırlamadım. "Allah ım gireceğim yere beni dürüstlükle sok, çıkacağım zaman da dürüstlükle çıkar " diye. o geldi aklıma . İşi bıraksanız bile dürüstlükle bırakmış olacaksınız. Kendinizi kaybetmiş olarak görmeyin.
Allah gönlünüze göre bir iş nasip eder inşallah

Ve birde internette aratildigin da bir sürü aynı üründen var zaten. Asıl merkez bunu fark ediyor ama bizim burası olduğunu bulamadılar nedense 🥴 Sadece arayıp sizdense bütün şubelerinizi kapatırız dediler..

Sizlik bir şey yok ki bunda.. farkedilmiş isteseler bulunur da. Sipariş verirsin kargonun nerden çıktığı hemen tespit edilir. Bulmak isteyen bulur.

Merhaba 2 aydır bir iş yerinde çalışıyorum. Dükkanımız da usulsüz işler yapılıyor illegal merkez şubenin bundan haberi yok. Kanitlandigin da şehrimizde ki sahibi olunan bütün şubelerin kapatılacağı soyleniliyor.. Bir yerden patlak verdi bu usulsüz işi bıraktılar. Ama şuan bir yolunu bulup tekrar yapmaya karar verdiler. Ben artık uyuyamiyirum. Patronlarımızdan birini aradık is yerinde ki arkadaşımla. Akşam bunu söylemeye gideceğiz . Ama bir yandan da korkum patronumuzun da bu isten haberi olması. Bizi şube müdürümüze şikayet etmesi ve olayların hepten bizim açımızdan sarpa sarması. Biraz desteğe ihtiyacım var. Bu ahlaksızlığa, bu haksız kazanca göz yumamıyorum. Lütfen doğru yaptığımı söyleyecek destekler bekliyorum sizden, lütfen...
Bence boşuna konuşma yapmayın eğer kurumsal bir işletme değilseniz hiçbişey çıkmaz ondan olan size olur şubelerin olması farklı kurumsal olmak farklı. Ya devam edersiniz çalışmaya ha derseniz ki ben dayanamıyorum o zaman verin istifayı çıkın gidin tabiri caizse boşuna kahramanlık yapmış olursunuz çünkü yaşandı ordan biliyorum. Kaldı ki bu zamana kadar bulamamaları bile aşırı amatörce geldi bana.

eğer öyle ise bırakırsınız işi.
böyle hissederek daha fazla çalışamazsınız zaten.
yapacağınız işi cesaret isteyen bir durum. Bir dua var sanırım ayette de geçiyor tam hatırlamadım. "Allah ım gireceğim yere beni dürüstlükle sok, çıkacağım zaman da dürüstlükle çıkar " diye. o geldi aklıma . İşi bıraksanız bile dürüstlükle bırakmış olacaksınız. Kendinizi kaybetmiş olarak görmeyin.
Allah gönlünüze göre bir iş nasip eder inşallah
Ah ne kadar güzel yazmışsınız. Allah razı olsun. Inanın gönlüme su serptiniz. Çok teşekkür ederim.

Merhaba 2 aydır bir iş yerinde çalışıyorum. Dükkanımız da usulsüz işler yapılıyor illegal merkez şubenin bundan haberi yok. Kanitlandigin da şehrimizde ki sahibi olunan bütün şubelerin kapatılacağı soyleniliyor.. Bir yerden patlak verdi bu usulsüz işi bıraktılar. Ama şuan bir yolunu bulup tekrar yapmaya karar verdiler. Ben artık uyuyamiyirum. Patronlarımızdan birini aradık is yerinde ki arkadaşımla. Akşam bunu söylemeye gideceğiz . Ama bir yandan da korkum patronumuzun da bu isten haberi olması. Bizi şube müdürümüze şikayet etmesi ve olayların hepten bizim açımızdan sarpa sarması. Biraz desteğe ihtiyacım var. Bu ahlaksızlığa, bu haksız kazanca göz yumamıyorum. Lütfen doğru yaptığımı söyleyecek destekler bekliyorum sizden, lütfen...
Patronla değil merkez şubeyle görüşün. Ve o arkadaşınızla sizi başka bir şubeye almasını isteyin. Orada çalışmaya devam etmeyin. Hem işlenen suça ortak olmayın hemde sizin ihbar ettiğinizi anlarlar.

Ben bir mağazaya girmiştim ben girdikten 2 gün sonra müdürü çıkarmışlardı. Aynı şekil usulsüzlük yapıyormuş bu iade olan ürünlerle ilgili yani o yakalandı o kovuldu ama yine de güven olmaz sizi de sürüklemesinler sonra.

Patronlar takip etmiyorlar sanırım bende anlayamıyorum.. Çektiğimiz siparişler var ama çıkışları yok mesela. Kimsede sormuyor bu neden öyle diye.
Demek ki tüm patronların haberi var, buna bugün konuşacağınız patronda dahil.

Siz merkez şubeyle görüşün

Ben de yukarıdaki arkadaşa katılıyorum; merkez ile iletişime geçin, konuyu onlara iletin. Bilgilerinizin gizli kalmasını isteyin, gidip de adınızı açık etmezler.

Ayrica mali bir denetlemede tüm çalisanlar ceza alabilir isten cikman birsey degistirmiyor,ortada bir usulsüzlük varsa vatandaşlik gorevinizi yapiniz

Back
X