- Emoji Skoru
- 2.971
- Puanlar
- 333
- Konu Sahibi gunestengelenmutluluk
Böyle insanlar hayatınızda hep olabilir. Öncelikle bunu hiç unutmayın. Yapılan en büyük yanlış sinirlenmektir. Sinirlenerek onun ekmeğine yağ sürmüş oluyorsunuz.Nötr ve sakin kalmaya çalışacağım.
Burda beni zorlayan şey şu ki gelip ufacık saçma bir şey görüp bir dk da düzeltilebilecek bir şeyi sırf eline koz geçti diye gelip ben aptalmışım gibi onu laf edip beni sinirlendiriyor. Ve işte konstrasyonumu da bozuyor. Kendime gelmeye çalışıyorum, sakinleşmeye çalışıyorum bazen sakin kalamayıp sesimi yükseltmeye falan başladım ben de. O an sinirle patrona gidesim ya da başka iş arkadaşıma gidip bu kişi kafadan kırık mı bana mı öyle geliyor diye ciddi ciddi sorasım geliyor. Öyle bir ruh halinden kurtulmaya çalışıyorum.
Ama bu aralar beni daha çok endişelendiren bu olaylar yüzünden işimde dikkatsizlik yapmak ve benim için daha büyük sorunlara sebep olması.
Ben böyle insanlarla çalışma ortamımda çevremde çok karşılaştım ve sonunda uzmanlaştım. Yapılacak tek şey "gülümsemek". İnanmayacaksınız belki ama bu tip insanlar sizin gülümsemenizden inanılmaz rahatsızlık duyuyorlar. Sarımsak görmüş vampir gibi uzaklaşıyorlar.
Size karşı çıkıştı mı hemen gülümseyin ve "öyle mi" deyin. İnanılmaz işe yarıyor. Diğer insanlara çaktırmadan hep istihzalı konuşun onunla. Kimse anlamasın. Grup halindeyken o konuşurken hep gülümseyin.
Size gıcık olduğu için o buna inanılmaz sinirlenecek fakat o da ne? Elinde kanıt yok kimseye ne bir şey anlatabilecek ne de ispat edebilecek.
Gülümsemek sizi seven insanı mutlu eder, gününü güzelleştirir. Kuyunuzu kazan insanı ise içten içe yer bitirir. " Ben neden bunu mutsuz edemiyorum? Neden moralini bozamıyorum?" Diyerek mahvolur gider.
Bazıları çareyi suyuma gitmekte bulsa da geneli uzak durmakta buldu.