• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerinde yaşadığım problem

Nötr ve sakin kalmaya çalışacağım.

Burda beni zorlayan şey şu ki gelip ufacık saçma bir şey görüp bir dk da düzeltilebilecek bir şeyi sırf eline koz geçti diye gelip ben aptalmışım gibi onu laf edip beni sinirlendiriyor. Ve işte konstrasyonumu da bozuyor. Kendime gelmeye çalışıyorum, sakinleşmeye çalışıyorum bazen sakin kalamayıp sesimi yükseltmeye falan başladım ben de. O an sinirle patrona gidesim ya da başka iş arkadaşıma gidip bu kişi kafadan kırık mı bana mı öyle geliyor diye ciddi ciddi sorasım geliyor. Öyle bir ruh halinden kurtulmaya çalışıyorum.

Ama bu aralar beni daha çok endişelendiren bu olaylar yüzünden işimde dikkatsizlik yapmak ve benim için daha büyük sorunlara sebep olması.
Böyle insanlar hayatınızda hep olabilir. Öncelikle bunu hiç unutmayın. Yapılan en büyük yanlış sinirlenmektir. Sinirlenerek onun ekmeğine yağ sürmüş oluyorsunuz.
Ben böyle insanlarla çalışma ortamımda çevremde çok karşılaştım ve sonunda uzmanlaştım. Yapılacak tek şey "gülümsemek". İnanmayacaksınız belki ama bu tip insanlar sizin gülümsemenizden inanılmaz rahatsızlık duyuyorlar. Sarımsak görmüş vampir gibi uzaklaşıyorlar.
Size karşı çıkıştı mı hemen gülümseyin ve "öyle mi" deyin. İnanılmaz işe yarıyor. Diğer insanlara çaktırmadan hep istihzalı konuşun onunla. Kimse anlamasın. Grup halindeyken o konuşurken hep gülümseyin.
Size gıcık olduğu için o buna inanılmaz sinirlenecek fakat o da ne? Elinde kanıt yok kimseye ne bir şey anlatabilecek ne de ispat edebilecek.
Gülümsemek sizi seven insanı mutlu eder, gününü güzelleştirir. Kuyunuzu kazan insanı ise içten içe yer bitirir. " Ben neden bunu mutsuz edemiyorum? Neden moralini bozamıyorum?" Diyerek mahvolur gider.
Bazıları çareyi suyuma gitmekte bulsa da geneli uzak durmakta buldu.

Böyle insanlar hayatınızda hep olabilir. Öncelikle bunu hiç unutmayın. Yapılan en büyük yanlış sinirlenmektir. Sinirlenerek onun ekmeğine yağ sürmüş oluyorsunuz.
Ben böyle insanlarla çalışma ortamımda çevremde çok karşılaştım ve sonunda uzmanlaştım. Yapılacak tek şey "gülümsemek". İnanmayacaksınız belki ama bu tip insanlar sizin gülümsemenizden inanılmaz rahatsızlık duyuyorlar. Sarımsak görmüş vampir gibi uzaklaşıyorlar.
Size karşı çıkıştı mı hemen gülümseyin ve "öyle mi" deyin. İnanılmaz işe yarıyor. Diğer insanlara çaktırmadan hep istihzalı konuşun onunla. Kimse anlamasın. Grup halindeyken o konuşurken hep gülümseyin.
Size gıcık olduğu için o buna inanılmaz sinirlenecek fakat o da ne? Elinde kanıt yok kimseye ne bir şey anlatabilecek ne de ispat edebilecek.
Gülümsemek sizi seven insanı mutlu eder, gününü güzelleştirir. Kuyunuzu kazan insanı ise içten içe yer bitirir. " Ben neden bunu mutsuz edemiyorum? Neden moralini bozamıyorum?" Diyerek mahvolur gider.
Bazıları çareyi suyuma gitmekte bulsa da geneli uzak durmakta buldu.
Vaovv bu çok etkiledi gerçekten. Dost mutlu olur düşman sinir olur gülümsememe. Çok doğru. Ama becerebilir miyim bilmiyorum. Duyguları hemen yüzüne yansıyan bir insanım. Bu konuda da çalışmam lazım zaten. Deneyeceğim mutlaka. Teşekkür ederim

Vaovv bu çok etkiledi gerçekten. Dost mutlu olur düşman sinir olur gülümsememe. Çok doğru. Ama becerebilir miyim bilmiyorum. Duyguları hemen yüzüne yansıyan bir insanım. Bu konuda da çalışmam lazım zaten. Deneyeceğim mutlaka. Teşekkür ederim
Rica ederim. Şu ana kadar işe yaramadığı kimse olmadı. Siz gülümsedikçe onun suratının aldığı şekli gördüğünüzde ister istemez moraliniz bozuk dahi olsa onu görünce bi gülme gelecek size. Keyifleneceksiniz.

Merhabalar, yeni başladığım bir iş yerinde 6. ayımda yeni bir arkadaş işe başladı ve bizim ekibe katıldı. Bu arkadaş geldiğinden beri iş yerinde huzurum ve motivasyonum kalmadı. Konuşma tarzı çok iğneleyici, aşağılayıcı ve devamlı hatalarımı arıyor. Ufacık bir şey bulsa gelip üstünlük taslamaya kalkıyor. Saçma sapan tavırlar sergiliyor bana karşı.

Yeni tanıştığım insanlarda ilk izlenimim genelde tutar. Bu kişi ilk gelindiğinde egoist gelmişti. Ve konuşma tarzı hep rahatsız ediciydi. Ama ben pozitif düşünüp iyi geçinmeye çalıştım ve başarmıştım.

Ama ne olduysa geldikten 3-4 ay sonra ben bir hafta izne çıkmıştım, izinden döndükten sonra bana karşı tutumu ve yaklaşımı bambaşkaydı.

Ve 2-3 aydır beni çok sinirlendiriyor artık kendimi tutmaya çalışır oldum patlamamak için. İşten soğudum. Ben konuşurken sözümü kesiyor, bağırarak devamlı konuşuyor, farklı görüş veya hata olsa saçma sapan bağırıp ne yaptın sen aah falan diye kafayı yemiş gibi davranıyor.

Bu arkadaş ilk geldiğinde patronun ve ekip arkadaşlarımın bana olan pozitif ve takdir edici yaklaşımını hemen fark etmişti. Ve bir şekilde bu kişi benle uğraştığından beri patron da eskisi gibi bana davranmıyor. Önceden her sıkıntıda bana gelirdi şimdi ona gidiyor. Patronda da bunu fark ettiğim için moralim çok bozuk.

Bu kişi iş yerine referansla girdi. En yetkili çalışanın arkadaşı. Gücünü ordan mı alıyor bilmiyorum.

Böyle bir kişiyle nasıl baş edebilirim lütfen bana tavsiye verir misiniz.
Ben eski işyerimden böyle bir kişi yüzünden çıkmıştım tamamen şeytan bir kadın kaç tane yuva yıkmış benim tüm iyi niyetimi suistimal etti. İşten çıkmışım gitmişim hala arada yazıyor kahveye çıkalım mı şeker diye

Merhabalar, yeni başladığım bir iş yerinde 6. ayımda yeni bir arkadaş işe başladı ve bizim ekibe katıldı. Bu arkadaş geldiğinden beri iş yerinde huzurum ve motivasyonum kalmadı. Konuşma tarzı çok iğneleyici, aşağılayıcı ve devamlı hatalarımı arıyor. Ufacık bir şey bulsa gelip üstünlük taslamaya kalkıyor. Saçma sapan tavırlar sergiliyor bana karşı.

Yeni tanıştığım insanlarda ilk izlenimim genelde tutar. Bu kişi ilk gelindiğinde egoist gelmişti. Ve konuşma tarzı hep rahatsız ediciydi. Ama ben pozitif düşünüp iyi geçinmeye çalıştım ve başarmıştım.

Ama ne olduysa geldikten 3-4 ay sonra ben bir hafta izne çıkmıştım, izinden döndükten sonra bana karşı tutumu ve yaklaşımı bambaşkaydı.

Ve 2-3 aydır beni çok sinirlendiriyor artık kendimi tutmaya çalışır oldum patlamamak için. İşten soğudum. Ben konuşurken sözümü kesiyor, bağırarak devamlı konuşuyor, farklı görüş veya hata olsa saçma sapan bağırıp ne yaptın sen aah falan diye kafayı yemiş gibi davranıyor.

Bu arkadaş ilk geldiğinde patronun ve ekip arkadaşlarımın bana olan pozitif ve takdir edici yaklaşımını hemen fark etmişti. Ve bir şekilde bu kişi benle uğraştığından beri patron da eskisi gibi bana davranmıyor. Önceden her sıkıntıda bana gelirdi şimdi ona gidiyor. Patronda da bunu fark ettiğim için moralim çok bozuk.

Bu kişi iş yerine referansla girdi. En yetkili çalışanın arkadaşı. Gücünü ordan mı alıyor bilmiyorum.

Yani sizi işinizden de etmeyelim yanlış yönlendirip ama siz de tepki gösteren olun. O çekinsin size her cevabı vermekten.

Yani sizi işinizden de etmeyelim yanlış yönlendirip ama siz de tepki gösteren olun. O çekinsin size her cevabı vermekten.
Tepki gösterdiğim de oldu. Hem bir şey sorup ben cevap verirken de sözümü kesip hararetli hararetli bana karşı yüksek sesle konuşmaya başladı. Dedim lütfen önce dinler misin sonra konuşabilirsin diye bağırdım. Sustu dinledi. Yaptığım şeyin ne olduğunu anlayınca sesi de kesildi. Tamamen açık arama nerden yakalarım nerden vururum.

Evet enerjimi toplayabilirsem iş de değiştirtecek cinsten.

Ama tepki verince ben de yükselince kendimi iyi hissetmiyorum o anda iş yerinde. Dışarıdan da öyle görünmek istemiyorum. Sakinleşmeyi bekliyorum sessizce. İşe konsantre olmak için yeniden kendimi zorluyorum vs tüm bunlar baskı stres yoruyor. Ayrıca yakın olmayı denedim olmadı. Hatalarını atmayı denedim olmadı. Böyle sesimi de yükselttim son yaptığım buydu. Bakalım gözlemliyorum. Anlık sesi kesilse de fırsat kolladığı için sorun.

Tepki gösterdiğim de oldu. Hem bir şey sorup ben cevap verirken de sözümü kesip hararetli hararetli bana karşı yüksek sesle konuşmaya başladı. Dedim lütfen önce dinler misin sonra konuşabilirsin diye bağırdım. Sustu dinledi. Yaptığım şeyin ne olduğunu anlayınca sesi de kesildi. Tamamen açık arama nerden yakalarım nerden vururum.

Evet enerjimi toplayabilirsem iş de değiştirtecek cinsten.

Ama tepki verince ben de yükselince kendimi iyi hissetmiyorum o anda iş yerinde. Dışarıdan da öyle görünmek istemiyorum. Sakinleşmeyi bekliyorum sessizce. İşe konsantre olmak için yeniden kendimi zorluyorum vs tüm bunlar baskı stres yoruyor. Ayrıca yakın olmayı denedim olmadı. Hatalarını atmayı denedim olmadı. Böyle sesimi de yükselttim son yaptığım buydu. Bakalım gözlemliyorum. Anlık sesi kesilse de fırsat kolladığı için sorun.
Nahifliğimizden ödün vermek istemiyoruz tabiki ama iş ortamlarında böyle tipler olabiliyor maalesef. Bu tarz durumlarda siz de dişli olsanız iyi olur çünkü iyilik bazen zayıflık olarak görünüyor cehaletten bunlar cehaletten.

Nahifliğimizden ödün vermek istemiyoruz tabiki ama iş ortamlarında böyle tipler olabiliyor maalesef. Bu tarz durumlarda siz de dişli olsanız iyi olur çünkü iyilik bazen zayıflık olarak görünüyor cehaletten bunlar
Haklısınız kimileri zayıflık zannediyor. Ama meslektaşlarımın cahil olduğunu düşünmüyorum. Cahil olanlara bunu yapıyorum dişimi gösteriyorum. Ama bu kişinin cahillikten değil başka birşey.

Bu kişiye zaten. Size iyi davranan nazik olan insanlar zaten nezaketin güzel bir şey olduğunu biliyorlar ama bu bahsettiğiniz şahıs tamamen cahil.

Bu kişi devamlı tahrik edici hareketler sergiliyor. Aşırı olmasa da bir sürtüşme başladı aslında. Ama ben de yükselince kendi hareketim benim hoşuma gitmiyor. Çünkü normalde ben böyle biri değilim. Rencide edici konuşuyor ben de kayıtsız kalamamaya başladım.

Konu benimle alakalı mı yoksa herkese mi böyle bundan tam da emin olamıyorum.

Çünkü benim işlerimden memnuniyeti fark ettiğinde dile getirmişti senden memnunlar diye. Ve sonra o bir konuşmada kısa sürede mesela 2 yıl sonra proje müdürü olmayı hedeflemekle ilgili bir cümle örnek olarak kurmuştu. Aslında bunun kendi hedefi olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşündüm. Benim öyle bir hedefim henüz yok planlarım farklı. Ve zaten şuan onu böyle bir pozisyon için denemeye bile başladılar. Yani demek istediğim beni rakip olarak konumlandırmış olabilir mi diye düşündürttü. Çünkü her fırsatta üstünlük kurmaya çalışıyor.

Dediğiniz gibi olumsuz şeyleri kaydetmeye başladım. Mesela günlük görevleri not etmesi için ona görev verildi. Benim yaptığım işleri küçülterek yazıyor, kendi iş yükünü fazla göstermeye çalışıyor. Düzeltir misin diye teamsten yazıyorum anlamazlığa vurup başka şekilde düzeltiyor.

Ayrıca ufacık hata zannettiği şeyleri bana bağıra bağıra gelip söylüyor. Ben normalde ufak şeyler için kimseye gidip lafını etmem düzeltip geçerim ekip işi derim herkes herkesten sorumlu. Ama ekmeği bu kişi yiyecek diye artık tüm düzelltiğim hataları kaydediyorum.

Bir de ona onun gibi davranmayı da denediö birinim önerisiyle. Onun hatalarını ona gönderiyorum. Kendini bir şey zannetmemesi için. Hemen fıs diye sönüyor. Ya da normalde yapmam. Patrona bunları ben düzelttim diyor o an düzeltilmemiş yeri görüyorum burası ne buranın da yapılması gerekiyor diye o an görünce bile söylüyorum. Normalde iş arkadaşlarımın hatasını eğer söylenmesi gerekirse gider sadece onun duyacağı şekilde söylerim. Ama bu kişi bunu hakediyor.

Ama korktuğum şey tam da dediğiniz gibi kendimi mi bozuyorum acaba. Kendim gibi davranmıyorum. Oysa dediğiniz gibi sakin kalıp sabredebilsem ve onun hatalarını düzeltmesem işin sonunda o tuhaf kişilikli ve yaptığı işlerin temiz olmadığı ortaya çıkacak ama. Umarım başarabilirim.
Ne iş yapıyorsunuz
Aynı kademede misiniz
Özel sektör sanırım
Sizin yerinize geçmeye çalışıyor olabilir mi
Veya sizi göndermeye

diğer konunuzda yurtdışında olduğunuzu gördüm, keşke buraya da ekleseydiniz. olayın ırkçılık yönü var gibi geldi

Ne iş yapıyorsunuz
Aynı kademede misiniz
Özel sektör sanırım
Sizin yerinize geçmeye çalışıyor olabilir mi
Veya sizi göndermeye
Her ikisi de olabilir. Aynı kademede aslında ama sırf burda deneyimi fazla ve dili daha iyi olduğu için şuan ona fırsat verildi benden daha yetkili bir konuma geldi. Ama teknik olarak daha iyi değil asla.

Bu kişi de göçmen orta doğudan geliyor, ırkçılık olamaz

:KK48: hiç şaşırmadım ortadoğulu olmasına.

ben istanbulda sağlık turizminde çalışıyorum. ırkçılığın dibini ortadoğululardan görüyoruz. feci bir kuyruk acıları var bazısının. bence çok da emin olmayın. hele güney asya pöfff. bilmediğimiz tarihi olayları öğrendik sayelerinde.

Back
X