iş yerindeki çaycı abla :(

ssirun

BOY:1.75 BAŞLANGIÇ:74,5 GÜNCEL:72,1 HEDEF:65
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
319
593
33
kızlar merhaba. işyerindeki ablanın bazı huyları var ki kayınvalidelere taş çıkartır. ben iş yerinde yeniyim 5 ay oldu gireli. ben işi iyice kavrayınca da diğer 2 kızı çıkarttılar ben tek çalışıyorum. abla ve benden başka bayan yok. abla da beni yoldaş bildi her molada vıdı vıdı asla susmuyor. yalnız bir kötü huyu var inanılmaz dedikodu yapıyor işçiden alıp bana benden alıp patrona vs herkese herşeyi anlatıyor. zaten bir dedikodu yapmıyorum ama işime de çok karışıyor. 24 senedir bu firmada çalışıyormuş tamam bazı şeyleri görüyor biliyor ama muhasebeye bile karışmak nedir?
kızlar o dosyaları oraya koymuyorlardı.
bakkalın faturalarını çıkart geciktiriyorsun adamın parasını
maaşları hesapla bana da söyle sonra
ona o kadar para vermiyoruz biz öyle bişey yok
bu liste böyle uzar gider. kendi işini de elinin ucuyla yapıyor. bugün dedim ki abla sen temizliği bitirdin de benim masayı silmedin. e çalışıyorsun diyor. abla ben her gün senden önce geliyorum zaten siliniyor bu masa diyorum sen bana ne demek istiyorsun diyor. dün çok yağmur yağdı yarım saat geciktim hemen patrona muhasebeci kız her gün geç kalıyor demiş. patron çağırdı hemen kartı gösterdim tamam kızım yine de böyle dikkat et hep dedi. ben bu kadınla ne yapacağım kızlar yaşlı kadın kırmak istemiyorum ama tahammülüm kalmadı 5 aydır :(

Siz daha öncede bununla alakalı konu açmıştınız sanırım. Ya da diğer arkadaşla sorununuz aynı. İşin zor. Hiç kalbini kıracağım diye korkma böyleleri insanı işinden bile eder. Zaten 24 yıldır orada çalışıyormuş onun ne olduğu herkes biliyordur. Allah sabır versin.

Bence patronla görüs anlat durumu. Yoksa bu doldurusla sen de yakinda isinden olursun. Diger 2 kiz neden cikarilmis?

biri zaten hamileydi diğerinden de ben buranın işini iyice öğrendim o ablayla dedikoduya biraz fazla kapıldı ve disiplinsizdi her gün geç kalıyordu abla da söylüyorduysa demek patron biz seninle bu şekilde çalışamayacağız zaten maddi sıkıntıdayız birinizin gitmesi lazım demiş yolladı :(

İnsanlar bu kadar kötü olmayı nasıl başarıyor? Bu kerece fesat bir insanı yenemezsiniz. İllaki bu 30 senede bir şekilde patlak verirdi. Patron istihbarat ajanı olarak kullanıyordur onu. Siz gidersiniz gene o kalır bi 30 sene.. Başka iş baksanız?

kızlar merhaba. işyerindeki ablanın bazı huyları var ki kayınvalidelere taş çıkartır. ben iş yerinde yeniyim 5 ay oldu gireli. ben işi iyice kavrayınca da diğer 2 kızı çıkarttılar ben tek çalışıyorum. abla ve benden başka bayan yok. abla da beni yoldaş bildi her molada vıdı vıdı asla susmuyor. yalnız bir kötü huyu var inanılmaz dedikodu yapıyor işçiden alıp bana benden alıp patrona vs herkese herşeyi anlatıyor. zaten bir dedikodu yapmıyorum ama işime de çok karışıyor. 24 senedir bu firmada çalışıyormuş tamam bazı şeyleri görüyor biliyor ama muhasebeye bile karışmak nedir?
bu liste böyle uzar gider. kendi işini de elinin ucuyla yapıyor. bugün dedim ki abla sen temizliği bitirdin de benim masayı silmedin. e çalışıyorsun diyor. abla ben her gün senden önce geliyorum zaten siliniyor bu masa diyorum sen bana ne demek istiyorsun diyor. dün çok yağmur yağdı yarım saat geciktim hemen patrona muhasebeci kız her gün geç kalıyor demiş. patron çağırdı hemen kartı gösterdim tamam kızım yine de böyle dikkat et hep dedi. ben bu kadınla ne yapacağım kızlar yaşlı kadın kırmak istemiyorum ama tahammülüm kalmadı 5 aydır :KK43:

Kırmak zorundasın
Sen büyüktür, tecrubelidir diye idare edersen o seni kırar
Madem bir gün geç gelince her gün geç kaldı diye şikayet ediyor sende patronunla konuş, rahatsızlıklarını anlat
Mesafeni de koy , abla canım cicim hitapları hele hiç olmasın, x hanım o kadar, sizli bizli konuşmalar
Bir süre sonra size soracaktır durumu ; sizin işiniz ayrı benim işim ayrı alanıma girmeyin ve arkamdan iş çeviren insanlardan hoşlanmıyorum, çok samimiyete gerek yok deyin. Kabalık yapmadan ama soğuk bir şekilde konuşun. Fazla muhatap olmak size zarar verir. Herkese hak ettiği gibi davranacaksın.

Kapıya yazı yaz
Sizin boş zamanlarınız bizim çalışma zamanlarımız diye
Yada işi olmayan giremez falan
Bende muhasebe de çalışıyorum
Ve biri gelip oturunca inanılmaz rahatsız oluyorum

Patrona şikayet etmişsin beni de. Sonra bir daha konuşma. Anlar.
İşine karışırsa siz kendi işinizi yapın de.

bu liste böyle uzar gider. kendi işini de elinin ucuyla yapıyor. bugün dedim ki abla sen temizliği bitirdin de benim masayı silmedin. e çalışıyorsun diyor. abla ben her gün senden önce geliyorum zaten siliniyor bu masa diyorum sen bana ne demek istiyorsun diyor. dün çok yağmur yağdı yarım saat geciktim hemen patrona muhasebeci kız her gün geç kalıyor demiş. patron çağırdı hemen kartı gösterdim tamam kızım yine de böyle dikkat et hep dedi. ben bu kadınla ne yapacağım kızlar yaşlı kadın kırmak istemiyorum ama tahammülüm kalmadı 5 aydır :KK43:
Öncelikle çaycının lafıyla hareket edip,ssana hesap soran patronun suçlu.Hiç bir şekilde dedikodu yapmasan da anlatılanları dinlemek bile dedikoduya ortak olmaktır.Kimin kaç sene orada olduğu önemli değil,isterse patronun olsun herkesin bir duruşu olmalı.Sen karşısında mıy mıy durursan çaycının,dedikodu anlattığında bir daha bana bunları anlatma demezsen,işim var meşgulüm demezsen,sana sen bana bir şey mi demek istiyorsun diyen çaycıya evet masamı temizlemedin diyorum demezsen,seni kalkıp ilk fırsatta patrona şikayet eden kadına hala tavır almıyorsan kusura bakma da daha çoook parmağında oynatır.İnsanlara "kırmak"bahanesi altında taviz vermeyib.Kim kırılırsa kırılsın.Kırılacak hareketler yapmasın.Ben işimi düzgün yaptıktan sonra kimseye eyvallahım olmaz.Çaycı çabuk bulur patron.Ama işini düzgün yapan güvenilir muhasebeciyi zor bulur.

ben bu çaycıların egolarını anlamıyorum Yahu. Eziklik var sanırım. Benim çalıştığım yerde de bir tip var gidip şikayet etmiş beni işte dağınık. Hemen çağırdım yanıma verdim ağzının payını.Odamı falan canı istediği zaman temizlerdi. Ondan sonra kapattı çenesini. Açıkçası gelip birde benim işime karışacak. Bence direk samimiyetinizi kesin.

ben bu çaycıların egolarını anlamıyorum Yahu. Eziklik var sanırım. Benim çalıştığım yerde de bir tip var gidip şikayet etmiş beni işte dağınık. Hemen çağırdım yanıma verdim ağzının payını.Odamı falan canı istediği zaman temizlerdi. Ondan sonra kapattı çenesini. Açıkçası gelip birde benim işime karışacak. Bence direk samimiyetinizi kesin.
Çoğunda cahil cesareti var çünkü ..Normal insan kıyamaz,utanır sıkılır işinden olmasın der ama bu ablalardaki özgüven tamamen cahilliklerinden ötürü ..
Konu sahibesi patronun yüz veriyordur çaycı ablaya sen patrona da dikkat et hatta başka iş ara şimdiden bir gün aniden seni de saçma bir sebeple işten çıkarır bu adam.

Ben anlamiyorum bu cayci ve supurgeci hanimlarin hepsi tornadan mi cikmis nedir,birebir ayni sorunlari yasatiyorlar insana. Artik ozguven mi desem,baska bir ismi var midir bilemiyorum

Ben daha sakin sakin cayini demleyip ofisi temizleyen bir eleman gormedim. Illa bir numarasi var hepsinin. Kadin erkek farketmiyor..

diceksin ki; abla dün patron yanına çağırdı. böyle böyle demişsin. lütfen kendi işine bakarmısın.

kırılırsa da kırılsın ne diyelim. bu şekilde de sen üzülüyosun. tamam evet büyüklere saygı ama kimse bişey demezse herkes herşey hakkında böyle konuşur durur sağa sola

Back
X