iş yerindeki müdür

gumus01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2012
192
2
26
Ankara
gecen hafta başında haftasonundaki kuzenimin düğünü için izin istedim cuma ve cumartesi gelemeyecegim diye tamam biz bir görüşüp sana dönelim dedi kimseyle de görüşeceginden degil laf olsun. Persembe gunu ben yarım gelmeyecegim hatırlıyorsunuz demi ahmet bey dedim önce kafa salladı sonra ben cumartesi sadece gideceksin diye biliyorum dedi halbuki cumada gelmeyecegim diye özellikle vurgulamıştım.
En küçük bir iş için bile beni ayagına cagıran adam 40-50 metre mesafeyi yürüyüp odama gelip hayır sana 1,5 gün izin veremem gidemezsin dedi ben size söyledim ona göre plan yaptık dedim hayır gidemezsin dedi. Gidecegimiz yol 9 saat hava şartları malum ben sinirimden ağlamaya başladım ailemi aradım eşim ailem hep birlikte gidecektik babam fabrikamızın sahibini aramış tanışıyorlardı zaten o tamam ben hallederim demiş ve ben ahmet beyle konuşmadan gittim.
bugun tabii geri geldik ahmet beyle hiç konuşmadım odasından başka bir bölüme geçiliyor odasından geçsemde selam bile vermedim içimden gelmedi.
Az önce yemekhane çıktım arkamdan o geldi.Aşcı doğal olarak bana yemek katacaktı ilk olarak o o kadar yeter bundan az koy dedi ve ben hiç istifimi bozmadım. Aşcimızda sagolsun önce gümüş geldi bu onun yemegi siz sıranızı bekleyin gümüşü bekletirsem o gücenir dedi ve bu dumur oldu.
Böyle onunla konuşmamam sıkıntı olur mu işimi seviyorum ama son olaylar canımı sıktı.
İş güvenligi egitimi almak istedim ahmet bey ben egitim alayım dedim cünkü bu egitimlere ben giderim şimdi bize lazım degil dedi meger kendi bu egitimi almaya baslamıs bunu da baskasından duydum beni ezmeye calısıyor artık inşaallah uygun bir iş bulunca gidecegim ama çok canım sıkılıyor

Bilmiyorum ama izin alamadınız diye ağlamalar araya babanızı koyup, onun tanıdıkları ile çözmeler hoş değil

Evli barklı kaç yaşında kadınsınız, kendi sorunlarınızı kendiniz çözebilmeniz lazım.. Hele de iş hayatında ağlamalara filan yer yok..

Anlattığınıza göre ilk değil , eğitime de lazım değil deyip sizi reddetmiş ama kendi gitmiş.. Kişisel sorunlarınız veya koltuk kavganız var gibi..

İlkokul sıralarındaki gibi 'küstüm' yapamayız işyerinde, hele ki mevki olarak bizden üstse.. Samimi olmanıza gerek yok ama 'Günaydın' 'İyi akşamlar' gibi selamlamalar şart bence..

Yok asla olmaz gibi birşey düşünüyorsanız da yeni bir iş bulun, böyle huzursuz bir ortamda uzun dönem çalışılmaz..

boş ver gümüş. özel sektör iş hayatı. olabilir insanlar gözünü bile kırpmadan birbirlerini ezmeye çalışıyorlar. kaldı ki bu senin müdürün. izin almışsın vermemiş sonrada iznini bişekilde halletmişsin. hiç aldırmadan yoluna devam bence:34::34::34:.

boş ver gümüş. özel sektör iş hayatı. olabilir insanlar gözünü bile kırpmadan birbirlerini ezmeye çalışıyorlar. kaldı ki bu senin müdürün. izin almışsın vermemiş sonrada iznini bişekilde halletmişsin. hiç aldırmadan yoluna devam bence:34::34::34:.

kamu sektörü de aynı :ssz: ben artık takmıyorum muhatap bile olmuyorum. Benim Müdürüm hastaneye kontrole gideceğim gün işimi erken bitirip daireye dönmemi ister ki bu da 2-3 saatlik mesai için 40 km yolu bu halde kat etmem demek ve daha neler neler. özel kamu farketmiyo benim tecrübe ettiğim iş hayatında erkeklerin (egodan mıdır kıskançlıktan mı bilmem) sürekli bayanları ezme çabası içinde olması.

insan durumalrında özel felan hiç fark etmiyor. benden önce bir bayan varmış. kadının doğumuna az kalmış müdüründen izin alacakmış, müdürü şu işide halledeim gidersin demiş. kadın tabi şok olmuş....

müdürünüzü ezip izin almışsınız, hiç hoş olmamış...

Müdürünüzün söylediğini yok sayıp, araya başka birini sokmak, onu ezmek olmuş. Aslında onun size tavır yapması lazım. Her ne kadar babanız fabrika sahibini tanıyor olsa da, sizin izin işlerinizle kim ilgileniyorsa onun dediğine göre hareket etmeniz gerekirdi. Sonuç olarak orası bir iş yeri, dost meclisi değil. Hiyerarşi denen bir olgu söz konusu. Bu diğer çalışanlarla sizin aranızda da soruna neden olabilir ileride. Başarı gösterirsiniz, kayrılıyor derler vs.

kamu sektörü de aynı :ssz: ben artık takmıyorum muhatap bile olmuyorum. Benim Müdürüm hastaneye kontrole gideceğim gün işimi erken bitirip daireye dönmemi ister ki bu da 2-3 saatlik mesai için 40 km yolu bu halde kat etmem demek ve daha neler neler. özel kamu farketmiyo benim tecrübe ettiğim iş hayatında erkeklerin (egodan mıdır kıskançlıktan mı bilmem) sürekli bayanları ezme çabası içinde olması.

aynen bende kadın hastalıklı için gitmiştim doktora 1 saat için geldim iş yerine işin bitince gel diye aradılar kaç kere ayakta durmaya halim yoktu derdimi de anlatamadım tabii 30 km de ben gelmiştim.

Müdürünüzün söylediğini yok sayıp, araya başka birini sokmak, onu ezmek olmuş. Aslında onun size tavır yapması lazım. Her ne kadar babanız fabrika sahibini tanıyor olsa da, sizin izin işlerinizle kim ilgileniyorsa onun dediğine göre hareket etmeniz gerekirdi. Sonuç olarak orası bir iş yeri, dost meclisi değil. Hiyerarşi denen bir olgu söz konusu. Bu diğer çalışanlarla sizin aranızda da soruna neden olabilir ileride. Başarı gösterirsiniz, kayrılıyor derler vs.

benim iş yerimde üsttün tamamı müdür a müdürü b müdürü vs.. sonra 2 muhasebeci bir sekreter ve ben varım bende yönetimdeyim ayrıca bunun dışındakiler mavi yakalı senelik izine ihtiyacım oldugunda kullanamazsam, bir işim oldugun da izin alamazsam bu sadece ezmek içindir. Daha önce hiç böyle sorunlar olmuyordu. Çünkü o birim ona baglıydı ben işinin detaylarını ögrendim ona minnet etmeden onun işlerini yürütmeye basladım buda onu memnun ederken şimdi gözü açıldı egosunu tatmin etmek için zorluk çıkarmaya çalışıyor hepsi bu benim ona ihtiyacım yok onun bana ihtiyacı var. Fabrika sahibi de baska bir birim müdürü herkes müdür yanii sıkıntı yok

bence hic olmamis
simdi bu durumun üzerine nasil bir arada calisabilirsiiz ki
hem isinizi kendiniz halletmeliydiniz öyle araya birielri sokmak falan
nahos bence
müdürünüz elbet sizden artik hoslanmyiordur
adamin gönlünü almaya calisin
yoksa bu sekilde ben olsam calisamam

Bilmiyorum ama izin alamadınız diye ağlamalar araya babanızı koyup, onun tanıdıkları ile çözmeler hoş değil

Evli barklı kaç yaşında kadınsınız, kendi sorunlarınızı kendiniz çözebilmeniz lazım.. Hele de iş hayatında ağlamalara filan yer yok..

Anlattığınıza göre ilk değil , eğitime de lazım değil deyip sizi reddetmiş ama kendi gitmiş.. Kişisel sorunlarınız veya koltuk kavganız var gibi..

İlkokul sıralarındaki gibi 'küstüm' yapamayız işyerinde, hele ki mevki olarak bizden üstse.. Samimi olmanıza gerek yok ama 'Günaydın' 'İyi akşamlar' gibi selamlamalar şart bence..

Yok asla olmaz gibi birşey düşünüyorsanız da yeni bir iş bulun, böyle huzursuz bir ortamda uzun dönem çalışılmaz..

Daha önce de bir sorunumuz da ben hiç birsey olmamış gibi davrandım o da kendi hatasını anlamadı ben davrımı koymazsam o yine hatasını anlamaz. Ben yönetimdeyim kimseye baglı bir işci degilim ilk ona baglı çalışıyordum ben saygıda kusur etmedim hiç bir zaman ezipte geçmedim onu izin vermeyecekse bastan vermiyorum deseydi ben basımın cagresine bakardım ama aradan bir hafta geçmiş ben valizimi hazırlayıp kalacak yerimi ayarlamışım hayır gidemezsin diyor nasıl sinir olmayayım. Ben sinirlendigimde aglarım nerede olursa olsun kırıp dökmemeyecegime bağıramayacagıma göre bende sinirimi böyle çıkarıyorum

Daha önce de bir sorunumuz da ben hiç birsey olmamış gibi davrandım o da kendi hatasını anlamadı ben davrımı koymazsam o yine hatasını anlamaz. Ben yönetimdeyim kimseye baglı bir işci degilim ilk ona baglı çalışıyordum ben saygıda kusur etmedim hiç bir zaman ezipte geçmedim onu izin vermeyecekse bastan vermiyorum deseydi ben basımın cagresine bakardım ama aradan bir hafta geçmiş ben valizimi hazırlayıp kalacak yerimi ayarlamışım hayır gidemezsin diyor nasıl sinir olmayayım. Ben sinirlendigimde aglarım nerede olursa olsun kırıp dökmemeyecegime bağıramayacagıma göre bende sinirimi böyle çıkarıyorum

Nasıl kimseye bağlı değilsiniz. İzini ondan istediğinize göre o adam sizin bölümün amiri olmalı...
Araya birilerini sokup adamı ezmişsiniz... En basitinden ben sizden 1 hafta önce izin aldım siz de verdiniz bende planımı ona göre yaptım deyip Cuma günü gelmeyebilirdiniz. Ağlayıp sızlayıp araya birilerini sokmanız hoş değil. Haklı iken haksız duruma düşürmüsşünüz kendinizi. Şimdi önemli bir işiniz olduğunda tekrar nasıl izin alacaksınız?

Hiç bir sıkıntı olmaz....
Konuşmak, selam vermek zorunda değilsin...
Seninle biraz uğraşabilir, gardını alır işine bakarsın....

Evet gerçekten can sıkıcı olmuş ve sen doğru olanı yapmışsıın onun üstünü devreye sokarak...
Özel sektörde çalışanların robot olmadığını anlasınlar şu yönetici sıfatındaki insanlar..

Nasıl kimseye bağlı değilsiniz. İzini ondan istediğinize göre o adam sizin bölümün amiri olmalı...
Araya birilerini sokup adamı ezmişsiniz... En basitinden ben sizden 1 hafta önce izin aldım siz de verdiniz bende planımı ona göre yaptım deyip Cuma günü gelmeyebilirdiniz. Ağlayıp sızlayıp araya birilerini sokmanız hoş değil. Haklı iken haksız duruma düşürmüsşünüz kendinizi. Şimdi önemli bir işiniz olduğunda tekrar nasıl izin alacaksınız?

ben kimsenin karsısında aglamadım kendi odam da kendi kendime agladım bu bir
ikincisi cuma gunu gelmeyip siz bana izin verdiniz deseydim ben sana izin vermedim deyip çıkabilirdi hiç şahidim de olmazdı.
ben tek bir birime baglı calısmıyorum her bölümde ilgilendigim işler var ben sadece ilk işe başladıgım da o kişiyle muhattap oldum diye onu hiç es geçmedim. Artık biryere gidecegim de de başka bir birimden izin alırım. organizasyon şemasında tek baglı oldugum kişi genel müdür bunca zaman ben saygımı korudum o da anlayış göstermeliydi hayır gidemezsin izin vermiyorum diyemez ben onun kölesi degilim.
diger müdür onunla konuşmaya gittiginde de ben düğün için hiç izin vermez miyim demesi degil müdürlük,erkek olup vermedim diyebilseydi

Evet gerçekten can sıkıcı olmuş ve sen doğru olanı yapmışsıın onun üstünü devreye sokarak...
Özel sektörde çalışanların robot olmadığını anlasınlar şu yönetici sıfatındaki insanlar..

sesini çıkarmadıgında resmen eziliyorsun bunu gördüm, masasını silip odasını temizledigim oldu sırf hatır için

ne kadar çok tamam dersen o kadar çok üstüne binen oluyor

Her kelimesine katılıyorum.

Ayrıca iş hayatında daha nelerle karşılaşacaksın bunlar en basiti.Her üzüldüğünde kızdığında iş aramaya kalkarsan çok yıpranırsın.
Bunlar inan zamanla geçiyor unutuyorsun niye üzülmüşümki diyorsun.:3:

sesini çıkarmadıgında resmen eziliyorsun bunu gördüm, masasını silip odasını temizledigim oldu sırf hatır için

ne kadar çok tamam dersen o kadar çok üstüne binen oluyor
Aynen öyle... Çok iyi yapmışsın bir üstüne devreye sokarak onu ezmekle :ssz:
1 saat öncesinden söylesen neyse...
Müdürün inadına izin vermemiş sana...Sonunda da ezildiğiyle kalmış:ssz:

Her kelimesine katılıyorum.

Ayrıca iş hayatında daha nelerle karşılaşacaksın bunlar en basiti.Her üzüldüğünde kızdığında iş aramaya kalkarsan çok yıpranırsın.
Bunlar inan zamanla geçiyor unutuyorsun niye üzülmüşümki diyorsun.:3:

Bakmayın böyle konuştuğuma, ben de fena sulugözdüm çalışırken:1:
Çok isterdim böyle sert biri olmayı...
Hassas olmayayım, insanları çok takmayayım..Değer verileceklere değer vereyim falan...
Ama nerdeeee...

Back
X