• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerindeki rakabet

seninkiler resmen azıtmış artık,
umursayamaman normal,
bende olsam takardım kafaya.
ben benimkilere benimle muhatap olacak kozu ve samimiyeti vermiyorum,
haliyle yanaşamıyorlar.
ama seninkiler yüzsüzmüş artık.
sen elinden geldiğince sus ve hiç bulaşma.
zor evet ama inan böyle insanlara bulaşınca çamuru da sıçrıyor.

Sıçramaz mı canım ya akşam çıkarken de iyi akşamlar dedim yeni gelen kız vardı bir tek cevap bile vermedi anlamıyorum iki gün önce birşey yoktu da şimdi neden konuşmuyorsun önayak mı nedir ya yüzsüz de ne yüzsüz işine gelince konuşuyor işine gelmedi mi yok kafaya takmamak elde değil ki ama elimden geldiğince onlara belli etmemeye çalışıyorum çünkü onların istediği bu huzur kaçırmak ben üstüme düşeni yaparım günaydın iyi akşamlar derim ister cevap versinler ister vermesinler benim huyum böyle selam vermeden duramam ki insana ama bunlar da ki nasıl bir huysa yokmuşum gibi davranıyorlar akılları sıra hayırlısı olsun inşallah Rabbim görüyor herşeyi elbet hakettiklerini bulurlar

seninkiler resmen azıtmış artık,
umursayamaman normal,
bende olsam takardım kafaya.
ben benimkilere benimle muhatap olacak kozu ve samimiyeti vermiyorum,
haliyle yanaşamıyorlar.
ama seninkiler yüzsüzmüş artık.
sen elinden geldiğince sus ve hiç bulaşma.
zor evet ama inan böyle insanlara bulaşınca çamuru da sıçrıyor.

Sen neler yapıyorsun peki canım nasıl uzak duruyorsun onlar sinir olduğunu belli etmemem lazım nasıl yapabilirim

Sen neler yapıyorsun peki canım nasıl uzak duruyorsun onlar sinir olduğunu belli etmemem lazım nasıl yapabilirim

ikiside genelde önümde oturuyor(sevmediğin ot misali :27: ),
ama asla muhattap olmuyorum,
zaten dersi kaynatan tipler,arkaya çok dönüyorlar falan ama hiç yüzlerine bakmıyorum :27:
sınıfa girdiğimde selam vermiyorum,
hocayla sınıfta konuşuyoruz mesela,sohbete karışmaya çalışıyorlar ama ben oralı olmuyorum hocayla konuşmaya devam ediyorum,
deli oluyorlar: ))
onun dışında sadece 2 kez laf soktum.onuda gerçekten haketmişlerdi.
birincisinde,
dersanede müdürümüzün yanına gitmiştim.küçük bir dersane olduğu için,birde müdürle eşim arasında samimiyet olduğu için arada gider sıkıntım olan konularda danışırım.
hamileyim ve evime temizliğe yardımcı bayan arıyordum.
müdürde koridordaydı ve yaşadığım şehirli olduğu için çevresi geniştir diye düşünerek güvenilir bir bayan aradığımı,bulursa yönlendirmesini istediğimi söyledim o da tabiki dedi.
bizim 2 sazanda meğersem koridordaki koltularda oturup bizi dinliyormuş :47:
sınıfa giderken ben durdurdular,bacak bacak üstünde dalga geçercesine:''ne oldu,ne sordun?'' falan dediler kıkırdaşarak.
ben de direk yapıştırdım cevabı:''size ne?''diye :27:
buna ne cevap verebilirler ki?
hiç konuşmadığım,selamlaşmadığım insanlar.
haliyle susup kaldılar öyle.

diğer bir olay da şu,
bizim bi coğrafya hocamız var ama görsen hani derler ya sırtına vur lokmasını al.
aynı öyle,çok saf,temiz bir adam.
koskoca kpss öğrencileri adamın zaafından faydalanıp sık sık dalgaya alıyorlar,bozmaya çalışıyorlar falan.
adam duymamazlıktan geliyor ama kırılıyor belli...
bu 2 kız da sürekli hocaya laf sokuyorlar.
ben haksızlığa tahammül edemem.
bi gün dersteyiz ve hoca nüfusu anlatıyordu bu kızlardan biri tarihle ilgili bi soru sordu,
hocada:''bilemiyorum hangi padişahtı'' dedi.
ve kız aynen şöyledi:''nasıl bilmezsiniz ya siz sözelcisiniz hocam bizden daha iyi bilmeniz lazım''.
nerden baksanız 35 yaşında,alanı coğrafya,kpss defterini kapatalı ise en az 10 sene olmuş.
ne alaka tarih?
hem adam tarihçi bile olsa bilemeyebilir,insanlık hali.
bu hocaya yapılan büyük saygısızlıktır bana göre,resmen adamı sınıfta utandırdı.
adam benim branşım değil tarih desede üzerine gittiler.

teneffüs oldu.gittim kıza iktisatla ilgili bişey sordum(kız iktisat mezunu).
kız:''bilmiyorum'' dedi.
bende başladım çemkirmeye :27: :''nasıl bilmezsin yaa sen iktisatçısın'' (bu kısmı kızın sesini taklit ederek yaptım.
devam ettim:''öyle bol keseden atmakla olmuyormuş değil mi?sende iktisat mezunusun o zaman bil herşeyi.bilmeyeceksende insanları-heleki senden büyük birini,hocanı-sınıfta rezil etmeye hakkın yok'' dedim.
kız eveledi durdu:''ama bilmesi lazımdı tarihle iktisat aynı şey mi,iktisat daha geniş kapsamlı..''vs vs..
o adam en son lisede tarih görmüş aradan seneler geçmiş,sende en son lisede tarih gördün ama 4 sene oldu,ona kalırsa öss ye daha yakın zamanda hazırlanmış biri olarak senin daha iyi bilmen lazım dedim.
sustu.
çünkü haksız olduğunu biliyordu.
bir daha da hiç bir şekilde konuşmadım ikisiylede.
zaten öyle boş insanlar ki,konuşmaya değmez.
yani sözün özü bu iki olay hariç(çünkü deli olmuştum artık),
ben hep onlar yokmuş gibi davranıyorum.
bazen kantinde kızlarla oturuyoruz.bu ikisi hep ayrı takılıyor çünkü kimse sevmiyor.
arada gelip muhabbete karışmaya çalışıyorlar ama ben gene yoklarmış gibi diğer kızlarla muhabbete devam ediyorum.

Son düzenleme:
bu arada önceden bende senin gbiydim,hatta konum var: ))
önceden samimi olup,sonra artniyetli olduğunu anladığım arkadaşıma nasıl tavrımı belli ederim diye :27:
insan zamanla pişiyor,alışıyor kime nasıl davranacağına.
2 sene önceki ben olsa,böyle yapmazdı eminim.
ama evlenince,başka şehre gelip burda insanlarla daha çok muhatap olmak zorunda kalınca,
nasıl davranacağımıda anlamaya başladım.
sende zamanla alışırsın bu duruma,
zira bu son olmayacak.böyle insanlar hep var hayatımızda.

Sıçramaz mı canım ya akşam çıkarken de iyi akşamlar dedim yeni gelen kız vardı bir tek cevap bile vermedi anlamıyorum iki gün önce birşey yoktu da şimdi neden konuşmuyorsun önayak mı nedir ya yüzsüz de ne yüzsüz işine gelince konuşuyor işine gelmedi mi yok kafaya takmamak elde değil ki ama elimden geldiğince onlara belli etmemeye çalışıyorum çünkü onların istediği bu huzur kaçırmak ben üstüme düşeni yaparım günaydın iyi akşamlar derim ister cevap versinler ister vermesinler benim huyum böyle selam vermeden duramam ki insana ama bunlar da ki nasıl bir huysa yokmuşum gibi davranıyorlar akılları sıra hayırlısı olsun inşallah Rabbim görüyor herşeyi elbet hakettiklerini bulurlar

aynısını sende onlara yap.
yeni gelen kız bana kalırsa daha tehlikeli.
zira başkasının anlatmasıyla,dolduruşuyla bi insanı tanımadan tepki koyuyorsa o daha korkulacak bi tip demektir.
sen,onlar yokmuş gibi davran sadece işini yap.
boş kaldığın zamanlarda onlarla muhabbet kurmaya çalışmak yerine kitap oku ya da bi tanıdığını ara konuş.
sen gene iyi selam vermiyorsun.
ben bi selamımı almaya tenezzül etmeyen adama değil selam vermek yüzüne bakmam.
ne hali varsa görsün derim.
(kaldı ki bu sınıftaki iki kıza ilk zamanlar ön yargılı olma civciv diyerek ilk günaydını ben dedim,baktım cevap yok,bende selam vermiyorum artık.)
sana neler yapmışlar hala selam veriyorsun bu kadar bonkör olma :27:

yoksa hayatındaki iyilerle kötülerin çizgisini çizemezsin..

Son düzenleme:
bu arada önceden bende senin gbiydim,hatta konum var: ))
önceden samimi olup,sonra artniyetli olduğunu anladığım arkadaşıma nasıl tavrımı belli ederim diye :27:
insan zamanla pişiyor,alışıyor kime nasıl davranacağına.
2 sene önceki ben olsa,böyle yapmazdı eminim.
ama evlenince,başka şehre gelip burda insanlarla daha çok muhatap olmak zorunda kalınca,
nasıl davranacağımıda anlamaya başladım.
sende zamanla alışırsın bu duruma,
zira bu son olmayacak.böyle insanlar hep var hayatımızda.

Aynen canım hep var böyleleri takmamak elde değil birde kalabalık ortam olunca daha başka olur çünkü biZ 3kişiyiz 2si birbiriyle kanka oldu ben konuşmuyorum onlar da benle konuşmuyor kalabalık olsa bu kadar takmazdım.yeni gelen yine müdüre gitmiş bugün daha gelmedi bunlar amaçlarına ulaşmak için elinden geleni yapıyorlar artık ne diyo sa adama

Bu benim derdim bitmez bu insanlarla canlarım ya yeni gelen müdüre gitmiş yine bugün ne diyecekse artık kafaya koydu herhalde ya o girmek istiyor burdan Ya da beni göndermek hayırlısı olsun ne yapalım nasibimiz varsa çalışırız yoksa çıkarız

aynısını sende onlara yap.
yeni gelen kız bana kalırsa daha tehlikeli.
zira başkasının anlatmasıyla,dolduruşuyla bi insanı tanımadan tepki koyuyorsa o daha korkulacak bi tip demektir.
sen,onlar yokmuş gibi davran sadece işini yap.
boş kaldığın zamanlarda onlarla muhabbet kurmaya çalışmak yerine kitap oku ya da bi tanıdığını ara konuş.
sen gene iyi selam vermiyorsun.
ben bi selamımı almaya tenezzül etmeyen adama değil selam vermek yüzüne bakmam.
ne hali varsa görsün derim.
(kaldı ki bu sınıftaki iki kıza ilk zamanlar ön yargılı olma civciv diyerek ilk günaydını ben dedim,baktım cevap yok,bende selam vermiyorum artık.)
sana neler yapmışlar hala selam veriyorsun bu kadar bonkör olma :27:

yoksa hayatındaki iyilerle kötülerin çizgisini çizemezsin..

Çizemiyorum zaten canım yemeğe çıktım şimdi hiç bir şey demedim onlar da bana demiyor zaten yeni gelen kız çok fena dediğin gibi ikisi bir oluyorlar işte zaten boş kaldığımda onlara konuşmuyorum ders çalışıyorum ama kafam dolu aklına birşey girmiyor ki işimi ya da bölümümü değiştirsem diyorum ama gittiğim yerde de aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ne yapayım ya

İş yerinde bir günüm daha devam ediyor Allah dan yeni gelen yok da sıkıntı 1e düştü akişına bırakmaya çalışıyorum başka ne yapabilirim ki kafaya takmamaya çalışıyorum :(

Back
X