iş yerindeki sıkıntım

İşiniz hayırlı olsun
herkes kendi rızkını yer
bence bir insana verilecek ceza onu yok saymaktır
sizde onu yok sayın
Belediye mi bu kurum genelde oralarda oluyor siyasi bir yer olduğu için
Çok teşekkürler onun yok saymaya çalıştığı gibi yok saymak evet.. ne gerek var entrikalara anlamıyorum ki... neyi paylaşamıyoruz

Bence siz iletişimi herkesle devam ettirin.
Günaydın iyi akşamlar vs.gibi eksik etmeyin.
Sonra sorunlu içine kapanıp tip olursunuz milletin gözünde.
O kişi açısından düşünün bir de kaç yıldır orada ve ortak ofisteymiş.
Kendini değersiz hissetmiş olabilir belki evet tavirlari hiç hoş değil ama demek ki o da böyle gösteriyor tepkisini.
Ben olsam alır karşıma konuşurdum böyle gerginlik nereye kadar?
Evet içine kapanık algılandığım için de 2 gündür diğer memurlar takılıyor gel yanımıza odandan çık diye... şimdi onlara yaklaşmaya çalışıcam bende... benim tüm enerjimi emdi resmen pasifize etti...

Yaa tepkinize hayran kaldım gerçekten sanırım böyle bir konuşmayı asla yapamam çok istesem de. Bu yüzden tebrik ederim. Benmi heöen güvenim yerle bir oluyor ve içime kapanıyorum
Siz gereken kişiye gereken tepkiyi vermezseniz çok üzülürsünüz yalnız, özellikle iş hayatında, içine kapanmak bi çözüm değil, haksız muamele görüyosanız bi şekilde tepki vermeniz gerekiyo. Ben sizin yerinizde olsam o arkadaşı öğle yemeğine davet ederim mesela, yemek arasında da sorarım benle ilgili bi problem varsa çözmeye hazırım beraberce derim. İnsanlara bu şekilde konuşarak yaklaştığınızda en azından çözüm üretmiş olursunuz. Yoksa böyle sinir ola ola insan çalışamaz da yani ben çalışamam bana böyle davranılan bi ortamda.

Arkadaşım ben de devlet memuruyum bizde de şirket personelleri var senin iş kolundan farklı onların durumları kimsenin ekmeğiyle oynamıyorlar bizim burda da var senin gibi insanlar demek ki cv si baya sağlammış kızın demek ki senin potansiyelin düşük ne demeye çalışıyorsun kıza anlamadım devlet memuruyum diye kimseyi küçümseyip işe girme sebebini başka şeylere bağlayamazsın
İnsan olabilmek önemli olan... kimse kimseye tavır almamalı ona kendini kötü hissettirmemeli benim hayat felsefem bu aldığım görgü edep terbiye bu...

Siz gereken kişiye gereken tepkiyi vermezseniz çok üzülürsünüz yalnız, özellikle iş hayatında, içine kapanmak bi çözüm değil, haksız muamele görüyosanız bi şekilde tepki vermeniz gerekiyo. Ben sizin yerinizde olsam o arkadaşı öğle yemeğine davet ederim mesela, yemek arasında da sorarım benle ilgili bi problem varsa çözmeye hazırım beraberce derim. İnsanlara bu şekilde konuşarak yaklaştığınızda en azından çözüm üretmiş olursunuz. Yoksa böyle sinir ola ola insan çalışamaz da yani ben çalışamam bana böyle davranılan bi ortamda.
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için ama şuan konuşmaya hiç hazır değilim bir müddet onun gibi tavır da almadan sadece yokmuş gibi davranarak ilerlesem iyi olacak sanırım... yüzüme gözüme mimik takınmadan

Odanızın hakkını verin o zaman. onların peşinden koşmayın. yürüyün geçin. demekki sizin haksız yere ondan üstün olduğunuzu düşünüyor. o zaman bu fesat düşüncesinin hakkını verir şekilde davranın. ezik olcak kişi siz değilsiniz. madem kurumun tutumu bu şekilde bununla besleniyor güdüleniyorlar siz onlara ezik davranın. bak nasıl peşinize düşecekler. üst yönetimle haşır neşir olmaya çalışın. kudursunlar.

Bende konu sahibi dışında yapılan karşılıklı alıntıları ve imaları anlayamıyorum
Ztn bu duşunceyi savunmadım, konu sahibi ne demek istediğimi gayet anladı ve oda oda verilmesine şaşırdığını belli etti. Nasıl bir yerde çalışıyor olmam, bana artıları eksileri ve memnuniyetimi ancak yazdığım kısmı ile anlatabilirim, tamamını burda kimse bilemez.
Konu sahibine de tavsiyem kendine dert etmemesi zamana bırakması ve umursamaması.
Benim de anlatmaya çalıştığım burdan siz bile ayrı oda verilmesine tepki verilmiştir derseniz iyi niyetli bile olsa ayrı oda verilen kişiye düşman olmak diye kamu da oluşan bir olguyu kabullenmektir ki böyle bişeyden bir insan düşman oluyorsa o çalışma ortamı sağlıklı değildir Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi

İnsan olabilmek önemli olan... kimse kimseye tavır almamalı ona kendini kötü hissettirmemeli benim hayat felsefem bu aldığım görgü edep terbiye bu...
Şimdi ben ilk şube de işe başlamıştım daha 20 yaşındaydım ve ordakiler benden yaşça çok büyüktü ilk zamanlar niye kimse benle konuşmuyor diye çok dertlenmiştim şaka maka 10 yıl oldu ben alt devreme ve şirket elemanlarına o duyguyu yaşatmamaya çalışıyorum kötü niyetli değillerdi ama yabancı kurulu bir düzen de çalışmaya başlayıp yalnız hissetmek hoş olmuyor

Odanızın hakkını verin o zaman. onların peşinden koşmayın. yürüyün geçin. demekki sizin haksız yere ondan üstün olduğunuzu düşünüyor. o zaman bu fesat düşüncesinin hakkını verir şekilde davranın. ezik olcak kişi siz değilsiniz. madem kurumun tutumu bu şekilde bununla besleniyor güdüleniyorlar siz onlara ezik davranın. bak nasıl peşinize düşecekler. üst yönetimle haşır neşir olmaya çalışın. kudursunlar.
Kesinlikle dediğiniz gibi davranmak doping gibi geldi yazdıklarınız...

Şimdi ben ilk şube de işe başlamıştım daha 20 yaşındaydım ve ordakiler benden yaşça çok büyüktü ilk zamanlar niye kimse benle konuşmuyor diye çok dertlenmiştim şaka maka 10 yıl oldu ben alt devreme ve şirket elemanlarına o duyguyu yaşatmamaya çalışıyorum kötü niyetli değillerdi ama yabancı kurulu bir düzen de çalışmaya başlayıp yalnız hissetmek hoş olmuyor
Sabah memurlardan biri o kişi için dedi ki o da senin gibi ilk geldiğinde yemeğe çağırırdıl gelmezdi odasından çıkmazdı çıkaramazdık onu çekinirdi... ben bunu duyunca niye öyle yaptığını daha iyi anladım tabi... gerçekten ezme psikolojisi uyguluyo ve kendine rakip görüyo o yüzden böyle davranıyor

Böylelerini tuş etmenin yolu genelde onlar gibi,hatta bir üst makamdan davranmaktır.Aşırı özgüvenli olun,görmezden gelin,hava atar gibi hallere girin,şuh kahkahalar atın yanında inadına.Afedersiniz mal gibi kalıyorlar.Bir süre sonra da sizin gölgenize sığınıyorlar.Yalakalık yapmaya başlıyorlar.

Böylelerini tuş etmenin yolu genelde onlar gibi,hatta bir üst makamdan davranmaktır.Aşırı özgüvenli olun,görmezden gelin,hava atar gibi hallere girin,şuh kahkahalar atın yanında inadına.Afedersiniz mal gibi kalıyorlar.Bir süre sonra da sizin gölgenize sığınıyorlar.Yalakalık yapmaya başlıyorlar.
İnsanı zorla insanlıktan çıkarıyor böyleleri aynen öyle.. bunu kendisi istedi yapacak bişey yok becerebilirsem onun gibi seviyesiz hallere bürünücem ben de... kendimi bozmadıkça level atlıyor çünkü...

İnsanı zorla insanlıktan çıkarıyor böyleleri aynen öyle.. bunu kendisi istedi yapacak bişey yok becerebilirsem onun gibi seviyesiz hallere bürünücem ben de... kendimi bozmadıkça level atlıyor çünkü...

Maalesef.Ben de yazarken rahatsız oldum ama başka türlü değişmiyorlar.Onun kadar olmayın ama kibirli görünün."Evet,ben de gerçekten önemli şeyler var" havası.Bunlara bir şey yapmazsanız bütün özgüveninizi yerle bir ederler.Gerçekten ezik olduğunuza inanmaya başlarsınız.İnsana göre muamele yapmak lazım.

Kurulu bir düzene en son katılmak sıkıntı yaratıyor ne yazıkki bende şu aralar aynı sıkıntıyı yaşıyorum çözümü ne dersen zaman başka çözümü yok. Zamanla herşey oturacak. İşe gidesim bile gelmiyordu o kişi yüzünden aynı nöbette değilsek mutlu mesut gidiyordum bilemiyorum haklı olan kaybetmez üzülme bende başarabilirim umarım takmamayı

Bir bakıştan bile etkileniyorsanız kamuda işiniz zor o kadar söyleyeyim. Daha neler gmreceksiniz :) O yüzde işinizi düzgün yapın ve gerisini boşverin

Kamuda çalışan biri olarak Kamu'ya girerken CV'nin önemini ve nerede kullanıldığını hiç anlayamadım, sınavla girmediniz mi oraya?
Ayrıca kişilere bu kadar takmak için 2 ay çok kısa bir süre. Yani bu tavırların sebebi için ayrıntı bilmek lazım. Çünkü Kurum'a havadan gelen herkese biz de tepkiliyiz doğal olarak.
konu sahibinden once buna yanit vericem. ben de kamuda calisiyordum. sinav arti mulakat ile alinan bir kurum. benim de onceki is tecrubelerim ve aldigim egitimlerden etkilenerek beni ise aldilar. yani her kuruma sinav tek basina yetmiyor.

konu sahibi; bu tarz insanlar hep olacak. oncelikle kendinize guveninizi yitirmeyin aksine daha guclu ve dinamik olun. kisi size selam vermiyorsa siz de vermeyin. ayni bakislarla karsilik verin hatta umursamayin umursamadiginizi belli edin.
kendi emeginiz ile girdiginiz yerde yine kendi emeginizle yukseleceksiniz. kisi kendinden bilir isi demek ki torpille giren cok ki torpille girdiginizi dusunuyorlar.

bidakak sirket elemaniymissiniz o daha da beter Allah yardimcin olsun.
simdi yok ben kpss ile gitrdim vs diye yazan cok olur.
devletin yeni politikasi ki bence de gerekli olan bir politika. ozelde gece gunduz kopek gibi calistiniz. birileri kpss icin dersane dersane gezerken is begenmezken siz iyi yerlere gelebilmek icin is hayatina atildiniz. 3 5 sene oturup devlete sirtimi dayayim ohh diye bekleyenler arasinda siz is bularak ozelde, ozelin kahrini cekerek calistiniz ve oradakilerden cok daha donanimlisiniz. elbette cekemeyecekler sizi ne bekliyordunuz?
devlete giren 10 kisiden 7 si calismiyordu. cok cok iyi oldu bu politika en azindan calisirlar belki.
kpss ahim sahim bisey degil. abartanlara bakma. 3 matametik 5 turkce cozup kendini pasa zannedenlerle kendini bir tutma. (a grubuna lafim yok cok zorlu bir sinav o) senin ozel tecruben hepsini ezmeye yeter.
basarilar. takma umursama.

Kusura bakmayın ama ben 1 sene çalışıp KPSS ye hazırlanmışım ondan sonra memur olmuşum sizin gibiler malesef havadan kamu kurumuna giriyor aynı tavrı bende sergiliyorum. Çünkü çoğunun nasıl işe alındığı çok belli bir dair başkanı bütün akrabasını işe sokmuş bu düpe düz hak yemek oluyor sizin vasfınızla emin olun KPSS ye hazırlanan ve işe giremeyen o kadar çok insan var ki.
Hizmet alımı sayesinde memur alımı da azaldı.

bidakak sirket elemaniymissiniz o daha da beter Allah yardimcin olsun.
simdi yok ben kpss ile gitrdim vs diye yazan cok olur.
devletin yeni politikasi ki bence de gerekli olan bir politika. ozelde gece gunduz kopek gibi calistiniz. birileri kpss icin dersane dersane gezerken is begenmezken siz iyi yerlere gelebilmek icin is hayatina atildiniz. 3 5 sene oturup devlete sirtimi dayayim ohh diye bekleyenler arasinda siz is bularak ozelde, ozelin kahrini cekerek calistiniz ve oradakilerden cok daha donanimlisiniz. elbette cekemeyecekler sizi ne bekliyordunuz?
devlete giren 10 kisiden 7 si calismiyordu. cok cok iyi oldu bu politika en azindan calisirlar belki.
kpss ahim sahim bisey degil. abartanlara bakma. 3 matametik 5 turkce cozup kendini pasa zannedenlerle kendini bir tutma. (a grubuna lafim yok cok zorlu bir sinav o) senin ozel tecruben hepsini ezmeye yeter.
basarilar. takma umursama.

Galiba sizde şirket elemanısınız ki KPSS ye girenlere laf atmışsınız. Pardon da benim üniversitesini okuduğum bölümde çalışmak istemem neden anormal geliyor size? Çekemeyecekler nasıl bir laftır Allah aşkına neyini çekemeyeceğim ben hakkımla girdim çok şükür sınavını kazanıp atandım çoğu şirket personelinin nasıl işe girdiği çok belli burada polemik yaratmayın isterseniz.
3 matematik,5 türkçe ile olmuyor o işler madem size o kadar kolay geliyor sizde girin de atanan memur olun.

Kusura bakmayın ama ben 1 sene çalışıp KPSS ye hazırlanmışım ondan sonra memur olmuşum sizin gibiler malesef havadan kamu kurumuna giriyor aynı tavrı bende sergiliyorum. Çünkü çoğunun nasıl işe alındığı çok belli bir dair başkanı bütün akrabasını işe sokmuş bu düpe düz hak yemek oluyor sizin vasfınızla emin olun KPSS ye hazırlanan ve işe giremeyen o kadar çok insan var ki.
Hizmet alımı sayesinde memur alımı da azaldı.
diyosunuz ya o daire başkanı bütün akrabasını sokmuş sizde o daire başkanının yeğeni baldızı vs. olsyadınız eminim sizde o işe girerdiniz o zaman bu şekil konuşmazdımız.

Back
X