• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş yerindeki sorunum :(

reyyan85

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
27
2
6
35
Antalya
arkadaşlar merhaba bir sorum var sizlere iş yerinde problem yaşıyorum ben bir fabrikada sekreter ve halkla ilişkiler departmanındayım

fabrikada çay ve temizilk işlerine bakan abla işten çıktı şimdi hem kendi işimi hemde çay temizlik işini benden yapmamaı bekliyor ve
istiyorlar muhasebeci arkadaşlara yada bilenlere soruyorum ben burdan tazminat alarak nasıl çıkarım tahammülüm kalmadı bu arada 2 yıllık elemanım değermi tazminat için katlanmaya bilemiyorum

Patronun karşısına çık konuş ve temizlik ve çayla ilgilenme... Mecbur değilsin, kimsede sana kalkıp neden çay yapmıyorsun diyemez sanırım. Kendiliğinden çıkıp gidersen onlara fırsat vermiş olursun, işten kendi çıktı gitti derler, tazminatınıda alamazsın, onlar işten çıkarmaya kalkarsa tazminatını alma şansın var. sen kendi görevin neyse onlarla ilgilen. Çay isteyen kalksın kendi yapsın, sana kalkar çay ve temizlikten sen sorunlusun derlerse benim görevim değil dersin. Bir eleman alsınlar, sürüsüyle insan boşta..Sen artı bu işleri yaprken sana fazladan paramı verecekler sanki.

Patronun karşısına çık konuş ve temizlik ve çayla ilgilenme... Mecbur değilsin, kimsede sana kalkıp neden çay yapmıyorsun diyemez sanırım. Kendiliğinden çıkıp gidersen onlara fırsat vermiş olursun, işten kendi çıktı gitti derler, tazminatınıda alamazsın, onlar işten çıkarmaya kalkarsa tazminatını alma şansın var. sen kendi görevin neyse onlarla ilgilen. Çay isteyen kalksın kendi yapsın, sana kalkar çay ve temizlikten sen sorunlusun derlerse benim görevim değil dersin. Bir eleman alsınlar, sürüsüyle insan boşta..Sen artı bu işleri yaprken sana fazladan paramı verecekler sanki.

evet haklısın cnm benim tahminim çıkayım kendim diye yapıyorlar mobing hat safhada ne kadar dayanırım bilmiyorum. para falan fazladan verecekleri yok zaten

İş tanımınızda böyle bir zorunluluk yok. Asla yapmayın. Ben de aynı şeyleri yaşadım. İşe girerken konuşulmayan şeyler talep edildi zaman içinde. Sekreterliğin tanımında servis hizmeti yoktur. Sakın ha yapmayın. Ve malesef eğer evlenmezseniz tazminat alıp çıkamazsınız. Bildiğiniz gibi evlenen kadınlar yararlanabiliyor bu haktan. Evlilik durumu yoksa şayet kendinizi kovdurmaya bakın derim. İşlerine gelmiyorsa çıkartsınlar. İşverenlerin bu huyuna çok ama çok sinir oluyorum :47:

İş tanımınızda böyle bir zorunluluk yok. Asla yapmayın. Ben de aynı şeyleri yaşadım. İşe girerken konuşulmayan şeyler talep edildi zaman içinde. Sekreterliğin tanımında servis hizmeti yoktur. Sakın ha yapmayın. Ve malesef eğer evlenmezseniz tazminat alıp çıkamazsınız. Bildiğiniz gibi evlenen kadınlar yararlanabiliyor bu haktan. Evlilik durumu yoksa şayet kendinizi kovdurmaya bakın derim. İşlerine gelmiyorsa çıkartsınlar. İşverenlerin bu huyuna çok ama çok sinir oluyorum :47:

evliyim zaten cnm kovdurmaktan başka çarem kalmadı anlaşılan

Temizlik çay işine karışmayacaksınız, sorun olmazsa ne ala. Olursa da yapmamaya ısrarla devam edip seni işten çıkaracaklar = tazminatını bu yolla zaten alabileceksin.

Kaç senelik evlisiniz ? Bir seneye kadarsa alıyorsunuz tazminatı.

Ha ayrcaaaa! O çaycı hanım işten ayrılana dek siz yapmıyordunuz değil mi çayı kahveyi ? Yani sizden önce de vardı o konumda birisi... E yani demek ki bu sizin görev tanımınızda değil.:51:

Ha ayrcaaaa! O çaycı hanım işten ayrılana dek siz yapmıyordunuz değil mi çayı kahveyi ? Yani sizden önce de vardı o konumda birisi... E yani demek ki bu sizin görev tanımınızda değil.:51:

5 yıllık evliyim cnm ya o geçti

evet vardı ama şimdiki maksatları giderleri azaltmak bir kişiye bir maaşla aiki kişilik iş yaptırmak maksat

Back
X