• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İs yerinden biktim artik:( :(

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Merhaba kizlar.
1bucuk yildan bu yana 182 cagri merkezinde calisiyorum. 10bucuk saat ve haftada gunleri belli olmayan 2gun tatilim.
O kadar yorucu ki. Gunde max 220 cagri aliyorum. Normal gunlerde 180-200 arasi degisiyor.
O kadar tukendim ki. Takim lideri baskisi vatandas yogunlugu molalari ayarlama derken bir bakmisim tukenmisim... Saclarim stresten dokuluyor:KK43:
Randevu yok diye bagiran vatandasa ses yukseltemiyosun. Elbette yukseltmemeliyiz ama asiri baski halinden dolayi artik robota dondum. 1 saat normal mola 30dk yemek molasi var. Yetmiyor yetmiyor. Cok agir sartlari cok...:KK43:
Bu yuzden surekli ihtar aliyorum molalari astigim icin...
Vardiyali calisiyorum.
3vardiya var.
Sabah 8 aksam 6bucuk.
Sabah 9 aksam 7bucuk.
Oglen 12 aksam 10bucuk.
Bazen iki hafta ust uste 12ci olabiliyoruz yogunluga bagli:KK43:
Molaya cikarken takim liderleri kolundan tutup nereye diye uyarabiliyorlar:KK43: gururum cok inciniyor yapamiyorum artik....
Maasi da aman aman iyi degil. 1400 tl civari:KK43:
Artik cok bittim kizlar....
Lutfen beni teselli edecek bir seyler soyleyin...
Bakin bu gece 10bucukta gidecegim sabah 7bucukta cikacagim. Gece vardiyasindayim. Bu da 2 ayda bir filan geliyor. Bekarim ama seneye dugunum var. Para biriktirmem gerek ama ben cok tukenmis hissediyorum:KK43:
Tesekkur ederim simdiden...

Çok yorucudur eminim. Ben ekonomi muhabiriyim ulusal bi'gazetede. İnanın her ay ek çıkarırken valilerin özel kalemlerinden tutun küçük işletmelere kadar telefon görüşmesi yapıyoruz ve tiksiniyorum artık telefonla konuşmaktan. Anlatıyorsun anlatıyorsun karşındaki bön bön "anlamadım şunu mu istiyorsunuz" diye tekrar başa sarıyor muhabbet. Kimisi suratına kapıyor, kimisi tersliyor. Cidden insanlarla uğraşmak çok zor. Şartların da zor gerçekten. Benim diyeceğim evlenene kadar sık dişini eksiğin vardır muhakkak onları hallet ama evlenirken başka bi'işe geç. Evliyken daha da zorlar çünkü:(

allah yardım etsin seni en iyi ben anlarım birebir vatandaşla uğraşmak inanılmaz bir stres. üstüne sende çalışma şartları da ağırmış ben en azından o açıdan rahatım ama, vatandaşa saygı sevgi göstericem diye suratıma sövenlere bile gülümsüyorum mecbur. iş bak kendine daha iyi bi imkan bulunca da oraya geç, o zamana kadar da sabır. ben bide devlet memuruyum sorsalar sırtım rahat ohhhh, gel bide bana sor neler var neler en azından telefondasın ben her gün yoğun değilsek 100 kişiyle yüzyüze 50 kişiyle de telefonda konuşuyorum... telefonda en azından öpmüyolar, işlerini hallettiğimde sarılıp şap şap öpenler var engel olamıyorum...

Çağrı merkezinde çalışmış birisi olarak, şunu söyleyebilirim en berbat işlerden birisidir. O kadar kötü ki anlatamam. Çişe bile izinle gidilen bir işten bahsediyorum. Çok çok çok kötüydü, hatırlamak istemiyorum. Kulaklarım ağrır, belim bükülür, gece rüyamda çağrı alırım, sabah mutsuz uyanırım, her gün anama sövenlerle uğraşırım. Memleketimizdeki mevcut dangalak oranının düşünüldüğünden çok daha fazla olduğunu tespit etmiştim. Bazılarını hiç ama hiç anlamadım, o kafayı sadece yemek yemek, nefes almak ve bir şeylere bön bön bakmak ve tv izlemek dışında başka bir şey için kullanmayanlar var ya. Mesela düşünmek!:KK57:
Çağrının birisi bakın yazıyorum.
- İyi günler ben X nasıl yardımcı olabilirim?
-Ya ben bunun düğmelerinden bir şey anlayamadım, kapatamıyorum da ne yapacağım şimdi?
-Fişini çekiverin o halde?
-Aaa fişi mi vardı bunun?
-...( Yok o güneş enerjisi ile çalışıyor, fotosentez falan da yapıyor olabilir bak! )

Merhaba kizlar.
1bucuk yildan bu yana 182 cagri merkezinde calisiyorum. 10bucuk saat ve haftada gunleri belli olmayan 2gun tatilim.
O kadar yorucu ki. Gunde max 220 cagri aliyorum. Normal gunlerde 180-200 arasi degisiyor.
O kadar tukendim ki. Takim lideri baskisi vatandas yogunlugu molalari ayarlama derken bir bakmisim tukenmisim... Saclarim stresten dokuluyor:KK43:
Randevu yok diye bagiran vatandasa ses yukseltemiyosun. Elbette yukseltmemeliyiz ama asiri baski halinden dolayi artik robota dondum. 1 saat normal mola 30dk yemek molasi var. Yetmiyor yetmiyor. Cok agir sartlari cok...:KK43:
Bu yuzden surekli ihtar aliyorum molalari astigim icin...
Vardiyali calisiyorum.
3vardiya var.
Sabah 8 aksam 6bucuk.
Sabah 9 aksam 7bucuk.
Oglen 12 aksam 10bucuk.
Bazen iki hafta ust uste 12ci olabiliyoruz yogunluga bagli:KK43:
Molaya cikarken takim liderleri kolundan tutup nereye diye uyarabiliyorlar:KK43: gururum cok inciniyor yapamiyorum artik....
Maasi da aman aman iyi degil. 1400 tl civari:KK43:
Artik cok bittim kizlar....
Lutfen beni teselli edecek bir seyler soyleyin...
Bakin bu gece 10bucukta gidecegim sabah 7bucukta cikacagim. Gece vardiyasindayim. Bu da 2 ayda bir filan geliyor. Bekarim ama seneye dugunum var. Para biriktirmem gerek ama ben cok tukenmis hissediyorum:KK43:
Tesekkur ederim simdiden...

geçen gün arkadaşımın biri şikayetçiydi işinden.bir ara çalıştığım yerrlerden bahsettim sesini kesti. 1400 dediğin maaşı bizim burada memur dışında kimse alamıyor bunu belirteyim. bulunduğum yerde 500 tl ye seni afedersin ama e...şş...k gibi çalıştırırlar.nasıl dersen şöyle izah edeyim.kusura bakma uzun olacak ama iyi okumanı rica ediyorum

ilk işe başladığımda terzinin yanında sabahtan akşama kadar çalışıp 120 tl alıyordum.sonraki iş yeerimde ise sabahtan akşama kadar çalışıp 240.
daha sonraki iş yerimde 200 aldım ve bana o parayı verirken bişey yapmadın bu bile çokta neyyyyse dedi.sabahtan akşama kadar oturuyordum sanki.psikolojik şiddeti de cabası.
neyse sıradaki iş yerim marketti. sabahtan gecelere kadar oturma yasağı dahilinde çalışırdık.oturmak konuşmak yasaktı.müşterinin pelşinden ayrılmak yasaktı çünkü onlara bişey satmak zoryndaydık.(malum müşteriler ne alacağını bilmezler sanki öyle değilmi ) ve bütün gün kameralardan izlenir uyarı alırdık.depoya mal indir mal çıkar kasaya geç şarküteriye koş patron fırçası ye.adam gibi sigortan yatırılmasın.seni vasıfsız görsünler (kendileri çok vasıflıda). canım çıkardı. allah şahit canım çıkardı resmen ve aylık 550 alırdım.
sonraki iş yerim bir veterinerdi. bana girişteki sözü sadece oturup satış yapacaksın arasıra etrafın tozunu al yeterli bu kadarcık işin dedi. ama gel gör öyle olmadı.
sigorta yok. iki çocuğu var onlara bak.bakmadığında fırça ye.onlara yemek yap.olmadı çıktığım saati geç bul herkes dükkanı kapatmış ben hala açık.yemek bile vermezdi.evden getirir yada aç kalırdım.aldığım para neki zaten.çocukları okula götür tabaklarını yıka.soba kur kaldır vs vs vs.aldığım para 400 artı sigorta yok.çünkü ödeyemezmiş.
sıradaki iş yerim bir mimarlık.bana denilenden kat kat fazlasını yaptığıma eminim.patronumun şımarık sevgililerine yemek bile hazırlattılar bana ve arkadaşlarıma. hergün acımadan 5 kat temizletip onu bile begenmezlerdi. aldıüğım para mı? 500. sigorta yok güya yapacaklardı.ilk iki ay maaş aldım soraki 5 ay yok.çıkışta aldık maaşı.onu da unutmuş beyefendi lükse bak.sorsan çok zengin ve adam gibi adam halbuki beş para etmez gözümde. ve dediği şey eleman boş oturmayacak gerekirse sildiği yerleri bir daha silecek.
bizim burada maaşı verirler.kışın iş olmazsa kendi özel işlerini yaptırırlar.pazara gönderirler.çocuklarına baktırırlar.yazın iş olmazsa bahçelerinde çalıştırırlar.mırın kırın ederekde maaşını verirler ve hiç bir zaman onların gözünde çalışıyr olmazsın.
kısacası senin o ufak gömrüdüğün maaşın altında bir miktarla burada aileler geçiniyor ve saatlerce ne şartlar altında çalışarak ne psikolojik şiddetlere maruz kalarak. haline şükret kardeşim. inanki işin zor olasa da maaşın çok iyi.çalıştığına değiyor hiç değilse. kıymetini bil. kafanı rahatlat işine odaklan. uzun oldu kusura bakma

geçen gün arkadaşımın biri şikayetçiydi işinden.bir ara çalıştığım yerrlerden bahsettim sesini kesti. 1400 dediğin maaşı bizim burada memur dışında kimse alamıyor bunu belirteyim. bulunduğum yerde 500 tl ye seni afedersin ama e...şş...k gibi çalıştırırlar.nasıl dersen şöyle izah edeyim.kusura bakma uzun olacak ama iyi okumanı rica ediyorum

ilk işe başladığımda terzinin yanında sabahtan akşama kadar çalışıp 120 tl alıyordum.sonraki iş yeerimde ise sabahtan akşama kadar çalışıp 240.
daha sonraki iş yerimde 200 aldım ve bana o parayı verirken bişey yapmadın bu bile çokta neyyyyse dedi.sabahtan akşama kadar oturuyordum sanki.psikolojik şiddeti de cabası.
neyse sıradaki iş yerim marketti. sabahtan gecelere kadar oturma yasağı dahilinde çalışırdık.oturmak konuşmak yasaktı.müşterinin pelşinden ayrılmak yasaktı çünkü onlara bişey satmak zoryndaydık.(malum müşteriler ne alacağını bilmezler sanki öyle değilmi ) ve bütün gün kameralardan izlenir uyarı alırdık.depoya mal indir mal çıkar kasaya geç şarküteriye koş patron fırçası ye.adam gibi sigortan yatırılmasın.seni vasıfsız görsünler (kendileri çok vasıflıda). canım çıkardı. allah şahit canım çıkardı resmen ve aylık 550 alırdım.
sonraki iş yerim bir veterinerdi. bana girişteki sözü sadece oturup satış yapacaksın arasıra etrafın tozunu al yeterli bu kadarcık işin dedi. ama gel gör öyle olmadı.
sigorta yok. iki çocuğu var onlara bak.bakmadığında fırça ye.onlara yemek yap.olmadı çıktığım saati geç bul herkes dükkanı kapatmış ben hala açık.yemek bile vermezdi.evden getirir yada aç kalırdım.aldığım para neki zaten.çocukları okula götür tabaklarını yıka.soba kur kaldır vs vs vs.aldığım para 400 artı sigorta yok.çünkü ödeyemezmiş.
sıradaki iş yerim bir mimarlık.bana denilenden kat kat fazlasını yaptığıma eminim.patronumun şımarık sevgililerine yemek bile hazırlattılar bana ve arkadaşlarıma. hergün acımadan 5 kat temizletip onu bile begenmezlerdi. aldıüğım para mı? 500. sigorta yok güya yapacaklardı.ilk iki ay maaş aldım soraki 5 ay yok.çıkışta aldık maaşı.onu da unutmuş beyefendi lükse bak.sorsan çok zengin ve adam gibi adam halbuki beş para etmez gözümde. ve dediği şey eleman boş oturmayacak gerekirse sildiği yerleri bir daha silecek.
bizim burada maaşı verirler.kışın iş olmazsa kendi özel işlerini yaptırırlar.pazara gönderirler.çocuklarına baktırırlar.yazın iş olmazsa bahçelerinde çalıştırırlar.mırın kırın ederekde maaşını verirler ve hiç bir zaman onların gözünde çalışıyr olmazsın.
kısacası senin o ufak gömrüdüğün maaşın altında bir miktarla burada aileler geçiniyor ve saatlerce ne şartlar altında çalışarak ne psikolojik şiddetlere maruz kalarak. haline şükret kardeşim. inanki işin zor olasa da maaşın çok iyi.çalıştığına değiyor hiç değilse. kıymetini bil. kafanı rahatlat işine odaklan. uzun oldu kusura bakma

Siz nerede oturuyorsunuz, eğitim seviyeniz ne ki okadar düşük paralara çalışıyorsunuz?
Burada lise mezunu arkadaşlarım bile çok iyi paralar alıyo:/
Anlattıklarınızda şükredecek bi'şey yok ki sigortasız yerde çalışmalar vs baştan tercih edilmez zaten.

Siz nerede oturuyorsunuz, eğitim seviyeniz ne ki okadar düşük paralara çalışıyorsunuz?
Burada lise mezunu arkadaşlarım bile çok iyi paralar alıyo:/
Anlattıklarınızda şükredecek bi'şey yok ki sigortasız yerde çalışmalar vs baştan tercih edilmez zaten.
Edirne'deyim. On lisans mezunuyum. Aof den lisansa devam ediyorum.
Bulundugum sehirde bu maasa iyi olarak bakiliyor:/

Ben de bölümümden memnun değlm .Elemanlarından..Ya yok arkadaş ben bu türk profosyonelsizliğiyle anlaşamıyorum.Düzüm ben düz
.Dedidokuyla lafla konuşmayla kendimi yüceltemiyorum.İşimi çok iyi yapıyorum .Sırf sessiz duruyorum yırtık değilim diye kendileri gibi cahil değilim ortam dedikodusuna adaletsizliğine katılmıyorum diye kıçlarında dolanmıyorum diye hakkımda dedikodu yapıyorlarmış iyi çalışmıyornuşum diye.Sırf kendileri gibi değilim diye saygı duymuyorlar.Benle sohbet dahi etmiyırlar en başından beri..Ben de kıçlarında dolanmıyorum yoksa iyi olurdum.Bunların cahillkleri canımı yedi.
KEŞke yurtdışınaa gitseydim onla.Çok pişmanım..
Artık çalışmak dahi istemiyorumm.
HALBUKİ Jkamudasın güzelce çalış git.Senin rekabetle dedikoduyla açık aramayla ne işin olabilir.Paranı devlet veriyor..Böyleleri o işlerde çalışacaktı asıl ah..

Son düzenleme:
Ben de bölümümden memnun değlm .Elemanlarından..Ya yok arkadaş ben bu türk profosyonelsizliğiyle anlaşamıyorum.Düzüm ben düz
.Dedidokuyla lafla konuşmayla kendimi yüceltemiyorum.İşimi çok iyi yapıyorum .Sırf sessiz duruyorum yırtık değilim diye kendileri gibi cahil değilim ortam dedikodusuna adaletsizliğine katılmıyorum diye kıçlarında dolanmıyorum diye hakkımda dedikodu yapıyorlarmış iyi çalışmıyornuşum diye.Sırf kendileri gibi değilim diye saygı duymuyorlar.Benle sohbet dahi etmiyırlar en başından beri..Ben de kıçlarında dolanmıyorum yoksa iyi olurdum.Bunların cahillkleri canımı yedi.
KEŞke yurtdışınaa gitseydim onla.Çok pişmanım..
Artık çalışmak dahi istemiyorumm.
HALBUKİ Jkamudasın güzelce çalış git.Senin rekabetle dedikoduyla açık aramayla ne işin olabilir.Paranı devlet veriyor..Böyleleri o işlerde çalışacaktı asıl ah..

Ben ozel sektordeyim. Sirf o sebeple bir cok is degistirdim. Yani is arkadaslarimdan "wolfrog bana gulumsemiyor" diye bile sikayet aldim o derece. Cayi hizli karistirmisim musteri cok korkmus dehsetle etrafa bakmis... Isimden bir defa sikayet almadim ama sikayet edilme konularim hep bu sekilde maalesef.

iş konusunda ben çok yaralıyım. seni çok iyi anlıyorum.
7 ay boyunca aralıksız 13 saat çalışıyorum eve 11,30 dan önce gidemiyorum.
tüketti beni. evi otel gibi kullanıyorum. ben karar verdim bu kış ayrılıcam. borçlarımı yeni bitirdim (düğün borçları) bir kaç ay birikim yapıcam. işsizken çok zorlanmamak için. para yok borç var diye sağlığımdan oldum çalışarak. sana tavsiyem sende öyle yap para biriktir düğününe kadar sonra ayrıl işten. hatta dayanamazsan düğünü bekleme canını yerde mi buldun.
her şeyim dört dörtlük olsun istedim çalıştım çalıştım ama daha tadını çıkaramadım. bazen evimin eksiği olsaydı da ben daha sağlıklı ve mutlu olsaydım diyorum. her şey zamanla oluyor hepsi birden olsun diye uğraşma. eğer öyle istersen benim gibi çalışır durursun sağlığından olursun. çalıştıkça para kazandıkça biraz hırs oluyor insanda bence.

Back
X