İş yerinden geç çıkmak

Kurdan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2017
49
79
3
34
2016nin sonundan beri fır firmada çalışıyorum idari işlerden sorumluyum. İş saatleri 8.30-18.30. söyle ki evime çok yakın değil her gün giderken 25 dk otobüs 15 dk metro 15 dk yürüyorum. Otobüsü kacirirsam çok daha fazla. Yol bı şey değil acikcasi gözümde ama hiçbir gün tam zamanında isten çıkamıyorum artık tahammülüm kalmadı geç çıktığım 5 dk bile gozume batıyor. Bugun mesela 2 çıkış saati patron tam çıkış saatine 10 dakika kala geldi. İstediğinde gelsin benim karışmak gibi bir niyetim yok ama bende kölesi değilim. tam masamı topladım Şunlara tahsilat makbuzu kes şu firmanın faturasını getir şu numarayi ara iş programını getir (normalde bu tarz bı şey istenmiyor istense hazır tutarım) sinirlerim bozuluyor hep bu şekilde cumartesi günleri bı o olmadığı zaman "vaktinde" cikabiliyorum geneli hep buçuk oluyor anca. Hafta içi de bu şekilde tam üstümü giyip kapıdan çıkarken çevrildiğim de oldu gereksiz diğer gün yapılacak şeyler için 40-50 dk beklediğim de. Ama geç gelsen....
Çok abartiyorum belki ama çok bunaldım. 4 kişi çalışıyoruz normalde bırisi doğum iznine çıktı diğeri yıllık iznini kullanıyor. Diğer kız çok garip geliyor. Kapıdan girer bir gün bile günaydın demek yok ben diyince genelde ya çok sessiz diyor ya da ben duymuyorum. Güler yüzlü olmasını ya da iyi anlaşmamızı beklemiyorum. Hiç konuşmasak çok daha iyi çünkü bı normal davranıyor bı aşırı tavırlı
ama tavırları garip geliyor.

Hanımlar ilk isim olduğu için belki de çok tahammülsüz mü davraniyorum? Çok genel bir soru olacak ama sizin iletisiminiz nasıl iş yerinde?

Biraz sabret zamanla rayına oturur izindekiler gelince yükun hafifler diye düşünüyorum..

Biraz sabret zamanla rayına oturur izindekiler gelince yükun hafifler diye düşünüyorum..

Yine aynıydı. Gerçekten fark eden bı şey yoktu. İlk aylarım olduğu için daha sabırlıydım sadece

Ayda yılda bir geç çıkılır, lafı yapılmaz...
Yada 5-10 dk tolere edilebilir ama bu kadarı bana fazla...
Sizden beklenilen esneklik kadar size esneklik sağlıyorlarsa,
istediğinizde izin alabildiğiniz, mesai saati içinde 10-15 işinizi halletmeye çıkıp gelebildiğinizr yerse, çalışma şartlarınız rahat ve karışanınız yoksa bu kadarı fazla gelmez...
Açık açık konuşun.
Toplu taşıma kullandığınızı, saatlerin önemli olduğunu isterlerse yarım saat öncesinde çıkma vaktinin yaklaştığını hatırlatabileceğinizi böylece mağduriyet oluşmayacağını söyleyin.

Şu sufatsız kızla niye iletisim kurmaya calisiyorsunuzki.mesaiye bisey diyemiyecem ben calismayi sevmeme me ragmen gönüllü uzattigim cok olmustur.siz o kıza dikkat edin

Şu şekilde su zamana kadar izin aldığımda hiç sorun yaşamadım. Çok da izin almadım son 7 aydır 1 buçuk gün izin kullandım ona da birisinde gerçekten yerimden dahi kalkamadim diğerinde de acil yazdırmam gereken ilaçlar vardı. Onun dışında geliş saatine dikkat ediyorum tam vaktinde geliyorum ve haliyle tam vaktinde çıkmak istemem de hakkım. Çok yoğun değil bazen sadece 1 saatlik isim olur diğer günler boşum. Bazen de yemek yemeye vakit bulamam. Ama benim sinir olduğum saat kaç olursa olsun istersen çıkma 2 dk kalmış olsun yine bı iş verilmesi

Şu sufatsız kızla niye iletisim kurmaya calisiyorsunuzki.mesaiye bisey diyemiyecem ben calismayi sevmeme me ragmen gönüllü uzattigim cok olmustur.siz o kıza dikkat edin

Hep tavırlı konuşsa ya da hiç konusmasa dediğiniz gibi yapıcam ama bazen aşırı iyi oluyor bazen sürat yapıyor. Giriyor içeriye insan nezaketen günaydın der. Demiyor, hatta ben diyince karşılık bile vermiyor.

Dediğimi yapabilirsiniz.
Toplu taşıma kullanıyorum, çıkış saati Benim için önemli. Böyle olduğunda eve dönüşüm zora giriyor.
İşlerinizi de aksatmak istemem. Çıkmadan belli bir süre önce haber vereyim. Böylece kimse mağdur olmaz, dersiniz oldu bitti.

Bu sefer de emri vaki yapar gibi olmaz mi

O konusursa konusun yoksa konusmayin.iceri o giriyorsa gunaydin demek onun hakki

Bu sefer de emri vaki yapar gibi olmaz mi

Ben olsam derim.
Çalışma şartları belli sonuçta, ortada konuşulan bir saat var. Ve hayati meseleler degil sizi orda tutacak. Yarım saat önce de söylense oluyor.
Anlık iş olur, kırk yılda bir olur lafı edilmez.
Ama bu artık karşı tarafın ciddiyetsizliği olmuş.
Zaten 5 dk ya tahammülünüz kaldmadıysa daha gazla dayanamayacaksınız, kaybedecek neyiniz var?
Bana göre bunları söylemek problem de değil.
Şu ana kadar rahatsızlıklarımı her koşulda dile getirdim.

Maaşını veriyorsam is bitene kadar kalırsın mantığı var. Açıkçası kıymet verilip dinleneceği o sanmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…