Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Göstermiyor ki işte dışarda kedi köpek görsek ben gösteriyorum ona soruyorum sadece hayvana bakıp sesini yapıyor yemek masasında bumu bumu diye soruyorum yada kitap okurken ama göstermiyorNasil yani biraz daha detaylandirirmisiniz mesela bi oyuncagi gosterirken isaret parmagi yerine ne kullaniyor
Göstermeyin siz hangisi annecim bilmiyorum anlamıyorum söyleyin israrla sonunda mecbur kalip kendisi göstericektir eninde sonunda bir süre deneyin bunu fark edicekmi diyeGöstermiyor ki işte dışarda kedi köpek görsek ben gösteriyorum ona soruyorum sadece hayvana bakıp sesini yapıyor yemek masasında bumu bumu diye soruyorum yada kitap okurken ama göstermiyor
Sulugunun yeri tezgahta hep aynı yanina gider şaa şaaa der kaldrip tezgahtakileri gösterip sorarım buumu diye anlamıyorum gosterirmisin derim gostermiyo bırakıyorum kucagimdan anlatamadigi için gidiyoGöstermeyin siz hangisi annecim bilmiyorum anlamıyorum söyleyin israrla sonunda mecbur kalip kendisi göstericektir eninde sonunda bir süre deneyin bunu fark edicekmi diye
18 aylıkken psikolga gittiğimizde sorduk ayına uygun yapar dedi ama hala yapamiyor bakıyorum parklarda ondan küçükler her şeyi anlatıyor gosteriyo dikkatimi çekmeye başladı yapmamasiDoktora bi danisin isterseniz onemli bisey yoktur inşallah ama en iyisi danismak
Bence doktora gidin.Gec kalmış gibi .Her çocuk farklı ama benim kziim 10 buçuk aylikken yapmıştı.Sanki çok geç kalmışArkadaşlar Her çocuk işaret parmağı kullanır mı 22 ayı doldurdu oğlum ama işaret parmagini kullanmıyor bu bir sorunmu
Perşembe günü çocuk doktoru randevumuz var ona tekrar soracam ama göz kontağı isme tepkisi falan var o yüzden tek işaret parmağı kullanmaması sıkıntı görülmez diye düşündüm hepBence doktora gidin.Gec kalmış gibi .Her çocuk farklı ama benim kziim 10 buçuk aylikken yapmıştı.Sanki çok geç kalmış
BU gecikmeyi biz anlayabilir miyiz 15aylik yürüdü sonra emekledi oğlum ve herşeyi kendin göstermn gereken bı bebek mama sandelyesindne 20 aylıktı kalkamiyordu ben gösterdim naisl yapicagini öyle kalkmaya başladı mesala hep ayakları uzatarak oturur hiç diz bukup çömelme yada w oturusu diz üstü oturusu falan yapamazdi 1 haftaya kadar dikkatimi çekti ve gösterdim öyle de oturabilecegini yeni yeni deniyor öyle oturusu22 aylık bir çocuğun işaret etmemesi gelişimsel bir gecikme belirtisi olabilir. Bekleyelim demek riskli bence moral bozmak istemem ama bazen otizmin erken işaretlerinden biri olabiliyor. Mutlaka bir gelişim değerlendirmesi yaptırın derim. Psikoloğa değil çocuk ve ergen psikiyatrisine gitmelisiniz. İlk çocuğumda benzer bir süreç yaşadım oradan biliyorum.
Fiziksel bir gecikmeden bahsetmiyorum. Komut alma, konuşulanı anlama, isme bakma, göz teması, işaret etmeme gibi sınırlılıklar vardı bizde. Otizmin kösesinden döndük diyebilirim. Anneler farklılığı hisseder. Bunlar önemli bunlardan anlayabilirsinizBU gecikmeyi biz anlayabilir miyiz 15aylik yürüdü sonra emekledi oğlum ve herşeyi kendin göstermn gereken bı bebek mama sandelyesindne 20 aylıktı kalkamiyordu ben gösterdim naisl yapicagini öyle kalkmaya başladı mesala hep ayakları uzatarak oturur hiç diz bukup çömelme yada w oturusu diz üstü oturusu falan yapamazdi 1 haftaya kadar dikkatimi çekti ve gösterdim öyle de oturabilecegini yeni yeni deniyor öyle oturusu
Göz teması var komut anladığı kelimelerle olunca yerine getiriyor ismine bakıyor 12 13 kelime varFiziksel bir gecikmeden bahsetmiyorum. Komut alma, konuşulanı anlama, isme bakma, göz teması, işaret etmeme gibi sınırlılıklar vardı bizde. Otizmin kösesinden döndük diyebilirim. Anneler farklılığı hisseder. Bunlar önemli bunlardan anlayabilirsiniz
Göz teması kuruyor mu,İsmiyle çağrıldığında dönüp bakıyor mu,istediği bir şeyi almak için yönlendirme yapıyor mu,Anlamlı kelimeleri var mı?
Psikiyatra giderseniz içiniz rahat eder. Bir uzman görüşü içinizi rahatlatırGöz teması var komut anladığı kelimelerle olunca yerine getiriyor ismine bakıyor 12 13 kelime var
2 yasda cagirmisti tekrar ama erken gidelim bizPsikiyatra giderseniz içiniz rahat eder. Bir uzman görüşü içinizi rahatlatır