• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşçi, memur, emekli zamları belli oldu

KadinlarKulubu

Popüler Üye
Pro Üye
21 Ağustos 2011
5.186
592
198
2015 yılı, işçi, memur ve emeklilerin zamları belli oldu.

Asgari u¨crete gelecek yılın ocak ve temmuz aylarında yüzde 3, emekli aylıklarına o¨nceki altı aylık enflasyon tahminine go¨re ocak ve temmuz aylarında sırasıyla yu¨zde 3,45 ve yu¨zde 3,63 zam yapılması öngörülüyor.2015 Yılı Programı'nda, çalışan ve emeklilerin merakla beklediği ücret ve aylıklara gelecek yıl yapılacak zamlara ilişkin hedeflere yer verildi.Buna göre, asgari ucrete gelecek yılın ocak ve temmuz aylarında yu¨zde 3'er zam yapılması planlanıyor.Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilen SSK ve Bagˆ-Kur emekli aylıklarının o¨nceki altı aylık enflasyon tahminine go¨re ocak ve temmuz aylarında sırasıyla yu¨zde 3,45 ve yu¨zde 3,63 artırılması o¨ngo¨ru¨lüyor.Kamu go¨revlileriyle yapılan toplu so¨zles¸me hu¨ku¨mlerine go¨re memur maas¸ları ve memur emekli aylıklarının ocak ayında yu¨zde 3 ve olus¸acagˆı tahmin edilen yu¨zde 0,63'lu¨k enflasyon farkı nedeniyle temmuz ayında yu¨zde 3,63 artırılması planlanıyor.
- Sosyal güvenlikte açık beklentisi 18,1 milyar lira
Öte yandan, gelecek yıl sosyal gu¨venlik kurulus¸larının gelirlerinin 198,9 milyar, giderlerinin 217 milyar ve gelir-gider ac¸ıgˆının 18,1 milyar lira olması o¨ngo¨ru¨lüyor. Gayri safi yurtiçi hasılaya oran olarak, gelirlerin yu¨zde 10,23, giderlerin yu¨zde 11,16 ve ac¸ıgˆın yu¨zde 0,93 olması hedefleniyor.Gelecek yıl Sosyal Güvenlik Kurumuna, faturalı o¨demeler, ek kars¸ılıklar, emeklilere yapılan ek o¨deme, devlet katkısı, prim tes¸viklerinden kaynaklanan transferler ile prim o¨deme gu¨cu¨ olmayanların genel sağlık sigortası primi de dahil olmak u¨zere 80,6 milyar lira tutarında ve gayri safi yurtiçi hasılanın yu¨zde 4,15'i oranında bu¨tc¸e transferi yapılması planlanıyor.
- İşsizlik Sigortası Fonu 92,1 milyar liraya ulaşacak
Programda I·s¸sizlik Sigortası Fonuna ilişkin hedeflere de yer verildi.Fonun toplam giderlerinin gayri safi yurtiçi hasılanın yu¨zde 0,28'i oranında gerc¸ekles¸mesi bekleniyor. Bo¨ylece, 2015'te toplam fon varlıgˆının 92,1 milyar lira ile gayri safi yurtiçi hasılanın yu¨zde 4,7'sine ulas¸ması hedefleniyor.

Kaynak: AA

çok veriyorlar ne deyim allah herkesin yardımcısı olsun
maaşlar yerinde saysın ama zamlar durulmasın

:KK70::KK70:
100 de 3 diyor kız..bir milyarsa bir milyar 30 olacak demekki..1 kilo et alınmıyor:KK70:
Pehh dediğim gibi onuda vermesinler bari
Benim emeklim 1 kilo et alıpda yemiyorsa çocuklarına yediremiyorsa kalsın kalsın zahmet etmesinler hiç
Hem onlara kalsın ayakkabı kutularıda boş boş sırıtmasın orada dermişim :KK66::KK66:

Pehh dediğim gibi onuda vermesinler bari
Benim emeklim 1 kilo et alıpda yemiyorsa çocuklarına yediremiyorsa kalsın kalsın zahmet etmesinler hiç
Hem onlara kalsın ayakkabı kutularıda boş boş sırıtmasın orada dermişim :KK66::KK66:
ayıptır yahu 50 şer tl bari zam yapsaydılar bir iş görördü..bir kilo et alır..1 faturasını yatırır gider..çocuğa harçlık versen beğenmez vallahi:63:

ayıptır yahu 50 şer tl bari zam yapsaydılar bir iş görördü..bir kilo et alır..1 faturasını yatırır gider..çocuğa harçlık versen beğenmez vallahi:63:
Kız 50 tl ile sen doğalgazınımı ödeyecen 1 kilo et mi alacan
Yoksam çocuğa kalanı ile harçlık mı verecen sen busun evet evet bu sensin o kadar cimrisinki :KK70::KK70::KK70:

Kız 50 tl ile sen doğalgazınımı ödeyecen 1 kilo et mi alacan
Yoksam çocuğa kalanı ile harçlık mı verecen sen busun evet evet bu sensin o kadar cimrisinki :KK70::KK70::KK70:
tatlım birini yapaydı bari dedim..:-)gerçi bir kilo et alsa ayda bir onu da iki kşi idareli yese iki üç günde biter:KK53:

Ben bu zamlara hiç inanmıyorum ya.
%3 derler sonra bilmem ne kadar iyileştirme denir. Bilmem ne yardımı bilmem ne.
Ee özeldeki patron adam ne yapıyor %3 lük kısmı uyguluyor peki gerisi???
Zaten öyle olmasa özel sektör yerlerde sürünüp, devletin maaşları böyle olmazdı.
Kimse kimseyi kandırmasın.

Olabilir haklısın et değilde ot mu yesinler derdir hiç bunu düşünememiştim
Adamlar biliyor abi ya beyin bedava bunlarda :KK67::KK67:beyinsizlerde:KK67::KK67:
doğru bir saptama :KK52:
gerçi dr lara göre haftada en az bir kez balık yemek gerekiyor..
meyve,sebze,beyaz et kırmızı et..süt ,kuruyemiş vs..bunların hepsini uygulayan 1200 maaşlı bir emekli ancak kendine yetirir..boğazından gitmesinden gezmesinden,elektirik,sudan kısarsa geçinir belki iki kişi kıt kanaat..:KK64:

Back
X