işde tüm kış hazırlıklarım (resimli)

bu kış hazırladıklarımı sizlere göstereyim fikir olsun dedim kızlar, aslında çok şey yapamadım seneye çeşit artırıcam, bu yıl bunlarla idare edicez artık.

vişne reçeli
kayısı reçeli
çilek reçeli
biber salçası
biber, patlıcan, kabak kurutması
tarhana
salamura yaprak
cin biberi, fasulye, biber turşusu
melemen
kahvaltılık acı biber sosu
erik kompostosu

bu kış hazırladıklarımı sizlere göstereyim fikir olsun dedim kızlar, aslında çok şey yapamadım seneye çeşit artırıcam, bu yıl bunlarla idare edicez artık.

vişne reçeli
kayısı reçeli
çilek reçeli
biber salçası
biber, patlıcan, kabak kurutması
tarhana
salamura yaprak
cin biberi, fasulye, biber turşusu
melemen
kahvaltılık acı biber sosu
erik kompostosu
waaw cok guzel gorunuyor saglikli ,guzel gunlerde yemek nasip olsun

kız senı elıme gecırım dovucem :D dun geceden berı dursuuuu dıye bagrıorum aldım yedım ama kesmedı helekı o acı tursun gozumun onundne getmıore:D ne gusel yapmsın hepıcını ole sen esım bıle gozlerını portleterek bakdı yaptıklarına ddıgı sey su HAmarat hanımmıs:D esım bılem takdır ettı senı:D

hepsi çok güzel gözüküyor elinize sağlık.menemenlikleri ve acı biber sosları nasıl yaptınız acaba?

Son düzenleme:
waaw cok guzel gorunuyor saglikli ,guzel gunlerde yemek nasip olsun

amin canım inşallah...

kız senı elıme gecırım dovucem :D dun geceden berı dursuuuu dıye bagrıorum aldım yedım ama kesmedı helekı o acı tursun gozumun onundne getmıore:D ne gusel yapmsın hepıcını ole sen esım bıle gozlerını portleterek bakdı yaptıklarına ddıgı sey su HAmarat hanımmıs:D esım bılem takdır ettı senı:D

ben varya evlenen kadar elimden kör eşek yem yemezdi, eşim dalga geçerdi, kayınvalidem ise bişey bilmiyormuşum gibi davranınca acaip hırs yaptım başardım...
keşke sana verebilme şansım olsa o acı biber turşumdan, yiyen vazgeçemiyor, özellikle suyunu yani domatesini kısırın üstüne dökerek yedin mi harika :)

hepsi çok güzel gözüküyor elinize sağlık.menemenlikleri ve acı biber sosları nasıl yaptınız acaba?

menemen:
biberleri yağda kavurdum onlar ölünce kabuğu soyumul doğaranmış domatesleri döktüm pişirdim, sıcak sıcak kavanozlara boşalttım teres çevridim 1 gün sonrada kavanozlara boşalttım.
kışın yerken soğan kavuruyorum menemeni döküp kaynatıp üstüne yumurta kırıyorum çok güzel oluyor.

sosu, sos sayfasında paylaştım canım, tarifi biraz uzun ordan bakabilirsin yapım aşamasının resimleride var.

maşaallah:nazar:nasıl bi emek ama...Allah kışın güzelce sağlıkla yemeyi nasip etsin inş.

tarhana ve acı biber sosu epey bi uğraştırdı ama ben bunları yaparken müthiş bir zevk alıyorum. eylül ayı nı bu yüzden çok seviyorum

günün birinde makus talihimi yenip evlenebilirsem sizden yemek tarifi isteyesim geldi :69:

elinize sağlık :nazar:

allah hakkında hayırlısını versin canım, nasip kısmet işi herşeyin bir zamanı vardır.
yemek konusunda yapıyorum bişeyler ama ne hamarat hanımlar var, ilerde yaşlandığım zaman insanların benim yemeklerimi yemeye gelmelerini özel yemeklerimin olmasını isterim, evde otur otur nereye kadar, üretken olmak hoşuma gidiyor...

anammmm ne bunlar böyle kıtlık çıksa ya da savaş aç kalmazsınız bu kadar hazırlıkla:53:
eline sağlık bunlarda beceri işte asma yapraklarından atsana bu tarafa:9:

anammmm ne bunlar böyle kıtlık çıksa ya da savaş aç kalmazsınız bu kadar hazırlıkla:53:
eline sağlık bunlarda beceri işte asma yapraklarından atsana bu tarafa:9:

yakala :16:

ayol daha bunlardan dolaplarda var hepsini koymadım özellikle asma yaprakları dolu, daha yapmak isterdim ama semt pazarının olduğu günlerde hep bi yerlerdeydik, bu cumartesi inşallah biraz daha turşuluk alıcam....

ellerine sağlık ...ben bunlara bayıldımm yaa :S:S buzluğada birşeyler atmışsınızdır kesin..Allah kısmet ederse şubatta evleneceğimm..Tariflri bir bir isterm...

tebrik edrim canım seni böyle ev hanımları insana ilham veriyor şu fasülyenin tarini yazabilirmisin müsait olduğunda..turşusu değilmi..:49:

ellerine sağlık ...ben bunlara bayıldımm yaa :S:S buzluğada birşeyler atmışsınızdır kesin..Allah kısmet ederse şubatta evleneceğimm..Tariflri bir bir isterm...

evet canım buzluktada bişeyler var, resimlerini çekmek zor ve anlaşılamadığı için çekmedim.

közlenmiş kapya biber,
fasulye,
patlıcan
bezelye
kızarmış yeşi biber
domtes rendeleri
dereotu
muska börekleri
dolma içleri herşey var yani şu an aklıma gelmiyor...

yakala :16:

ayol daha bunlardan dolaplarda var hepsini koymadım özellikle asma yaprakları dolu, daha yapmak isterdim ama semt pazarının olduğu günlerde hep bi yerlerdeydik, bu cumartesi inşallah biraz daha turşuluk alıcam....

bu yapraklardan benim annem hem bide pet şişelere koyup ağzını sıkıca kapatıyı öyle de kalıyo baya:13:

tebrik edrim canım seni böyle ev hanımları insana ilham veriyor şu fasülyenin tarini yazabilirmisin müsait olduğunda..turşusu değilmi..:49:

evet canım turşusu

yarım kilo fasulye 1 kğ lık kavanoza tam denk geliyo...

uzun uzun güzelce kavanoza yerleştirildikten sonra yarım çay bardağı sirke (bardak büyük olcak tabi) dökülür. üzerine salamura tuzu ile karıştırılmış su ilave edilir (tuz ayarını kendin yapacaksın çünki hiçbir zaman ölçülü tarifler tutmuyor, biraz tuzlu olacak) en üstünede 8-10 diş sarmısak konur, varsa maydonoz koy koku versin ağzını sıkıca kapat.
bu tarifi oktay ustadan aldım canım.

bu yapraklardan benim annem hem bide pet şişelere koyup ağzını sıkıca kapatıyı öyle de kalıyo baya:13:

pet şişe bize küçük geliyor canım hem uzun aylar bekleyeceği için sağlıklı değil dediler, az bişey kalmıştı mecburen pet şişeye bastım bende. genelde herkes tek kullanımlık olsun diye pet şişeye koyuyor dediğin gibi....

evet canım turşusu

yarım kilo fasulye 1 kğ lık kavanoza tam denk geliyo...

uzun uzun güzelce kavanoza yerleştirildikten sonra yarım çay bardağı sirke (bardak büyük olcak tabi) dökülür. üzerine salamura tuzu ile karıştırılmış su ilave edilir (tuz ayarını kendin yapacaksın çünki hiçbir zaman ölçülü tarifler tutmuyor, biraz tuzlu olacak) en üstünede 8-10 diş sarmısak konur, varsa maydonoz koy koku versin ağzını sıkıca kapat.
bu tarifi oktay ustadan aldım canım.

saol arkadaşımız çok az haşlamayacakmıyız fasülyeyi çok özendim sana...eviyle ilgili birisin ne güzel...:nazar:

Back
X