işden ayrılmak istiyorum ama....

1 yıl 7 ay oldu canım o zaman 4 hafta önceden falan olmuyor mu ?:26:

İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta

İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta

İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta

İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta

Tam olarak böyle canım, senin bu durumda 6 hafta ihbar süren var.Ama şirketin bunu kullandırmaz ise 6 haftalık ücretini senden talep eder..
Bir de evli misin? Eğer çalıştığın bu süre zarfında evlendiysen hem istifa edip hem de tazminat alabiliyorsun..İhbar süreni o zaman verecekleri tazmınattan keserler tabi.. Ben 6 aylık evliyim mesela, burada çalışalı da 1 yıl 2 ay bitiyor.. Beklediğim bazı şeyler eger gerçekleşmez ise bascam istifamı alcam tazminatı..

şimdi istifamı versem 1,5 ay sonra ayrılabilirim yani :19: o süre boyunca sinir stres oof bu ne biçim hak hukuk yaaaa... :50:

şimdi istifamı versem 1,5 ay sonra ayrılabilirim yani :19: o süre boyunca sinir stres oof bu ne biçim hak hukuk yaaaa... :50:

Kesinlikle haklısın.. İşveren 1 günde seni kapı dışarı eder ama sen kendin gitmek için bekler durursun..Üstelik o süre içinde de burnundan getirler bu da cilası olur..

Bildiğim başla bir bilgiyi de paylaşayım seninle; bu ihbar süresi içinde yani diyelimki istifa ettin ve şirketin ihbar süreni kanundaki gibi 1,5 ay olarak belirledi o günden itibaren her iş günü için günde 2 saat erken bırakabiliyorsun işi, ya da sabah 2 saat geç gidebiliyorsun işe..Bu süreyi de devlet sana iş bulman, görüşmelere gidebilmen için veriyor diye biliyorum..

Son düzenleme:

Anlatımınıza göre, yasal haklarınız sağlanmıyorsa haklı nedenle istifa ederek işyerinizden ayrılabilirsiniz. Örneğin fazla çalışmanız var mı ve ücretleriniz zamanında ödeniyor mu? Resmi tatillerde çalıştırılıyorsanız ücreti ödeniyor mu? Eğer bu ve benzer haklarınız sağlanmıyorsa veya mobbing olarak gündeme gelen baskı-taciz durumları veyahut da iş tanımınız dışında çalıştırılıyorsanız (somut duruma göre ispat edilemeyebilir) yasal haklarınızı saklı tutarak, ihbar süresi olmaksızın işyerinizden ayrılabilirsiniz.

Back
X