- 7 Haziran 2017
- 2.918
- 3.295
- 133
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
Aslına bakarsanız tanıdık olabilecek bir ortam değil, şu freelance çalışma siteleriHerşeyin bir zamanı var . Pes etmeyin sabredin . Muhakkak ki geri dönüş olacaktır yada daha iyi şeyler. Şu zamanın şartları o kadar tuhaf ki kimse kendi işini istediği işi yapamıyor . Ne kadar iyi olursanız olun tanıdık olmayınca malesef ki bakmıyor kimse . Bende bu sistemden nefret eder oldum . Kendinizi herşeye rağmen pozitif tutun . Her şey gönlünüzce olsun.
Aslına bakarsanız tanıdık olabilecek bir ortam değil, şu freelance çalışma siteleri
Şöyle örnek vereyim, adam birisine bir yemek tarifi çevirtecek. Ben daha önce yemekle alakalı bir sitede çeviri yaptığım için bu konuya hakimim. Onu belirtiyorum. Elimde olan uluslararası diploma kolayca alınabilen bir diploma değil. O yüzden onu özellikle belirtiyorum. Üstelik üye olduğum sitede portfolyo kısmına bugüne kadar yaptığım bütün çevirileri ekledim. Hani geriye kalan tek şey fotoğrafım dolayısıyla tipim oluyor ama e ne yapayım dikkat çekici olmamayı da ben seçmedim kisad
Sadece iş başvurusu yaptım dediniz . Etkili bir cv oluşturduğunuzu düşünüyor musunuz ? Belki dikkat çekici bir şey göremiyolardır. Ya da yoģunlukta olabilir hala alımlar devam ediyorsa. Bir de alım kapasiteside önemli . Ne kadar kişi alıyolar. Bu süreci daha da uzatabilir . Az olsun öz olsun gibi
Fiyat sabit mi? Siz mi belirliyorsunuz?Şöyle örnek vereyim, adam birisine bir yemek tarifi çevirtecek. Ben daha önce yemekle alakalı bir sitede çeviri yaptığım için bu konuya hakimim. Onu belirtiyorum. Elimde olan uluslararası diploma kolayca alınabilen bir diploma değil. O yüzden onu özellikle belirtiyorum. Üstelik üye olduğum sitede portfolyo kısmına bugüne kadar yaptığım bütün çevirileri ekledim. Hani geriye kalan tek şey fotoğrafım dolayısıyla tipim oluyor ama e ne yapayım dikkat çekici olmamayı da ben seçmedim ki
Kendi verdikleri fiyatı veriyorum teklif verirken. Yani aklıma başka bir şey gelmiyor ki.Fiyat sabit mi? Siz mi belirliyorsunuz?
Fotoğrafınızın böyle bir iş için önemi yok ki, kim ne yapsin? Hani yaninda çalıştıracak olsa, yuzyuze baksaniz anlarim..
Fazla kalifiye geliyor olabilirsiniz, daha az yetenekli biri ile pazarlıkla fiyat kirabileceklerini düşünüyor olabilirler.Kendi verdikleri fiyatı veriyorum teklif verirken. Yani aklıma başka bir şey gelmiyor ki.
Ayni dertten bende muzdaribim is yok yok yok. Bazen bende dusunuyorum acaba tipimi mi begenmiyolar diye insanin aklina hersey geliyo malesefArkadaşlar belki bu da dert mi diyebilirsiniz ama benim için öyle.
İş bulamıyorum. Serbest zamanlı tercümanlık yapıyorum bugüne kadar dört proje yaptım fakat neden bilmiyorum şu sıralar başvurduğum hiçbir işe kabul edilmiyorum. Şu an mütercim tercümanlık okuyorum, yaşımdan beklenmeyecek derecede sağlam tecrübem var, üstüne uluslararası bir diplomam var. İşlere başvururken CV’mi ve uluslararası diplomamı ekte gönderiyorum ancak değil reddedilmek, bir cevap bile alamıyorum. Gerçekten aklımı kaybetmek üzereyim. Kızacaksınız ama olayı çirkin olmama bile bağladım. Daha ne yapabilirim ki? Başvuruyorum, mantıklı bir bitirme tarihi veriyorum (mesela adam 27’sine kadar verilmesi lazım demiş ama o projeyi benim yapmam durumunda 24’ünde verebileceğimi söylüyorum), neden en doğru kişi olduğumu yazıyorum ama yok. Ne yapsam? Gerçekten kafayı yemek üzereyim
İnşallah bi an önce bulursun canım. İşsizlik öyle kötü ki... İşin tuhaf yanı kimse işe almıyor ama tecrübe istiyorlar. Ben de buna kızıyorum. Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile bi görüş derim işin olması hakkında yardımcı olabilirler.Arkadaşlar belki bu da dert mi diyebilirsiniz ama benim için öyle.
İş bulamıyorum. Serbest zamanlı tercümanlık yapıyorum bugüne kadar dört proje yaptım fakat neden bilmiyorum şu sıralar başvurduğum hiçbir işe kabul edilmiyorum. Şu an mütercim tercümanlık okuyorum, yaşımdan beklenmeyecek derecede sağlam tecrübem var, üstüne uluslararası bir diplomam var. İşlere başvururken CV’mi ve uluslararası diplomamı ekte gönderiyorum ancak değil reddedilmek, bir cevap bile alamıyorum. Gerçekten aklımı kaybetmek üzereyim. Kızacaksınız ama olayı çirkin olmama bile bağladım. Daha ne yapabilirim ki? Başvuruyorum, mantıklı bir bitirme tarihi veriyorum (mesela adam 27’sine kadar verilmesi lazım demiş ama o projeyi benim yapmam durumunda 24’ünde verebileceğimi söylüyorum), neden en doğru kişi olduğumu yazıyorum ama yok. Ne yapsam? Gerçekten kafayı yemek üzereyim
Ben şeyi anlayamıyorum, deneyimim yokken başvurduğum zaman “biz deneyimli istiyoruz” diye reddediyorlardı. Deneyimim var yine olmuyor.Fazla kalifiye geliyor olabilirsiniz, daha az yetenekli biri ile pazarlıkla fiyat kirabileceklerini düşünüyor olabilirler.
Veya sizden daha az fiyat teklifi verenler vardır.
Bu işinizin ederini aşağı çekin demek değil..
Ama sebeptir.
Fazla kalifiye geliyor olabilirsiniz, daha az yetenekli biri ile pazarlıkla fiyat kirabileceklerini düşünüyor olabilirler.
Veya sizden daha az fiyat teklifi verenler vardır.
Bu işinizin ederini aşağı çekin demek değil..
Ama sebeptir.
Uluslararası Bakalorya var ya haniben katiliyorum, konu sahibesi uluslararasi diplomam/sertifikam var demis bence ucuza yaptiracak yer ariyorlar.
Öyle de ben zaten yabancıların daha çok dolaştığı bir Freelance sitesinde iş arıyorum serbest zamanlı yani.Bölümünüz yurtdışına müsait.
Bence düşünün.
İş bulamazsınız çünkü battık.
Ona rağmen mi bulamıyorsunuz ?Öyle de ben zaten yabancıların daha çok dolaştığı bir Freelance sitesinde iş arıyorum serbest zamanlı yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?